Hur gör man en hemgjord musfälla?

Skadorna som möss orsakar kan vara betydande. Det är nödvändigt att bli av med dem så att de inte sprider sig. Faktum är att en mushona kan föda mer än 40 individer på ett år. Här är några tips för att göra en råttfälla utan att spendera en krona.

Praktiska tips för att fånga en mus

Gör en fälla med en hink och en plastflaska

Fällan med hink är väldigt enkel att göra och är extremt effektiv för att fånga dessa små gnagare. Man bör komma ihåg att möss är mycket intelligenta och är försiktiga med att vara väldigt snabba. Det enda sättet att fånga dem är att locka in dem med en bete.

För att göra fällan behöver du en ganska djup hink, en plastflaska, en metallstav, en bräda och lite jordnötssmör.

Här är stegen för att göra fällan:

  1. Borra ett hål i varje ände av flaskan för att föra in metallstången;
  2. Borra två hål i toppen av skopan för att passa mellan stången;
  3. Flaskan är därför upphängd på toppen av hinken och hålls kvar av stången;
  4. Forma en ramp med brädan så att musen kan klättra;
  5. Lägg en klick jordnötssmör på flaskan för att locka till sig musen.

Gnagaren kommer att klättra på brädan för att nå jordnötssmör. Flaskan kommer att börja snurra när han försöker klättra på den. Musen kommer att falla i hinken och allt du behöver göra är att hämta den och kasta ut den ur huset.

Gör en fälla med en hink och en pinne

Denna fälla görs på några minuter och kräver inte att du borrar något. Målet är att locka till sig musen och släppa den i hinken. Kom ihåg att hinken ska vara tillräckligt djup eftersom möss kan hoppa till en viss höjd. För att göra denna fälla behöver du en hink, en träpinne och lite jordnötssmör.

Hinken bör placeras i ett område där mössen är vana vid att ströva omkring. Om möss är vana vid att sväva över arbetsytan, placera helt enkelt jordnötssmörbelagd pinne som balanserar på bänken. Nästa steg är att se till att musen faller rakt ner i hinken. För att förhindra att pinnen faller i minsta vindpust kan en lätt vikt placeras i andra änden.