Rengör allt i huset med galltvål

Galltvål är en tvål gjord med gallsekret från nötkött. Sett så ser det inte särskilt attraktivt ut. Men med tanke på dess fördelar och effektivitet är det uppenbart att använda det. Här är en detaljerad genomgång av användningen av galltvål vid rengöring av huset.

Varför använda tvål för att städa ditt hus

Galltvål: ett ekologiskt rengöringsmedel som är ofarligt för hälsan

Tillverkad för att stödja den ekologiska produktionsmetoden galltvål är en miljövänlig produkt och hälsan för de människor som använder den. Dessutom skapades den för att hjälpa överkänsliga och allergiska personer. Faktum är att inandning och absorption genom huden av kemikalier är de främsta orsakerna till allergi för 25 till 30 % av fransmännen. Galltvål är i detta sammanhang ett helt naturligt alternativ som inte innehåller parabener eller syntetiska färgämnen. Den består av:

 • Ekologisk vegetabilisk olja
 • Nötkött galla
 • Vegetabilisk alkohol
 • Vegetabiliskt glycerin
 • Eteriska oljor

Galltvål: ett naturligt fläckborttagningsmedel par excellence

Galltvål är en nötkött gallprodukt som innehåller naturliga syror som löser upp fett och färgämnen. Det innehåller ingen komponent som härrör från petrokemikalier och orsakar inte allergi. Den passar därför alla åldrar och alla hudtyper, även ömtålig hud.

Galltvål är en universal fläckborttagningsmedel vem tar bort alla fläckar. Vinfläckar på duken, blodfläckar på kläder eller lakan, vaxfläck och även måla försvinner lätt tack vare de aktiva ämnena i denna produkt. Det är också en skonsam rengöring som anpassar sig till alla typer av tvätt. Den är idealisk för putsa alla ytor i huset. Från golv till tak kan ingen smuts motstå galltvål.

Lossa tyger med galltvål

Använt länge i tvättstugor, galltvål är idealisk för tvätta sängkläder : gardiner, dukar, lakan ... För att ta bort envisa fläckar från tyger, här är stegen att följa:

 1. Applicera våt tvål på smutsen
 2. Gnid försiktigt på de drabbade delarna
 3. Låt verka i 10 minuter
 4. Sätt i maskinen och programmera en tvätt i 30°C med det vanliga tvättmedlet

Galltvål: en mirakelprodukt för avfettning av golv

Innehåller syror som löser upp fett, nötgallsåpa är särskilt effektiv för avfetta golvet. Appliceras på ett område som är nedsmutsat av ett tjockt lager fett, bakom kaminen till exempel, det verkar på djupet och tar bort smuts. Rengöring av golvet med galltvål görs i några steg:

 1. Lägg flytande galltvål på golvet med en svamp;
 2. Låt verka i några minuter och skölj med mycket vatten eller med en mopp;
 3. Låt torka.

Ge möbler en andra ungdom

Med tiden blir möblerna mer och mer smutsiga och fläckar samlas på tygerna. Ingen panik ! Det finns en annan lösning än att ersätta dem: galltvål. För att ta bort glororna som t.ex. smutsar ner en sammetssoffa räcker det med gnugga det fläckiga området med en bit galltvål. Skölj sedan med en fuktig trasa så får möblerna tillbaka sin glans!

Bleka väggarna med galltvål

Väggen är ofta offer för barn som älskar att måla och rita. Med nötgallsåpan tas spår av filt, bläck och färg lätt bort. För tvätta väggarna med denna produkt måste du följa dessa få steg:

 1. Damma av väggen;
 2. Applicera den våta tvålen på spåren;
 3. Låt vila några minuter;
 4. Skölj med en svamp och mycket vatten.

Om ytan som ska rengöras är större är det att föredra att använda den flytande version och tvätta hela väggen så att färgen är enhetlig efter tvätt. Dessutom, innan du fortsätter med tvålning, är det viktigt att kontrollera att färgen är tvättbar.

Ta bort bränt fett från kokkärl med galltvål

Det är ofta svårt att få bort det brända fettet som sitter fast i botten av pannan. Med nötgallsåpan förvandlas den där otäcka fläcken till en bris. Faktum är att syran som finns i tvål smälter och bryter ner fettmolekyler för att göra dem lättare att ta bort.

För att polera kastrullerna är det lämpligt att hälla en liten mängd flytande galltvål i dem, tillsätt kokande vatten och låt verka. När vattnet har svalnat är det bara att skölja av grytan så är du klar! Det är dock viktigt att skölja redskap som tvättats med denna typ av tvättmedel noggrant, eftersom det kan vara giftigt för kroppen om det sväljs.

Lossa mattan med galltvål

Spår av lera, vin, mat, mattan utsätts ofta för hemolyckor och blir lätt smutsig. I vissa fall, även efter tvätt, kvarstår spår eller glorier fast på tyget. För eliminera effektivt smuts på mattan, är det lämpligt att rengöra den med galltvål.

 • Om fläcken är färsk är det nödvändigt agera snabbt och applicera ett lager av gallrengöringsmedel för nötkött på spåret. Låt torka och lägg i maskinen för ett kalltvättprogram.
 • Om dessa är rester av glorior, är det lämpligt att belägga ytan med tvål, låt stå i ca 15 minuter och gnugga sedan försiktigt. Fortsätt tills all smuts är borta. Skölj till sist noggrant med rent vatten. Om tyget kan tvättas i varmt vatten är det att föredra att programmera tvätten vid en temperatur på 30 ° C, eftersom värmen kommer att aktivera tvålens huvudsakliga aktiva ingredienser och öka dess effektivitet.

Underhåll bakplåten med galltvål

Så att bakplåten varken är klibbig eller fet är det nödvändigt att underhålla det väl och att rengöra det dagligen. För att göra detta är det möjligt att tillverka städprodukter för att avfetta bakplåten. Blanda bara en liter vatten med en matsked flytande galltvål i en sprayflaska. Det är dock viktigt att notera att det rengjorda området ska sköljas noggrant efter varje applicering av produkten.

Var hittar man denna produkt?

Galltvål är en lätt produkt att hitta. Det går att köpa i alla ekologiska butiker. Den finns också tillgänglig på internet. Dess pris är överkomligt jämfört med konventionella kemiska rengöringsmedel. Denna kostnad varierar mellan 3 och 9 euro för en bar på 100 gram.