Hur blir man av med sommarbuggar?

Sommaren handlar om stränder, semester och solsken, men det är mer än bara det. Ofta läggs insekter till på listan och förstör dessa lyckliga stunder. Medan vissa av dessa djur orsakar enkla störningar som flugor, är andra farligare, särskilt getingar på grund av deras stick. Hur undviker man dem?

Att bli av med sommarens insekter

Allt du behöver veta om insekter

Bästa sättet att förhindra invasion av insekter är att känna dem, att veta vad de gillar och vem de förbannar. Insekter som trivs i huset är ofta de myggor, flugor, bålgetingar och den getingar. De svider och orsakar klåda eller allergier. Deras bett orsakar till och med allvarlig sjukdom i vissa fall. de tigermygga kan till exempel överföra dengue, chinkungunya eller zika. Flugor är också mycket vanliga på sommaren. Medan vissa inte svider, gör andra det, inklusive mjältbrand.

I trädgården förökar sig insekter även där på sommaren. Augustat attackerar både människor och hundar. Dess bett genererar ofta svår klåda. De processionslarv är en annan parasit känd för sin stickande bett. Slutligen, den bock känd för sin spridning av borrelia.

Det är värt att notera att dessa insekter aldrig avsiktligt biter en person. DE'Bitill exempel attacker till försvar för vad han anser är en fara. När det gäller mygga, dricker den blodet för att främja utvecklingen av sina ägg.

Varför växer de på sommaren?

Spridningen av oönskade buggar gynnas särskilt av värme såväl som sommarens fuktighet. Under vintern övervintrar insekterna på grund av den extrema kylan. Före denna period lägger deras honor först ägg. Med ett mycket starkt skal kan de överleva en hel vinter och kläckas när våren väl kommer.

Genom att ta hänsyn till detta fenomen är det därför möjligt att förhindra den massiva ankomsten av dessa små djur genom att gå till attack under våren. För att göra detta är det nödvändigt att börja med att inspektera skrymslen och vråren runt huset och trädgården. Insekter kan plantera sina bon eller ägg i fönster, under terrassen eller runt träramar. De älskar också områden fyllda med stående vatten, såväl som mörka eller isolerade hörn.

Lösningar för att bli av med det

Om nu äggen redan har kläckts är det för sent att stävja spridningen av insekter. Å andra sidan är deras eliminering alltid möjlig. Flera lösningar finns tillgängliga på marknaden:

 • Repellenter

Dessa repellerande medel dödar inte, utan håller snarare insekterna borta från personen. Under vandringar i skogar eller i följeslagaren stöter kroppsavstötande medel bort myggor. Dessa repellenter är mycket effektiva tack vare deras ingredienser som är tillräckligt starka. De rekommenderas dock inte för spädbarn och gravida kvinnor på grund av deras kemiska komponenter, inklusive DEET eller N,N-dietyl-3-metylbensamid.

 • Fällorna

De finns i många former på marknaden. Till skillnad från repellenter är deras syfte att locka till sig insekter och sedan döda dem. Materialen som används för detta är ofta ett bete för att locka dem och en liten låda eller behållare där de kommer att sitta fast.

 • Insekticider

Dessa produkter är vanligtvis gjorda med kemiska ingredienser vilket förklarar deras effektivitet och deras omedelbara effekt. Dessa produkter kan erbjudas i granulat, aerosoler eller andra former. Man ska dock vara försiktig så att de inte kommer in i maten.

Naturliga lösningar för gröna människor

Det finns också naturliga recept, mindre aggressiva och som tillfredsställer ekologerna, eftersom de inte finns ingen påverkan på miljön.

 • Eukalyptusolja

Denna essens är uppskattad för sina frånstötande dygder. Många använder den till hålla myggor borta under campingar eller semester på landsbygden. För att njuta av dess fördelar, blanda helt enkelt 15 droppar av denna olja med 60 ml vatten och häll blandningen i en sprayflaska. Applicera direkt på huden och massera försiktigt för att penetrera.

 • äppelcidervinäger

Insekter hatar syrorna i denna vinäger såväl som dess lukt. För bästa användning, blanda 125 ml äppelcidervinäger med 125 ml vatten. Häll blandningen i en sprayflaska och spraya alla hörn av huset där dessa insekter kan bo eller komma in.

 • Eukalyptusblad

För att förhindra att flugor invaderar köket under sommaren är eukalyptusblad utmärkta botemedel. Dess egenskaper kan användas i flera former: som en infusion för att sprida runt i rummet eller genom att krossa dessa löv för att placera dem i olika delar av huset. DE'lagerblad eterisk olja är ett annat alternativ. Blanda i detta fall 20 droppar eterisk olja i 60 ml vatten och använd en sprayflaska för att spraya blandningen.

Dagliga gester

Om det är möjligt att förhindra eller eliminera dem är det enklaste sättet att undvika att locka dem. Utan att individen inser det, drar deras dagliga handlingar till sig insekter och främjar deras utveckling. Här är några tips för att slippa dessa pinsamheter:

 • Insekter attraheras av den mycket doftande skönhets- eller vårdprodukten. Därför bör du undvika att lägga för mycket av det.
 • Mattor och mattor fångar ofta matsmulor, damm och till och med insektsägg. Det rekommenderas starkt att dessa delar betonas när personen dammsuger.
 • Stäng soppåsar regelbundet och släng dem varje dag.
 • Mat ska alltid vara förvaras i kylen. Annars, för livsmedel som inte kan förvaras vid låga temperaturer, lägg dem i plast- eller glaslådor.
 • Efter varje måltid rekommenderas att rensa bordet och omedelbart diska. Insekter älskar matrester. De älskar också mögliga grönsaker och frukter.
 • Främja ventilationen i badrummet är också viktigt. Om det finns vattenläckor bör de åtgärdas så snart som möjligt, eftersom fuktiga platser är mycket populära bland dessa djur.
 • Att alltid stryka kläder och sängkläder är också viktigt för att bli av med insektslarver som kan utvecklas där.