Skala och förbered alliaceae utan att gråta

Lök är en av de mest använda kryddorna i matlagning. Även om det ger en smakfull touch till rätter, är det inte alltid förlåtande för dem som vill skära det. Lyckligtvis finns det några lätta att applicera tips för att hålla dig från att gråta i köket. Här är 15 idéer för att skala en lök utan att gråta.

Skär en lök utan att gråta

Använd dykglasögon

Det enklaste sättet att inte gråta är att skydda dina ögon. Medan du skalar en lök, bär bara dykglasögon eller mask. Tanken är att helt isolera ögonen och skydda dem från stänk. Man bör alltså inte tänka på att använda vanliga glasögon, eftersom de inte är effektiva. Efter att ha använt poolglasögonen, se till att rengöra dem väl.

Skala under rinnande vatten

För att undvika att fälla en tår, lägg helt enkelt löken direkt i diskhon och låt vattnet rinna ut under operationen. Vattnet kommer att tvätta bort gaserna direkt och hindra dem från att nå ögonen. Naturligtvis är denna teknik inte inte särskilt ekonomiskt, eftersom några skalande lök kräver en stor mängd vatten. Å andra sidan garanterar de som har testat det dess effektivitet.

Vässa din kniv

För att begränsa gasutdrivningen, välj en vass kniv som är väl lämpad för att skala lök. Det är tillrådligt att välja ett mycket slätt blad Var en mandolin, så att grönsaken inte förstörs. Detta beror på att tandade knivar tenderar att krossa löken och därmed få gaserna att spridas snabbt. Undvik köttknivar samt knivar med runda ändar, men föredrar en modell avsedd för att skära grönsaker.

Frys in löken innan

Frysning är ett effektivt alternativ för att undvika gråt i köket. Kylan förhindrar verkan av enzymet som ansvarar för att fälla tårar. Innan du skär löken lägger du den helt enkelt i frysen. Idealet är att ställa den i kylan för 1 timme, men för de som har bråttom kan femton minuter redan göra skillnaden. Trots dess effektivitet har denna metod en viss nackdel. Smaken skiljer sig markant från färsk lök.

Använd citronvatten

de citron- är också känd för att fungera på lök. Dess syra har kraften att förneka den senares skarpa verkan, vilket hjälper till att skydda ögonen medan den peeling. För att använda denna metod, häll vatten i en behållare och pressa en hel citron i den. Ta bort skalet från löken som ska skalas, vanligtvis brun till färgen, och lägg dem i citronvattnet. Låt dra i 15 minuter ungefär innan du skär dem.

Lägg citron på kniven

För den som inte har tid att brygga citronvatten finns det även ett annat, snabbare sätt att använda citron. Skär citronen på mitten och pressa saften direkt på bladet av kniven. Skiva löken direkt, eftersom citronsaften omedelbart påverkar lökens syrlighet. Naturligtvis bör det inte komma som någon överraskning om smaken av citron blandas med löken. För den som inte gillar det går det alltid att göra tvätta den redan hackade löken.

Skär runt rötterna

Sättet du skär påverkar lökens kryddighet. Detta beror på att syran i denna krydda huvudsakligen är koncentrerad i dess centrum, som kallas vakuolen. Genom att undvika det är det alltså möjligt att inte vara ett offer. För att göra detta är det lämpligt att använda en liten kniv eller skalare. Börja skära från utsidan, runt rötterna. Sen baraextrahera den här delen istället för att skära den. Detta enkla trick hjälper till att förhindra många tårar när du peelar.

Tända ljus

Värmen från en låga skulle också minska surheten i löken. Vari, tänd ett eller några ljus under skärning skulle undvika olägenheter. För bästa effekt, placera ljusen så nära som möjligt, praktiskt taget på skärbrädan. Det är också möjligt att helt enkelt stå nära en låga för att minska verkan av gaserna.

Skär med smörgåsbröd

För att inte gråta när du skalar löken, den mjukt bröd kan vara effektiva. Det absorberar gaserna som släpps ut av kryddan för att minska deras effekter. För att använda den, skär en bit och stick den direkt på spetsen av kniven. Skär sedan löken. Detta kommer att hjälpa smörgåsen att absorbera oönskat stänk som inte når ögonen och skydda dem från sveda som orsakas av löken.

Skär i ett utkast

Förutom vatten och lågor, verkar luft också på biverkningarna av lök. Det räcker till stå framför ett öppet fönster under skärning. Utkastet kommer att tvätta bort surheten i löken. Om luften inte cirkulerar ordentligt i köket är en praktisk teknik att slå på fläktkåpan helt och skär löken precis nedanför. Detta trick är enkelt och effektivt, men det måste inses att det kan öka energiförbrukningen.

Använd en näsduk indränkt i vatten

Här är ett föga känt knep, men ett som fungerar underbart. Blötlägg a näsduk eller en pappershandduk och placera den framför skärbrädan. Det kommer att absorbera surhet och skydda ögonen under operationen. I frånvaro av en vävnad är det möjligt att använda vävnad, men se alltid till att välja ett absorberande material för bästa resultat.

Håll en tändsticka mellan tänderna

Svårt att tro för skeptiker, denna offbeat-teknik är en populärt mormorsknep. Det går ut på att man placerar en tändsticka mellan tänderna samtidigt som man skalar löken. Se till att den röda spetsen stannar utanför munnen för att neutralisera de stickande gaserna från kryddan. För den som inte gillar tändstickor visar det sig också att de kan ersättas med en bit bröd, smörgåsbröd i synnerhet.

Dra ut Tang

Verkan av lök kan också avledas för att inte attackera ögonen. För att göra detta, bara dra ut Tang medan du skär löken. Deras surhet kommer alltså att absorberas av denna slemhinna och kommer inte att påverka vare sig näsan eller ögonen. Den enda nackdelen med detta trick är att det kan bli tröttsamt efter några minuter.

Blötlägg i kokande vatten

Ett annat knep är också att blötlägg löken i kokande vatten. Koka upp lite vatten och ta bort det från värmen. Lägg löken där i en minut innan du tar bort och skalar dem. När du skär, se till att skära toppen och botten av löken, utöva ett starkt tryck på huden. Denna åtgärd gör att löken kan matas ut. Om det inte finns kokande vatten går det även att användaKallt vatten. Blötlägg i så fall löken i vatten i minst 15 minuter innan du skär dem. Operationen kan göras direkt i vatten för att undvika stänk så mycket som möjligt.

Välj en mixer

För att skala en lök utan att gråta, skär den inte för hand. Det enklaste är att lägg den i mixern. Enkelt, snabbt och effektivt!