Vad ska man göra med bakpulver i trädgården?

Bakpulver, även kallat natriumbikarbonat, är en produkt som är allmänt känd för sina många användningsområden: skönhetsprodukt, matlagningsingrediens eller hushållsprodukt. Förutom dessa användningsområden, visar experiment att detta ämne också är fördelaktigt för trädgården. Här är några tips för att använda bakpulver i din trädgård.

Använder bakpulver i trädgården

Bakpulver för att höja jordens pH

En av egenskaperna hos bakpulver är dess förmåga att höja pH sur jord, d.v.s. minskar dess surhet. För detta består metoden av häll en halv tesked av denna produkt i jorden. Testning bör göras genom att öka mängden varje månad för att hitta den idealiska dosen för jorden. Denna åtgärd tillåter öka blomningen och få en bra skörd.

Skydd av grödor mot skadedjur

Experiment visareffektiviteten av bakpulver för kampen mot parasiter av vissa växter. Denna produkt är särskilt effektiv för att bli av med koschenill, som invaderar hortensia och oleander, eller bladlus som angriper hibiskusen. Receptet består av:

 1. Gör en blandning av en tesked av bikarbonat med 3 matskedar avolivolja ;
 2. Lös upp 6 teskedar av den resulterande blandningen i 1 liter vatten;
 3. Spraya blandningen erhålls på växter genom att undvika blomningsperioder;
 4. Upprepa åtgärden ungefär var 20:e dag.

Att direkt beröra blommorna med detta preparat kan dock skada dem. Eftersom bakpulver är en produkt fytotoxisk, sprutning under blommorna rekommenderas. Dessutom rekommenderas inte användning av behandlingen i direkt solljus. Det är bäst att använda denna metod i slutet av dagen.

Skydd av växter mot svampar och olika sjukdomar

Å ena sidan hjälper natriumbikarbonat som används i trädgården till att skydda växter (rosor, pumpor, etc.) mot spridning av svampar. Å andra sidan begränsar det sjukdomar som t.ex mögel eller denmjöldagg. För att dra nytta av dess fördelar är det lämpligt att späda en tesked bakpulver i en liter vatten. Tillsätt 3 matskedar olja eller svart tvål för att optimera effekterna av detta preparat.

När blandningen väl har erhållits är den det spraya direkt på drabbade växter. Operationen ska genomföras en gång i veckan eller efter ett kraftigt skyfall. Observera att doseringen måste följas strikt. Verkligen, Begagnadei höga doser kan bikarbonatet bränna växterna.

Bakpulver: en naturlig ogräsmedel

De ogräs, liksom crabgrass, förringar det estetiska utseendet på en trädgård. För effektiv och naturlig ogräsbekämpning bör ett bikarbonatbaserat preparat användas. Denna ingrediens har faktiskt fördelen att vara helt biologiskt nedbrytbar.

För att göra en naturlig ogräsmedel behöver du blanda några skedar av det vita pulvret med varmt vatten. Spraya på trädgårdsgångar som är fulla av oönskat ogräs. Observera att resultaten vanligtvis inte visas förrän några dagar senare.

Underhåll av trädgårdstillbehör med bakpulver

På underhållssidan tillåter bikarbonat rena trädgårdsredskap och möbler. I synnerhet eliminerar det mousse installeras på grinden eller på taket till trädgårdsskjulet. För detta kan två metoder användas. Den första metoden är att blanda natriumbikarbonat med varmt eller varmt vatten,beroende på skummens ålder.

Den andra innehåller en annan ingrediens i mixen:

 1. Blanda samma mängd bakpulver och flytande tvättmedel i en liter vatten;
 2. Använd en svamp och tvätta trädgårdsmöblerna;
 3. Låt stå i 5 minuter;
 4. Skölj med rent vatten.
Denna bakpulverpasta har också visat sig vara effektiv för städa en grill särskilt smutsig.

Bakpulver för att ta bort bekämpningsmedelsrester från frukt och grönsaker

Efter skörd kan frukt och grönsaker impregneras med bekämpningsmedel. Bakpulver gör dem lätta att ta bort. För att göra detta, doppa frukterna och grönsakerna i ljummet vatten som innehåller en halv tesked bakpulver, låt stå i 15 minuter och skölj sedan.

Bakpulver för rengöring av växter

Rengör växter regelbundet är väsentligt. Detta gör att de kan dammas av och att ta bort spår av fett för att främja fotosyntes. Kör försiktigt en mjuk trasa indränkt i vatten blandat med en tesked bakpulver över bladen.

Bevara snittblommorna i din trädgård med bakpulver

Att bevaralängre skurna blombuketter, här är några tips. Om det är en liten vas, y lägg en nypa bakpulver innan du tillsätter vatten. Buketten kan sedan placeras där. Om det är en stor vas, tillägger vi en tesked bakpulver. Denna operation måste upprepas varje gång vattnet behöver bytas.

Ett sätt att bekämpa skadedjur

Trädgården är en plats där skadedjur lätt sprider sig. Oavsett om det är sniglar, bladlöss eller myror, dessa parasiter försämrar växter och deras utseende.

För att bekämpa bladlöss och mjöllöss:

 1. Späd 10 till 20 gram bakpulver i en liter 'destillerat vatten ;
 2. Tillsätt 3 matskedar olja ;
 3. Spraya detta preparat på parasiterna.

Att eliminera kålmaskar :

 1. Blanda lika delar bakpulver, mjöl och lite jord;
 2. Bred ut blandningen på plantorna.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found