Hur rengör du dina hörlurar och hörlurar?

Att rengöra ett headset och hörlurar hjälper till att upprätthålla en god hygien, särskilt när det gäller öronen. Korrekt underhåll av dessa prylar är också viktigt för att njuta av det bästa ljudet de erbjuder. Det finns dock ingen anledning att investera i dyra produkter. Här är 7 enkla idéer för rengöring av hörlurar och hörlurar.

Tips för att rengöra dina hörlurar och hörlurar

Rengör in-ear-spetsarna

In-ear-topparna på hörlurarna är de två ändarna som går in i öronen. Det speciella med denna typ av hörlurar är att bara spetsarna går in i öronen. I direkt kontakt med det inre av loberna förtjänar de särskild uppmärksamhet. Torka av spetsarna efter varje användning eliminerar risken för att bakterier uppstår. Dock, var 15:e dag, krävs en djupare rengöring. Kräver inte användning av komplicerade produkter, öronsnäckorna är mycket lätta att rengöra. Före varje rengöring är det lämpligt att ta bort öronsnäckorna från hörlurarna. Här är några enkla tekniker för att hitta rena tips:

 • Tvåligt vatten

Det är den enklaste och mest prisvärda lösningen. Lägg bara in tipsentvåligt vatten och skölj dem sedan. Torka av överflödigt vatten med en ren bomullstuss eller trasa. Vilken tvål som helst duger, men Marseille-tvål rekommenderas på grund av dess antiseptiska egenskaper. Vänta tills spetsarna har torkat helt innan du sätter tillbaka dem på plats. Eftersom silikonen tar ett tag att torka ut är det bäst att lämna dem i det fria. Välj en ren plats för att torka dem över natten innan du använder dem igen nästa dag.

 • Tvättmedlet i telefonsatserna

För de mer maniska erbjuder marknaden tvättmedel speciellt utformade för telefonkit. Detta är en rengöringslösning som inte skadar spetsarna. Icke-slipande, de åtföljs ibland av en liten trasa och en miniborste. Efter rengöring, vänta tills spetsarna är helt torra innan du använder dem.

Tandpetarmetoden

För hörlurar utan avtagbara spetsar går en del av satsen in i öronen: givarna. De rengörs noggrant eftersom de är utrustade med ett galler. Denna del filtrerar bort öronvax från öronen och damm. När den väl är ansluten stör gallret överföringen av ljud till hörselgången. Det är därför viktigt att rengöra gallret när föroreningar upptäcks. Dessutom är det inte alls hygieniskt att ha smutsiga hörlurar i öronen. Se nedan för en metod för att ta bort all smuts från hörlursgivarna:

 • Ta bort avlagringar på gallret med hjälp av en tandpetare. Var försiktig, skura aldrig den här delen med en penna eller något föremål som kan lämna märken.
 • Upprepa operationen flera gånger om det behövs. Vi får inte brutalisera nätet, med risk för att skada det.

Detta bör göras med försiktighet, eftersom om tandpetaren används felaktigt kan smutsavlagringarna komma till andra sidan av gallret och smutsa ner insidan av hörlurarna.

Rengör hörlurs- eller hörlurskabeln

Hörlurar och hörlurar hanteras ganska ofta. Ofta omedvetet tar smutsiga händer tag i kabeln. Spår av smuts lägger sig snabbt på ledningarna, särskilt när de är ljusa i färgen. För att behålla sin renhet eller återfå sitt ursprungliga utseende, är det lämpligt att rengöra dem regelbundet, innan fläckar sätter sig och blir permanenta. Några tips för att rengöra hörlurar eller headsetkabel:

 • Pappershandduken indränkt i rödsprit

Ta en pappershandduk och häll liteRengöringssprit. Alkohol fungerar som en desinfektionsmedel på tråden. Undvik att gnugga för hårt för att undvika att skada insidan av tråden.

 • Sminkborttagningsservetten

Som en alkoholindränkt pappershandduk tar torkduken bort smuts från tråden. Hantera alltid kablar försiktigt vid rengöring.

Damma av eller gnugga skummet på en hjälm

Hörlurarna innehåller en del i form av kuddar: skummet. Ofta i konstläder och ibland i tyg fastnar det i öronen. Under ett träningspass utsätts skummet direkt för svett. God rengöring är därför viktigt för att bli av med alla spår av bakterier.

 • Den torra luftbomben

Det är särskilt effektivt, men bara om dynorna är avtagbara. Sprid ut på skummet en torr luftbomb att damma av den. Denna teknik rengör alla inre hörn av kapslingen. Den komprimerade gasen i bomben tar bort allt damm på lagren på några sekunder.

 • Sminkborttagningsservetten

När skummet är fäst på hörlurarnas kropp kan det rengöras med en sminkborttagningsservett. Att göra detta, torka av skummet med en våtservett. Skummet är inte rent förrän ingen smuts syns på torkduken.

 • Det urvride tyget

Alternativet till rengöring med en trasa är också effektivt för att få bort smuts. Var försiktig, vrid tyget ordentligt efter blötläggning i tvålvatten. Ingen droppe vatten får landa på skummet med risk för att skada den elektroniska delen av hörlurarna.

Efter att ha rengjort dynorna, lämna hjälmen i skuggan. Att utsätta hörlurarna för direkt solljus kan skada enheten.

Torrluftbehållaren och torkduken för hörlursbågen

Bågen är den del som förbinder de två dynorna. Handen brukar alltid ta hörlurarna i pannbandet. Så smuts lägger sig där. Dessutom smutsar talg och olja på håret alltid detta element. Några metoder för att ta hand om hörlursbandet:

 • Den torra luftbomben

När stången är täckt med skum eller tyg är det bäst att kemtvätta den med en luftkanister. Den torra luftbomben är rengöringsmedel par excellence av datorutrustning, och utrustning såsom kit.

 • Sminkborttagningsservetten

Då och då, gnugga bågen med en rengöringsduk för att rengöra den.

En våtservett för en mycket ren anslutning

Det där med att knyta satsen till en telefon eller dator förbises ofta. Det är dock nödvändigt att underhålla det väl undvika oxidation. En våtservett räcker för att rengöra jackpluggen.

Rengör plastdelarna på hörlurarna eller hörlurarna med en trasa

För övrigt, det vill säga plastdelarna, en bomullsrondell, en lätt fuktig trasa eller en torkduk gör sig bra. Plast är ett material som är lätt att rengöra. Så snart en fläck upptäcks, gnugga lätt. Så hörlurar och hörlurar kommer att förbli som nya under lång tid.