10 mormors recept för att minska påsar under ögonen

Påsar under ögonen uppstår när trötthet och stress ackumuleras. De uppstår också när ögonen är trötta av långvarigt arbete framför en skärm eller på grund av dålig kost. Det finns många möjliga orsaker till detta. För att lindra dem kommer här några tips från mormor.

9 mormors tips för att minska påsar under ögonen

Minska svullnader med en hemmagjord mask

Du behöver inte investera i lyxiga och dyra produkter för att lindra påsar under ögonen. Det är faktiskt fullt möjligt att tillverka dess egen mask med naturliga ingredienser för att minska svullnad.

Så här gör du en mask av kaffesump:

  1. Blanda två matskedar av kaffesump används inte med en äggvita ;
  2. Vispa blandningen för att få en skummig konsistens;
  3. Applicera masken med en borsta under ögonen;
  4. Låt verka i tio minuter;
  5. Skölj med en mjuk, fuktig trasa;
  6. Applicera sedan en fuktkräm.

Koffeinets verkan minskar effektivt svullnad medan antioxidanterna i kaffe hjälper till att bekämpa fria radikaler. Allt detta fungerar med proteinerna och vitaminerna i äggvitan för en fast, smidig hud.

Minska påsar under ögonen med arganolja

DE'Arganolja är en mirakelprodukt som har utnyttjats i århundraden av berberna. Den kan användas på håret, kroppen eller till och med på naglarna. Det är också effektivt i kampen mot påsar under ögonen. Massera bara det drabbade området med lite arganolja. Det bör dock noteras att effekten inte uppträder över en natt. Denna milda massage måste upprepas flera gånger för att se resultatet.

Använd potatisen för att ta bort påsar under ögonen

Potatis hjälper till att minska inflammationen som orsakar svullnad under ögonen. Skär bara två tunna skivor potatis och ställ dem i kylen. Efter en timme placeras brickorna på de slutna ögonen i cirka femton minuter. Potatisskivorna ska skäras så tunt som möjligt för att fästa så mycket som möjligt på huden runt ögonen. Det är också möjligt att riva potatisen och applicera den resulterande pastan under ögonen.

Använd vitamin E för att minska påsar under ögonen

Antioxidant, E-vitamin är värdefullt för huden. Det hjälper till att bekämpa åldrande genom att skydda celler. E-vitamin har också effekt antiinflammatorisk och särskilt lämplig för att tömma påsar under ögonen. Häll bara några droppar E-vitamin i en skål med kallt vatten. Fukta två bomullsskivor med detta vitaminvatten och lägg sedan bomullsrondellen på ögonen för en tjugo minuter. Förutom att minska svullnad gör detta vitaminvatten huden mjuk och smidig.

Använd äpplet för att minska svullnader under ögonen

Ett äpple om dagen håller doktorn borta, ett uttryck som säger mycket om egenskaperna hos denna frukt. Faktum är att det inte bara är gott att äta, det används även lokalt för att minska trötthetstecken under ögonen. För att göra detta, mosa helt enkelt äpplet och applicera det under ögonen i cirka 15 minuter. Skölj sedan med kallt vatten.

Bekämpa svullnader med eteriska oljor

Den heteriska oljor av cypress och röd myrten har lymfatiska och venösa avsvällande egenskaper. De förbättrar därmed blodcirkulationen och minskar synligt svullnad under ögonen. Att göra detta :

  1. Blanda 10 droppar cypress eterisk olja med 10 droppar röd myrten eterisk olja och 10 droppar helichrysum eterisk olja;
  2. Massera försiktigt kindbenet, undvik att komma nära ögat, morgon och kväll.

Användning av eterisk olja är förbjuden för kvinnor som är gravida eller ammar. Detsamma gäller för barn under 12 år.

Använd grönt te för att minska svullnader

Grönt te är effektivt för att minska både mörka ringar och påsar under ögonen. Efter att ha förberett en teinfusion, placera den använda tepåsen i kylskåpet för att kyla den. Applicera sedan den kylda tepåsen på ögonen i cirka femton minuter.

En isbit för att tömma ögonområdet

Kyla är effektivt för att minska påsar under ögonen. Placera helt enkelt en isbit i en ren väv och applicera den under ögonen i fem minuter. Isbiten kan bytas ut mot en tomat eller en sked som ställs i kylen i minst en timme.

Använd kamomill för att tömma ögonen

Tack vare dess antiinflammatoriska egenskaper hjälper kamomill att minska svullnad under ögonen. Det räcker att förbereda en infusion av kamomill antingen med blommor plockade i trädgården eller med en tepåse. Doppa två bomullstussar i den kylda infusionen och lägg på varje öga. Låt verka i cirka tio minuter och skölj med rent vatten.

Anta en hälsosam livsstil

Alla dessa tips hjälper till att minska svullnad under ögonen. Tyvärr kommer fickorna att reformeras snabbt om livsstilen inte är hälsosam. För att bekämpa detta problem på en varaktig basis är det nödvändigt att få tillräckligt med sömn på natten utan avbrott (det idealiska är att sova 7 till 8 timmar per natt). Det är också nödvändigt minska saltintaget. Det senare främjar faktiskt ansamlingen av vätska i kroppen, därav svullnad under ögonen, i benen ... Det är också viktigt att dricka mycket vatten för att eliminera gifter snabbare. Det senare påverkar verkligen ämnesomsättningen.

I den dagliga vården är det få som uppmärksammar områden runt ögonen. Huden är dock mycket tunn och mycket ömtålig. Ögonområdet bör återfuktas med en ren olja från första kallpressningen såsom fröolja eller kokosolja.

För personer som är benägna att få denna typ av ödem, rekommenderas att du sover på rygg med huvudet något högre än kroppen. Dessutom förbättrar daglig fingertoppsmassage blodcirkulationen samtidigt som den förhindrar svullnad och ful missfärgning.