Hur målar man väggarna utan att sätta det överallt?

När man målar är det bäst att undvika stänk till varje pris. Detta undviker att spendera övertid på att försöka rengöra dem. Förutom att skydda möblerna samt dörrarna och fönstren bör några reflexer antas. Här är några målartips!

Tips för att måla hemma utan att stänka

Rätt teknik för att måla utan stänk

Vid målning används tillbehören penslar och rullar. Det är viktigt att veta hur man använder dem för att få ett tillfredsställande resultat, och detta så snabbt som möjligt, utan att placera dem överallt.

Borsten

de borsta används för måla kanter och vinklar. Att undvika stänk, du måste ta dig tid att tryck ordentligt att sprida färgen. Dessutom är det nödvändigt se till att du bara lägger färg på borsthåretgenom att ta bort överskottet som kan rinna av.

Ett annat knep är att undvika stänk, bara gör ett hål med en fräs i mitten av en plastöverdrag och y sätt in borsten. Om färg skulle läcka så skulle det vara det återhämtat sig i locket.

Slutligen, när borsten inte används, att begränsa risken för fläckar på arbetsytan när borsten är placerad, planta på lika djup (ca 10 mm) två spikar huvud av en man i borstringen. De är absolut inga problem för målning och är ett utmärkt stöd under korta pauser.

Rullen

Den stora rullen används till måla stora ytor lättillgänglig samtidigt som kaninens fotrulle är reserverad för svåråtkomliga ytor. Det är nödvändigt att häll färgen i en behållare innan du använder rullen. Sedan är det bara att rulla verktyget på sidan av brickan för att fördela färgen jämnt över hela ytan. Du måste då koncentrera dig på ett litet vertikalt område.

Det säger sig självt att han är det ingen brådska vid målningsarbete. Det är viktigt att fortsätta med självsäkra rörelser för att undvika stänk av färgen.

Några fler tips för att måla utan att stänka

Här är några ytterligare tips för att måla i lugn och ro, utan risk för fläckar på arbetsområdet:
  • Det brukar vara lite färg på kanterna på krukan när målaren vill ta bort överflödig färg på borsten. För att undvika detta måste du göra passera a stor platt resår runt krukan i höjdled. Sen bara skjut borsten på resåren för ta bort överflödig färg. Med detta trick kommer utsidan av krukan att förbli intakt och den kan flyttas efter behov, utan att du behöver oroa dig för att få färg på händerna. Målaren behöver inte städa upp färgen som rinner ner på sidan av krukan.
  • Bli inte av med handtaget av behållare av din kaffebryggareelektrisktrasig. De'anpassad på de flesta 0,5 l färgburkar genom att helt enkelt dra åt remmen. I så fall behöver du helt enkeltt kapa stålbandet för att vidga eller förkorta den och genomborra den igen.

Det är ändå tillrådligt att täck golvet och möblerna med en plastduk så du slipper städa efter målning.