Hur blir man av med skadliga kråkor?

Buller, spillning på fönsterbrädor, plundring av soptunnor, stöld i majsfält... Kort sagt, kråkor är orsaken till många olägenheter. Dessutom, utvecklas i flera grupper, kan skadorna som orsakas av dessa korvider vara enorma. Det finns dock effektiva lösningar för att flytta dem bort från där de bor och där de planteras.

14 tips för att skrämma bort kråkor

Använd avvisande tejp

Från avvisande tejper säljs på marknaden för att enkelt bli av med kråkor. De ska hängas på träd nära huset samt nära fönster och dörrar. Dessa band hjälper också till att avvärja andra oönskade fåglar förutom kråkor.

Använd CD-skivor för att avskräcka dem från att närma sig

Istället för att slänga begagnade CD-skivor eller de som inte längre används samlar vi in ​​dem för att skrämma bort kråkorna. Dessa fåglar stöder faktiskt inte reflektioner som avges av CD-skivor när den utsätts för solen. Du behöver bara hänga dem i ett rep och hänga dem på träden, nära huset och trädgården. Detta trick hjälper också till att behålla duvor, koltrast och andra arter av oönskade fåglar.

Använda aluminiumplåtar

De aluminiumplåtar fungerar som CD-skivor. De är placerade överallt runt huset, fruktträdgårdarna och grönsaksträdgården för att avskräcka fåglar från att komma. De kan även hängas så att de snurrar runt på sig själva. Om fåglarna ändå försöker närma sig kan vi försöka skrämma dem genom att slå på plattorna med en pinne. Plattorna kan även bytas ut mot Burkar av olika dimensioner.

Installera anti-raven hackor

Kråkor gillar i allmänhet att stanna på avsatser, balkonger, fönsterbrädor eller hängrännor. För att förhindra att de landar på dessa olika platser kan vi installera anti-raven spikar. Dessa säljs i linje eller kvadratisk form. Mycket lätt att installera, de minskar avsevärt ytorna som fåglar kan landa på. Visserligen är de inte särskilt vackra, men de är effektiva för att avskräcka fåglar från att bosätta sig i närheten av huset.

Använd genomskinlig gel

Säljs i byggvaruhus, klara geler är klibbiga, men inte giftiga. Således hjälper de till att avskräcka fåglar från att återvända. Gelen ska appliceras på de platser där fåglarna är vana att landa: fönsterbrädor, trädgrenar runt huset ... Gelen är mer estetisk än anti-kråkspettar.

Använder falska kråkor

Att se falska kråkor, med öppna vingar, på ett hus eller nära en trädgård, kommer kråkor att undvika att landa där. Men dessa fåglar är intelligenta och kommer att observera falska kråkor. Om de upptäcker att dummyfåglarna inte rör sig och alltid stannar i samma position kommer de närmare och närmare. Detta trick är därför effektivt ett tag och är bara en tillfällig lösning.

Skrämma bort fåglar med laser

Kråkor tål inte emitterad strålning med laser. Vi kan störa dem genom att peka en laser i deras riktning och flytta den åt alla håll. Detta kommer dock inte att hindra dem från att komma tillbaka lite senare. Å andra sidan, genom att störa dem regelbundet, lyckas vi ofta avskräcka dem från att komma tillbaka. För att det här tricket ska fungera måste du vara mer uthållig än fåglarna.

Gör oväsen

Kråkor är rädda för vissa ljud. För att skrämma bort dem kan vi alltså återskapa ljudet av smällare, inspelningen av nödrop från kråkor, rop från hökar (deras naturliga rovdjur) eller ljudet av horn. Så man måste göra oväsen så fort man ser kråkor. De kommer så småningom att bli uttråkade och aldrig komma tillbaka. Denna teknik är inte lämplig om du har grannar i närheten.

Stör fåglar så mycket som möjligt

Kråkor är flyttfåglar. Detta hjälper dem att välja rätt plats i början av vintern. Detta är den bästa tiden att störa dem så att de inte bestämmer sig för att bosätta sig nära ditt hem. Detta består av att göra oväsen och placera gelerna på träden där de kan vila. De ska störas i skymningen så att de inte slår sig ner i trädgården på natten. De kommer att tillbringa natten någon annanstans.

Ring en falkonerare

Falken är en av de naturliga rovdjuren för kråkor. Således kommer de att undvika att bosätta sig på en plats där hökar passerar regelbundet. En falkonerare kan uppmanas att få sina fåglar att flyga nära där de bor och på fälten. Falkar bör patrullera regelbundet för att avskräcka fåglar från att återvända.

Använd plastpåsar

Det är nödvändigt växtpinnar på marken för att hänga upp plastpåsarna. Påsarna kommer att föra oväsen för varje vindpust och skrämma bort kråkor. Detta kommer att förhindra att ägarna av huset spenderar tid på att vänta på att fåglarna ska skrämma dem. Denna teknik måste dock ändras regelbundet för att förhindra att fåglarna inser att påsarna är ofarliga. Vi kan alltså placera burkar i påsarna för att göra mer ljud.

Undvik att locka fåglars uppmärksamhet

För att avskräcka kråkor från att äta i din trädgård bör du se till att eliminera allt som kan locka dem. Det är alltså nödvändigt göra miljön ogästvänlig för kråkor. De senare uppskattar verkligen att rota i soporna där de kan hitta mat. Du bör därför endast placera en stängd soptunna utanför. Det är också bäst att täcka komposten som innehåller organiskt avfall.

Skydda fruktträd

Om det är frukten i träden som lockar kråkorna kan de avskräckas från att återvända genom att göra det omöjligt att komma åt träden. Barainstallera ett nät för att förhindra att fåglar når frukten. Med en maskstorlek på cirka 10 cm är kråkor vanligtvis fasthållna, men mindre fåglar är det inte. Dessa fåglar är faktiskt användbara för att äta bred och insekter.

Minska ytterbelysningen

Kråkor attraheras av ljus och tenderar att samlas på upplysta platser på natten. Genom att släcka utomhusbelysningen kommer kråkor att leta efter andra platser att skydda på natten.