Rengör verktyg med vinäger

Jord som mattar gör-det-själv-verktyg kan skada dem och påverka deras funktion och övergripande tillstånd. För att kunna använda dem ännu längre är det viktigt att erbjuda dem bra underhåll och noggrann rengöring. För att göra detta rekommenderas användning av vinäger.

Rengör dina verktyg med vinäger

Varför är det viktigt att rengöra sina verktyg?

Det är viktigt att rengöra dina gör-det-själv-verktyg för att hålla dem i gott skick. Faktum är att det är bäst att rengöra dem direkt efter varje användning. Gips, gips och lim är mycket lätta att ta bort medan de fortfarande är fräscha. På så sätt, nästa gång du använder dem, behöver du inte djuprengöra dem, vilket kommer att spara mycket tid.

För att enkelt ta bort fläckar, använd bara vinäger. Om du inte har tid och vilja att rengöra verktygen innan du lämnar gör-det-själv-verkstaden eller arbetsplatsen, är det möjligt att skjuta upp denna uppgift till nästa dag. Bara du måste blötlägga verktygen i vatten eller placera dem i lufttäta lådor. Detta kommer att förhindra att smuts torkar ut och blir lättare att rengöra med vinäger.

Praktiska råd för att rengöra dina verktyg med vinäger

Vinäger är bra för att enkelt rengöra gör-det-själv-verktyg. Beroende på vilken typ av tillbehör som ska rengöras är processen annorlunda:

 • För att rengöra målningsmaterial, vinäger är ett måste. En färgrulle ska skrapas på längden innan rengöring. För att göra detta rekommenderas användning av en målarkniv eller spatel. På så sätt blir det möjligt att ta bort så mycket färg som möjligt. För att hålla hårstråna på rullen intakta måste det göras försiktigt, arbeta uppifrån och ned. Samma operation måste utföras för att avlägsna färgrester på färgbrickan och penslarna. För att permanent ta bort färgrester som är inlagd på rullen, bara blötlägg den i vinäger. För att ta bort "Glycero" eller akrylfärg, börja med att hälla vinäger i färgbrickan och vänd sedan rullen dit. Efteråt ska den skrapas bort och sköljas noggrant med ljummet tvålvatten. Se till att det är helt torrt innan du förvarar det.
 • Rengöring bärbar kraftutrustning kan också göras med vinäger. Gnid dem bara försiktigt med en trasa indränkt i vinäger. De måste dock dammas av ordentligt. Efter rengöring ska de förvaras direkt i originalkartongen.
 • Att snabbt städa verktyg för putsning, inget bättre än att använda vinäger. Rostfria knivar och spatlar är ofta lätta att rengöra. Allt som behövs är lite vinäger och du är redo! Innan du förvarar dem, se till att de är helt torra, eftersom de riskerar omslagrost. Dessutom är det möjligt att behålla sitt ursprungliga skick om de innan lagring täcks med lite olja. Om rengöring inte är planerad förrän nästa dag och plåstret har torkat, ska resterna avlägsnas med en kniv. Sedan ska verktygen doppas i lite vinäger i ca 10 minuter. Denna operation kan upprepas tills den fullständiga beläggningen försvinner som smutsar ner verktygen. De mest ihållande fläckarna tas lätt bort med sandpapper, stålull eller en skursvamp.
 • Rengöring skärande verktyg kan också göras med vinäger. I slutet av arbetet, tänk på att damma av sågen till exempel. Sedan kan den försiktigt gnuggas med en svamp indränkt i vinäger för att återställa dess ursprungliga tillstånd. För förvaring bör skärverktyg förvaras på en torr plats.
 • För ökad säkerhet, verktyg med handtag bör alltid kontrolleras före förvaring. Denna typ av försiktighetsåtgärd rekommenderas för att undvika olyckor. I händelse av en anomali måste den defekta huvudstocken åtgärdas. Sedan ska verktyget blötläggas i vinäger för att få träet att svälla. Slutligen, se till att du sätter tillbaka huvudet på plats. Innan det placeras på en mycket torr plats måste verktyget ta tid att torka.

Hur rengör du dina verktyg med vinäger utan att skada dem?

Efter att ha använt syra eller någon annan vinägerbaserad produkt för rengöring av gör-det-själv-verktyg, var noga med att skölja dem väl med vatten. Visserligen är vinäger en utmärkt rengöringsprodukt, men den tenderar att oxidera metallen efteråt dålig sköljning. Om det uppstår rost på verktyg kan en blandning av vatten, vinäger och salt hjälpa till att få det att se nytt ut. Fläckarna måste skrubbas med en svamp impregnerad med denna blandning. Tillåt en exponeringstid på cirka 30 minuter och gnugga. Slutligen, ta dig tid att torka ordentligt innan du förvarar. För att undvika att utsätta verktyg för fukt rekommenderar vi att du slår in dem i omslag eller tidningspapper.

Praktiska tips för att ta bort rost från verktyg med vinäger

När gör-det-själv-verktyg lämnas i kontakt med vatten för länge kan de korrodera. Man måste då hitta ett sätt att ta bort de rostfläckar som har bildats. Allt som behövs är vinäger.

Steg för att ta bort rost från verktyg:

 • I en behållare, häll vit vinäger;
 • Doppa rostiga verktyg i den;
 • Låt stå över natten åtminstone;
 • Använd vatten för att skölja;
 • Torka verktygen väl med en handduk.

Denna metod är effektiv på alla rostiga verktyg. Det fungerar även på rostiga muttrar och bultar.

Effektiva blandningar för att ta bort rost från verktyg

Vinäger används ofta för att ta bort rost, men det är ännu effektivare när det blandas med andra produkter som grovt salt.

 • För att ta bort rost som har kommit in i gör-det-själv-verktyg är vinäger en effektiv produkt att använda. Men innan du använder denna lösning, rekommenderas det att skydda dina händer. Det är därför nödvändigt att bära handskar och arbeta på en väl ventilerad plats.

Steg för att rengöra rost med vinäger:

 • Häll vatten över en matsked;
 • Tillsätt sedan vit vinäger;
 • Applicera snabbt lösningen på rosten med en borste;
 • Vänta i 10 minuter;
 • Skölj med en fuktig svamp och låt torka.
 • Grovt salt och vinäger kan också göra en utmärkt rostblandning. Innan du sätter igång måste du börja med öppna fönster och bär hushållshandskar.

Steg för att ta bort rost med grovt salt och vinäger

 • I en kopp grovt salt, häll vit vinäger;
 • Applicera blandningen på rostfläcken;
 • Efter den kemiska reaktionen, skrubba bort rosten noggrant med en skursvamp;
 • Skölj med vatten;
 • Torka ordentligt med en handduk.