Hur tar man bort katt- eller hundhår?

De bedårande fyrbenta vännerna älskar att vila på allt som är bekvämt. När de lämnar lämnar de också högar av hår. Här är några tips på hur du snabbt och enkelt blir av med det!

Ta bort djurhår

Några viktiga tips för att enkelt ta bort djurhår

Husdjur tenderar att kasta av sig när de väl kommer in i ett hörn av huset. Det är dock viktigt att komma ihåg att vissa faktorer främjar ännu mer håravfall hos det senare. När görs vår, de blir av med sin vinterpäls. I början av den här säsongen tappas fler hårstrån. Därför är städning mycket viktigare. Håravfall är också rikligt hos husdjur när de är det lider av stress eller när de är trötta. För att bli av med katt- och hundfleece som samlas på textilier bör vissa metoder användas. Deras principer är i allmänhet baserade på attraktionen av kroppshår. För att göra detta rekommenderas starkt användning av något av dessa redskap tillsammans med korrekt rengöringsprocedur:

 • A elektrostatisk borste eller en uppblåst ballong;
 • En tvättlapp eller fuktig disk;
 • En fuktig svamp;
 • En självhäftande rulle;
 • En fuktig mikrofiberduk;
 • Ett vakuum;
 • En gummihandske;
 • En mjukgörande våtservett;
 • Ett sköljmedel;
 • Järn ;
 • En gammal strumpbyxa;
 • En sammetsborste.

Rätt saker att göra för att ta bort katt- eller hundhår

Pälsen på dessa pälsbollar fastnar snabbt i kläder, täcken och andra tyger. Under perioder av pälsförnyelse kan de till och med slå sig ner på alla hörn av möbler och på golvet. Den goda nyheten är att jakt på hår inte är en komplicerad uppgift. Dess försumlighet kan dock orsaka mycket besvär. Detta beror på att personer med allergier kommer att ha svårt att leva med husdjursrockar. Dessutom återfinns interiören i ett visst ohälsosamt tillstånd. Därför är det viktigt att utföra de korrekta rengöringsmetoderna för att ta bort förlorat djurhår i ett steg.

Med en elektrisk borste eller en sammetsborste:

 1. För den cylindriska plastborsten över tyget som ska rengöras, alltid i samma riktning;
 2. Vänta tills pälsen fastnar på borsten och kontrollera att inga hår finns kvar på ytan.

Med en tvättlapp:

 1. Blöt handsken;
 2. Vrida ur;
 3. Gnugga lätt den del som är täckt med hår.

Med en fuktig svamp:

 1. Blöt en ren svamp;
 2. Rengör försiktigt genom att göra cirkulära rörelser samtidigt;
 3. Ta bort den bildade hårbollen.

Med en självhäftande borste, resultatet är inte nödvändigtvis tillfredsställande i ett pass. Det måste faktiskt laddas om många gånger med tejp. Denna lösning är därför inte särskilt ekonomiskt. Dessutom är det inte lämpligt för ett större område och vissa försiktighetsåtgärder måste vidtas för att framgångsrikt rengöra plagget som invaderats av hår. Med en självhäftande borste är det omöjligt att ta bort djurrockar från kläder som fortfarande är rena. Kläderna är fortfarande känsliga för maskinens värme och fibrerna kan försämras. Dessutom är det viktigt att respektera städgesten. När man använder tejp för att rulla över handen ska rörelsen ske genom att knacka och aldrig genom att gnugga. Åtgärden av att gnugga uppmuntrar hårväxt på plagget. Med hänsyn till de försiktighetsåtgärder som ska vidtas, här är stegen att följa:

 1. Ta en förpackningslim och rulla 20 centimeter runt handen (klibbiga sidan ut);
 2. Ta bort hår från plagget;
 3. Byt ut den slitna tejpen mot en ny när den inte längre fastnar.

Med en gummihandske:

 1. Sätt på en latexhandske;
 2. Passera den över ytan täckt med hår, statisk elektricitet bildas och lockar pälsen.

Med en dammsugare, använd en borste som ett tips för att rengöra golv och tyger. Hund- och katthår försvinner på ett kick.

De sköljmedel är för sin del a ekonomiskt alternativ, till skillnad från tejp. Detta beror på att borsten fäster på torkduken, oavsett om den är ny eller redan sliten. Istället för att slänga den i torktumlaren kan den återanvändas för en annan uppgift. Torken attraherar och samlar upp hår från husdjur. Det räcker att föra den försiktigt över ytan som ska rengöras.

Sköljmedlet verkar också effektivt på håren på de trevliga fyrbenta följeslagarna. Att göra detta :

 1. I en sprayflaska, häll vatten tills halvvägs;
 2. Fyll resten av halvan med sköljmedel;
 3. Spraya ytan som ska rengöras;
 4. Använda en antistatisk duk att plocka upp hårstrån.

Med ett strykjärn:

 1. Anslut enheten;
 2. Att passera in ångläge;
 3. Stryk lätt plagget;
 4. Ta bort håret för hand när pälsen är blöt.

Med en gamla strumpbyxor, principen om hårattraktion kommer alltid ner till statisk elektricitet. Gamla spunna strumpbyxor skapar statisk elektricitet för att enkelt absorbera hår. För att nå svåråtkomliga områden är det bästa lösningen att glida in handen direkt i tightsen. Att göra detta :

 1. Trä använda strumpbyxor på borsten av en kvast;
 2. Damm djurhår.

Ta bort hund- och katthår

Efter att ha gjort inredningen ren är det viktigt att vidta vissa försiktighetsåtgärder. Det skulle vara slöseri att se pälsen på din vovve eller katt igen efter en sådan ansträngning under rengöringen! Det är bättre att förebygga än att uthärda dessa ansamlingar av hår igen. Här är några praktiska tips för att förhindra detta:

 • Borsta regelbundet husdjur, utanför eller i badrummet. Det viktiga är att förhindra spridning av hår i huset.
 • Flytta bort tvättkorgarna.
 • Täck hundar eller katters favoritmöbler och -textilier med en begagnad handduk eller ett lakan. Helst ska det vara lätt att ta bort och tvätta.
Skapa ett bekvämt utrymme för sin fyrbenta vän i hopp om att han kommer att älska det. Tanken är att begränsa dess rörelse och därför avsättningen av hår.