Hur rengör man fönster ordentligt med naturliga produkter?

Att rengöra husets fönster med naturliga produkter är fullt möjligt. Faktum är att rengöring och underhåll av dessa ytor inte nödvändigtvis kräver användning av kemikalier. Här är några effektiva tips för att tvätta fönster enkelt och effektivt med naturprodukter och noll avfall.

Tvätta fönster med naturprodukter

Använder gamla tidningar

Tidningspapper är en stor alternativ till kemiska rengöringsprodukter. Den låter fönster, soffbord med glaserad yta, burspråk och speglar glänsa. För att tvätta glasytor med tidningspapper är det första du ska göra att blötlägga det i vatten och sedan gnugga de smutsiga delarna i cirkulära rörelser. Jämfört med trasor absorberar tidningar effektivt smuts och damm och tar bort fingeravtryck. Blyet i bläck är mycket effektivt för att få fönster att glänsa.

Vit vinäger för ekologisk rengöring

Ekonomisk och ekologisk, vit vinäger presenteras som en alternativ effektiv kl kemiska produkter. Så att tvätta fönsterglas med denna lösning är en utmärkt teknik för att ge dem glans. Denna praktiska process gör det möjligt att få rena fönster fria från alla spår av smuts. Här är stegen för beredning och applicering av denna hemgjorda produkt:

 • Kombinera 250 ml vit vinäger och 750 ml vatten i en spruta;
 • Skaka flaskan kraftigt;
 • Spraya blandningen på ytan som ska behandlas och gnugga med en mikrofiberduk eller sämskskinn;
 • Ett annat knep för att dofta rummet är att tillsätta några droppar eterisk olja till blandningen.

Citron, inget mer naturligt

Citron är också en stor allierad för att få gnistrande fönster. Beredning och användning är ungefär densamma som för tekniken med vit vinäger.

För effektiv rengöring av glasytor rekommenderas att blanda 3 matskedar citronsaft och 450 ml varmt vatten. Denna metod har vissa fördelar. Det gör det faktiskt möjligt att slåss effektivt mot tandstensbildning och behöver inte sköljas. Tack vare denna teknik kommer även citroner som är lite för mogna att finna användning.

En mikrofiberduk för rengöring utan produkt och utan avfall

För att främja ekologisk städning och noll avfall, mikrofiberdukar finns kommersiellt tillgängliga. Det är ett tyg av polyester och polyamid som skonsamt absorberar och skrapar smuts. Detta rengöringstillbehör är uppskattat för sin effektivitet när det gäller att polera fönster utan produkt. Det kan faktiskt bara användas med vatten. För rengöring med en mikrofiberduk måste du:

 1. Spraya vatten på glasytan;
 2. Torka försiktigt med moppen för att torka och skina.

För att bevara tyget är det lämpligt att tvätta det i 40 ° C utan att tillsätta sköljmedel och för att undvika att lägga det i torktumlaren.

Bikarbonat

Rengör glasytorna med bikarbonat är också effektivt. För denna metod är 3 ingredienser viktiga för att förbereda produkten:

 • 2 matskedar bakpulver;
 • 4 matskedar vit vinäger;
 • Ett glas vatten.

För att förbereda denna produkt, allt du behöver göra är:

 1. Blanda ingredienserna i en sprayflaska;
 2. Skaka kraftigt lösningen så att blandningen är perfekt homogen;
 3. Spray lösningen på ytan som ska rengöras;
 4. Gnid lätt för att få det att lysa.

Detta rengöringsmedel är kan användas på alla glasytor : speglar, fönster, soffbord, etc. Observera att den kemiska reaktionen som orsakas av blandningen av vinäger och bikarbonat verkar på instekta fläckar och håller fönstren i gott skick under lång tid.

Överbliven tvål med Meudon vit

de Marseilles tvål är ett formidabelt vapen mot smuts. Kombinerad med Meudon vit, blir det extremt effektivt. Du bör veta att Meudon white huvudsakligen består av kalciumkarbonat (krita) och lera. Den används inom olika områden och används särskilt för rengöring av fönster. I denna rengöringsteknik är det nödvändigt att ha följande utrustning:

 • En stekpanna;
 • Två rena trasor;
 • Sked.

Här är stegen för att förbereda denna kraftfulla rengöring:

 1. Att koka 300 ml vatten i kastrullen;
 2. Ta bort grytan från värmen efter kokning;
 3. Tillsätt 200 g Meudon white och resterna av Marseilles tvål;
 4. Blanda allt med en sked i 15 till 30 minuter;
 5. Vänta medan blandningen kyla ner.

För att rengöra fönstren med detta preparat, dyka atrasa ren i kompositionen alltså gnugga försiktigt glasytan för att ta bort smuts.

Flytande svart tvål

Flytande svart tvål är en naturprodukt för flera användningsområden som kan användas på golvet, köksbänken samt på fönstren. Här är ett recept på flytande svart tvålbaserat rengöringsmedel:

 1. Häll 750 ml varmt vatten i en kastrull;
 2. Tillsätt 2 matskedar flytande svart tvål och 20 droppar eterisk olja;
 3. Blanda för att lösa upp den svarta tvålen och eterisk olja;
 4. Låt svalna.

Denna lösning rengör fönstren på djupet. Som en bonus kommer den eteriska oljan att avge en sötsak parfym i rummet.

Glycerin

För att få bort dimman som lagt sig på fönstren är ett knep att rengöra dem med en nylonstrumpbyxor lätt indränkta i vegetabiliskt glycerin. Syftet med denna teknik är att avsätta ett tunt lager av skyddande glycerin på glasytan och på så sätt förhindra bildandet av imma.

Eteriska oljor

För att öka effektiviteten hos hemmagjorda rengöringsmedel har många människor för vana att lägga till lite eterisk olja i kompositionen. Förutom att föra in en behaglig doft i huset har de desinficerande, antibakteriella, svampdödande och desinficerande egenskaper. För att förbereda rengöringsprodukter kan du välja mellan följande eteriska oljor:

 • Citrongräs;
 • Från teträd;
 • Lavendel;
 • Söt apelsin;
 • Pepparmynta;
 • Basilika;
 • Timjan;
 • Da kanel;
 • Från ravintsara;
 • etc.