Hur rengör man effektivt sin entrématta?

Att underhålla en entrématta är viktigt. Den är faktiskt designad för frekvent och intensiv användning. För att förlänga dess livslängd är det viktigt att rengöra den noggrant. Naturliga eller syntetiska fibrer bestämmer rengöringsmetoden. Dessutom är det viktigt att känna till de rätta rengöringsprodukterna.

Rengör din entrématta

Kemtvätt av entrémattor

Först finns det några viktiga punkter att komma ihåg om ingångsmattor. Det existerar två typer av dörrmattor, nämligen klassiska entrémattor Var torkarmatta, och den inbyggd matta Var pvc dörrmattor.

Rengöring a mattborste görs enligt de fibrer som utgör den. Till exempel dörrmattor naturliga fibrer som "kokosnöten" rengörs med en dammsugare. Även om fibrerna är oföränderliga, vatten ska inte användas.

I fall att smuts, är det möjligt att använda en torrschampo eller a specifikt pulver. Av Sommières land kan också skrubba en kokos dörrmatta. För ta bort demobehagliga lukter, den bikarbonat är en effektiv lösning. Tack vare dess deodoriserande egenskaper lämnar den mattan som ny. Att göra detta :

 1. Täck mattan med ett lager bakpulver.
 2. Låt stå över natten.
 3. Aspirera nästa dag.

Nämligen att det finns en ostoppbar och ekonomisk teknik att rengöra en matta dagligen. Helt enkelt skaka den kraftigt under några minuter. På så sätt kommer stora smutsrester ut av sig själva. Dammsugaren kan avsluta jobbet.

De dörrmattor av polypropen med vinylunderlag kan också vara dammsugas. Denna teknik påverkar inte kvaliteten på mattan på något sätt.

Om inbyggda modeller, städning kan göras från två sätt. Den körs beroende på graden av nedsmutsning, placering och användning. Om mattan är mycket smutsig, maskintvätt kommer att vara att föredra. Ändå dessa dörrmattor kan dammsugas.

Tvätta en entrématta

De utemattor underhålls med vatten. Till exempel, gummimatta tvättas vanligtvis med en vattenstråle. Det är samma sak för dörrmattor av polyester (konstgräs) eller Extruderad pvc. Fettavlagringar kan också bli inbäddade i mattorna. För att övervinna detta, tveka inte att använda vattenbaserade rengöringsprodukter. Som en påminnelse kan inbyggda mattor underhållas på två sätt: vakuum och våta. Enligt användningsfrekvens och den grad av nedsmutsning, kräver denna typ av matta två typer av rengöring. De Områdesmatta i 100 % polyamid är ett exempel. Dess fibrer absorberar fukt förutom att fånga damm. För ett optimalt resultat, mattan maskintvättbar i 30°. Här är rekommendationerna att följa:

 1. Vik in dörrmattan 3 eller 4 på längden.
 2. Se till att fibrerna är vända utåt.
 3. Placera dragspelsmattan i maskinen.

I händelse av att mattans storlek stämmer inte överens med maskinens ingång, välja en tvättomat. För en funktionell matta är det möjligt att tvätta före första användningen. Dessutom kan de lika gärna vara dete gnuggas med varmt vatten tillsatt tvättmedel. I ett extremt fall räcker dettillsätt ammoniak i rimliga mängder. Å andra sidan är det möjligt att använda en ångtvättare för stora dörrmattor.

För entrématta av polypropen, de städar sig kl stort vatten. Att göra detta :

 1. Plats le mattan vertikalt ;
 2. Spraya mattan med vattenfunktionen eller med en högtrycksanordning.
Ändå, denmaskinrengöring måste fortfarande göras minst två gånger om året. Detta förbättrar livslängden på mattan.

Andra snabba rengöringstips för din entrématta

Förutom hushållsapparater finns det andra tekniker för att rengöra en entrématta. De hemprodukter är i allmänhet tillräckliga för att hitta en oklanderlig matta. Till exempel, potatisskal och en svamp kan göra susen. Istället för att ringa in en specialist är det billigare att vända sig till skalen av denna grönsak. Potatisets kokvatten är rikt på stärkelse och kan rengöra en matta. Med en svamp indränkt i denna lösning, att gnidaområdet matta. Det är viktigt att låt verka i några timmareller till och med hela natten. När denna period har gått måste dörrmattan vara sköljs med rent vatten. Då måste du Låt torka i det fria.

Ett annat tips: kolsyrat vatten i kombination med bakpulver. Detta trick är enkelt, men effektivt. Bakpulver är känt för sin deodoriserande och renande dygder. För att tillämpa denna metod, ta med en svamp. Efteråt :

 1. Blötlägg svampen i kolsyrat vatten.
 2. Fukta mattan med svampen.
 3. Skrubba den med en borste.
 4. Låt agera för en halvtimme.

När denna tidsfrist har passerat, strö den smutsiga dörrmattan med bakpulver. I detta skede är det nödvändigt se till att fördela bikarbonatet över hela ytan behandla. När det är gjort, låt torka. Därefter kan mattan dammsuga. Förutom dess avfettningsegenskaper, Diskmedel kan underhålla en mattborste. de vit vinäger är också en mirakelingrediens för hushållssysslor. Det kan därför säkerställa underhållet av en dörrmatta. Här är stegen för att använda den:

 1. Blötlägg duken med vinäger.
 2. Gnid kraftigt mattan.
 3. Lämna att agera för femton minuter.
 4. Gnugga mattan igen med vatten och Diskmedel.
 5. Avsluta med en sköljning med rent vatten.

Sammanfattning av rengöringstekniker för entrémattor

De dörrmattor är användbara för att hålla huset rent och de har fördelen av att vara det lätt att städa. de rengöring av en entrématta görs två sätt: torka och tvätta.

Dörrmattor är indelade i två kategorier:

 • de vävda entrémattor
 • de infällda mattor
Traditionella mattor som kokosfibermattor kräver inte vatten. Förbi ofrenlighet av fibrerstädar de oftast själva torkad. Angående de inbyggda mattorna kan de vara antingen dammsugs, eller med mycket vatten. Det är också möjligt attanvända en tvättmaskin. För storformatsmattor, det är rätt att vik dem i 3 eller 4. a ångtvättare kan också göra susen. De parametrar som ska definieras vid rengöring av dörrmattan är typ av matta och material. De låter dig hitta rätt tvättmetod.