Byggvaruhus öppnar under inneslutning

Covid-19-epidemin har infört frihetsberövande i hemmet, vilket bland annat komplicerar livet för hantlangare. Utan verktyg och utan möjlighet att köpa eller låna dem är det faktiskt svårt att utföra arbete eller reparera små problem i huset. För att klara av dagliga haverier har byggvaruhus beslutat att öppna mer eller mindre delvis eller att utveckla sin körtjänst.

Byggvaruhus öppnar under inneslutning

Anses DIY-material vara grundläggande nödvändigheter?

I sin helhet Covid-19 epidemi, efterlevnad av inneslutningsåtgärder är avgörande. I detta sammanhang har de flesta kommersiella varumärken, som bokhandlar, eller kulturella och livliga platser som museer, barer eller till och med biografer, stängt sina dörrar. Endast butiker som säljer basförnödenheter förblir öppna. Enligt regeringens lista hittar vi bland dem:

  • Mataffärer
  • Apotek
  • Tobakshandlare
  • Bensinstationer
  • Tvättstugor

Det visar sig att även järn-, apoteks- och byggvaruhus håller öppet. Faktum är att GSB som Bricorama, Castorama, Leroy Merlin eller Herr DIY dra nytta av ett beslut som fattades genom förordning den 15 mars. För inrikesministeriet säljer dessa butiker utrustning som behövs för bönder, yrkesverksamma och även mat för djur. Men framför allt tillhandahåller dessa byggvaruhus nödvändig utrustning och produkter så att individer kan möta vardagens krångel och sammanbrott; täpp till vattenläckor, byt ut en glödlampa, reparera en hushållsapparat ...

Byggvaruhus under inneslutning

För att sälja sina produkter samtidigt som säkerhetsåtgärderna respekteras, anpassar byggvaruhus sig till inneslutning. Dessa företag påverkas inte av den obligatoriska stängningen, men måste fortfarande följa hälsoreglerna relaterade till epidemin av Covid-19. Drive, leveranser eller "Click & Collect", men också tillämpning av barriärgester, GSB följa ett strikt säkerhetsprotokoll och ändra deras aktivitet. Men inte alla byggvaruhus fungerar likadant:
  1. Castorama: butikerna Castorama är stängda på hela det nationella nätverket, men varumärket gör sina produkter tillgängliga via sajten och ett Click & Collect-system
  2. Brico Dépot: som Castorama, Brico Depå erbjuder hämtning av beställningar i butik eller insättning av produkter tillgängliga online, vid specifika tidpunkter. För att undvika risker och minimera kontakten så mycket som möjligt placeras produkterna bredvid fordonen.
  3. Leroy Merlin: kl Leroy Merlin, har en särskilt viktig Drive-tjänst införts. Om hela katalogen inte är tillgänglig kan mer än 6 000 produkter hämtas från depåer och från försäljningsställens parkeringar och bland dem utrustning relaterad till värme, VVS, matlagning, el, järnaffär, badrummet och apoteket. Butikerna är stängda. Allt för att tillämpa hälsoanvisningar och undvika fysisk kontakt.
  4. Bricomarché: Bricomarché har också stängt alla sina butiker. För att möta behoven hos gör-det-själv-entusiaster erbjuder varumärket en del av sin katalog för hemleverans.
Byggvaruhus har också vidtagit åtgärder för att skydda sina anställda, och de flesta varumärken verkar med en omsättning av frivilliga arbetare.