Hur man rengör en tygsoffa på rätt sätt: 6 praktiska tips

Med tiden blir tygsoffan smutsig. Eftersom den används flitigt, slutar den med en fin samling av fläckar och damm. För att förhindra att det senare blir djupt inbäddat i tyget är det viktigt att snabbt städa upp det. Det finns olika tekniker för att återställa en tygsoffa till dess glans.

Tips för att rengöra din tygsoffa

Damma av soffan, ett viktigt steg

Innan du rengör en tygsoffa är det viktigaste att damma av den. Vid blandning med fukt lämnar damm spår som tråkiga möbler. Skicka dammsugarens mjuka borste på soffans yta innan du aktiverar enheten är vanligtvis tillräckligt för att ta bort alla spår av damm. Under denna operation rekommenderas det starkt att inte gnugga tyget för att inte skada det.

Bakpulver, en produkt med tusen användningsområden

Bakpulver är en mångsidig ingrediens för rengöring av en tygsoffa. Genom att strö det på möblerna (vissa delar måste fuktas för att produkten ska fungera), gör det senare det möjligt att:

  • Återuppliva färgen på tyget
  • Eliminera dammkvalster
  • Ta bort fläckar
  • Minska luftfuktigheten så att mögel inte växer på tyget
  • Deodorisera sofftyg och kuddar

Efter ett uppehåll på ca 2 timmar är det bara kvar sug upp överflödig bakpulver i soffan för att hitta en möbel som ny.

Använd ånga sparsamt

Om ånga är effektiv för att rengöra en tygsoffa, det rekommenderas inte för material som sammet eller satin. Om du verkligen måste tillgripa den här metoden är det absolut nödvändigt att inte lägga för stor vikt vid ett specifikt område av möblerna. Ångan kan suga upp tyget och inre fibrer, vilket gör att fläckar uppstår. När ångan har passerat över möblerna är det bara att låta den torka.

Rakskum för att ta bort en ny fläck

Om någon precis har fläckat tygsoffan går det att reparera skadan med raklödder. Du bör börja med att torka av området med absorberande papper innan du låter en klick skum sitta där i en timme medan tyget suger upp produkten. Allt du behöver göra är att gnugga fläcken med en mjuk svamp och pappershanddukar för att få den att försvinna.

Vit vinäger mot filtmärken

Dutta helt enkelt det drabbade området med en mjuk trasa fuktad med vit vinäger. 90 ° alkohol hjälper till att bli av med envisa spår. Efter ett första pass är allt du behöver göra att använda en trasa indränkt i vatten för att skölja allt.