Hur rengör man ett svärtat duschdraperi på rätt sätt?

Badrummet är ett fuktigt rum där mögel bildas mycket snabbt. Gröna eller svarta spår syns alltså på duschdraperiet, kakelfogarna eller till och med fönstren. Om det görs rätt kan mögel och mögel lätt tas bort från duschdraperier.

Rengör ditt duschdraperi

Hur rengör man ett mögligt duschdraperi?

Duschdraperier av plast är vanligtvis maskintvättbara. Det räcker dock inte alltid med en enkel maskinrengöring för att helt ta bort spår av mögel. Det är därför nödvändigt:

  1. Börja med att haka av gardinen och placera den plant på golvet;
  2. Skrubba hela ytan med en slipsvamp indränkt i vit vinäger ;
  3. Insistera på de platser där du ser svarta eller grönaktiga fläckar;
  4. Rengör båda sidor av gardinen.

Efter denna första rengöring tvättas gardinen i maskin i 30 ° C med det vanliga tvättmedlet. Lufttorka sedan. Du kan lägga till en halv kopp bikarbonat i maskinen för att desinficera och bleka gardinen.

Hur rengör man gardinen utan att ta loss den?

Om spåren av mögel bara finns på en liten del av gardinen kan den rengöras utan att ta loss den och skickas till maskinen. Det är därför nödvändigt:

  1. Häll litehushållssprit på en dyna, gnid sedan på spåren av mögel;
  2. Skölj noggrant med rent vatten;
  3. Torka av med en ren, torr trasa för att torka.

Om badrummet inte är väl ventilerat växer mögel mycket snabbare. Det är därför nödvändigt att utföra en veckovis rengöring för att förhindra uppkomsten av grönaktiga ränder på duschdraperiet. Du kan även rengöra gardinen utan att ta loss den genom att spraya den med en blandning av vatten ochbleka. Sedan är det bara att torka av svampen. Skölj noggrant. Var noga med att lämna gardinen stängd varje gång du går ut ur duschen för att låta den torka ordentligt. Efter dusch rekommenderas att öppna fönstren för att släppa in luft och minska luftfuktigheten i badrummet.