Hur man säkert monterar en TV på väggen?

Att hitta rätt plats och rätt höjd för att montera din tv på väggen kan vara svårt, till och med frustrerande. För lutad, inte tillräckligt centrerad eller inte tillräckligt hög för en bra uppslukande tittarupplevelse? Alla dessa små frågor uppstår när du installerar en TV på väggen, men med rätt teknik löses dessa problem på nolltid alls.

Tips för att hänga upp TV:n på väggen

Identifiera den perfekta vinkeln för att installera TV:n på väggen

I vardagsrummet eller i sovrummet, hitta den perfekta platsen för att fixa TV:n är det första att göra. Ofta är det rätta sättet att få ett bättre synfält att placera TV:n på den mest utsatta platsen i rummet. Det är också tillrådligt att gynna höjd för optimal användning av utrymmet under. Det är viktigt att se till att stödet med lutningsjusteringssystemet är stadigt.

Ta hänsyn till väggfästet

Tillbehören avsedda för väggmontering definieras enligt väggtypen, TV:ns vikt och stödets kompatibilitet med VESA-standarden för apparaten. Det är också nödvändigt att veta vilken typ av vägg som är avsedd att ta emot den: cinderblock, betong eller tegel. Detta är viktig information eftersom vissa tv-apparater kan väga upp till 20 kg, vilket kräver användning av en metallpinne mycket solid för en stabil fixering.

Att välja det bästa fästet för TV

Principen för användning av ett fäste är exakt densamma som med ett vanligt väggfäste. Faktum är att valet av skruven för fixering beror huvudsakligen på typen av vägg, såsom gips till exempel. För betong- eller tegelväggar, användningen av metallexpansionsankare rekommenderas. Dessutom, om väggtjockleken är viktig, ta till en dubbel hud ankel är det bästa alternativet. För solida väggar kommer traditionella pluggar att fungera bra. Det kommer dock att vara nödvändigt att respektera de rekommenderade borrdiametrarna.

Tillhandahåll alltid kabelrännor när du installerar en TV på väggen

Kablarnas passage är ett viktigt steg under installationen. Att ha bra ledningar innebär att säkerställa installationens estetik. Spirande gör-det-själv-entusiaster borde veta att det är bekvämare att bädda in kablar. Denna metod kräver dock mer arbete, eftersom det kommer att vara nödvändigt att borra, täta om och måla om väggen. Andra mindre komplexa metoder förblir dock tillgängliga såsom användningen av en gjutning. För det senare alternativet kan dubbelhäftande tejp räcka.