Hur rengör man en papperskorg?

Papperskorgen är en behållare för avfall. Dess rengöring, ofta lite uppskattad, är ändå viktig. Faktum är att papperskorgen är den plats där mikrober utvecklas och kan locka till sig skadedjur. Här är några steg-för-steg-rekommendationer för korrekt rengöring av soporna.

Rensa ditt inomhussopor

När är det nödvändigt att städa soporna?

Det är bekvämt att ha en papperskorg i flera rum i huset, särskilt i sovrum, den vardagsrum och den mat. Av alla dessa sopkärl är det den som är installerad i köket som är den mest komplexa att rengöra på grund av avfallets natur. Oavsett material måste soporna rengöras en gång i veckan.

Dessutom går rengöring av en papperskorg genom olika stadier, inklusive desinfektion och den deodorisering. Faktum är att tvålvatten är otillräckligt eftersom papperskorgen kräver särskild uppmärksamhet, särskilt de som är installerade inne i huset. Att rengöra det minskar risken för att bakterier växer och sjukdomar.

Samla utrustningen för en första rengöring

Att rengöra en soptunna är en viktig del för att hålla ett hem rent. För att utföra denna uppgift är material och utrustning väsentliga:

 • Från hushållshandskar för handskydd;
 • Från sodaaska eller vit vinäger;
 • A styv borst eller en svamp för att ta bort envisa fläckar;
 • En mask för att inte andas in dålig lukt direkt.

När du har samlat ihop dessa föremål är det dags att rengöra behållarna genom att göra följande:

 1. Smälta en kopp läskkristaller i 1 liter varmt vatten ;
 2. Rengör papperskorgen med den resulterande lösningen.

Observera att volymen av varje ingrediens varierar beroende på behållarens storlek. Användningen av vit vinäger kräver en borsta för maximal effektivitet. Efter denna process, a desinfektion av avfallskärl är nödvändigt.

Desinficera ditt skräp med blekmedel

Detta första tips är baserat på fördelarna med blekmedel. Den här produkten, känd för sin effektivitet när det gäller rengöring, kan användas för att desinficera denna behållare avsedd för hushållsavfall. Med händer skyddade av hushållshandskar och en mask, jobbet görs enkelt.

Skrubba insidan och utsidan av kärlet med en svamp indränkt ibleka. Det senare erhålls genom blandning två glas blekmedel och en liter vatten. Rengöring av denna behållare, oavsett vilket material den är gjord av, kräver också ren borste. En modell med hårt nylonborst och långt handtag är att föredra för att enkelt nå botten av soptunnan. Efter rengöring, låt stå i 5 till 10 minuter att låta produkten agera. Efter denna tid, a sköljning med vatten är nödvändigt.

Du kan ersätta blekmedel med andra produkter:

 • DE'hushållssprit tar enkelt bort smuts som är inbäddad i soporna. Denna fläckborttagare är både effektiv och billig.
 • de bikarbonat är ett ämne som ser ut som ett vitt pulver. Oavsett om den är i sin rena form eller utspädd i varmt vatten, är den särskilt effektiv för att rengöra en papperskorg.

Kämpa mot dålig lukt i soporna

De luktar genereras av sopor är beständiga och tål blekning. Även om det kan tyckas svårt, kan du eliminera lukter som kommer från soporna med några enkla tips:

 1. Lägg litekokande vatten inuti papperskorgen för att ta bort det äldsta avfallet;
 2. Gnid kraftigt med en svamp och a tvål för att ta bort spår inuti papperskorgen;
 3. Häll några droppar aveterisk olja lavendel i papperskorgen.

Ett traditionellt knep eliminerar också dålig lukt. Bara strö över bikarbonat i botten av behållaren. Andra produkter kan också ersätta detta vita pulver som vanligtvis används för hushållsstädning:

 • De kattsand är speciellt utformad för att behålla dålig lukt som avges av urin och avföring från kattdjur. Den är även effektiv mot dålig lukt från soptunnan, men måste bytas varje gång behållaren rengörs, det vill säga en gång i veckan.
 • DE'kamfer eterisk olja är känt för sina deodoriserande egenskaper. Hon visar sig väldigt effektiv mot rötlukt rensas av papperskorgen. För att göra detta, häll några droppar kamfer under locket på behållaren innan du stänger den för att utrota dålig lukt.
 • de kol fungerar som kattsand och har egenskapen att hålla kvar lukt, därav dess användning vid tillverkning av filter för köksfläktar.
 • de Kaffe : dess specifika lukt gör det möjligt att maskera den av sopor.

Observera attcitron eterisk olja och andra essenser är också effektiva för att eliminera dålig lukt.

Ta bort insekter och maskar från soporna

Ansamlingen av sopor i papperskorgen under en tid gynnar utseendet på mot oönskade. De sistnämnda livnär sig faktiskt matavfall. För att eliminera dem är några riktlinjer också på sin plats:

 • Spridningkokande vatten i papperskorgen innan du vänder papperskorgen upp och ner för att låta vätskan rinna av;
 • Häll en anti-larver produkt i papperskorgen för att bryta cykeln av reproduktion av ohyra.

Denna operation är att reproducera en gång i månaden, förebyggande.

Torka soporna och undvik blött avfall

Städningen av papperskorgen slutar med sin torkning. Faktum är attfuktighet är en gynnsam miljö för utveckling av bakterie och mikrober. Lufttorkning rekommenderas. Slutligen, några enkla tips är effektiva för att ta bort fukt från soporna:

 • Undvik att slänga flaskor som innehåller vätska utan att stänga dem;
 • Slå hermetiskt in vått avfall såsom frukt eller grönsaker;
 • Torka regelbundet bort alla spår av fukt.