Hur täpper man igen rör med naturliga produkter?

Är rören blockerade? Innan du använder en kemisk avblockerare eller ringer en professionell, är det möjligt att avblockera dem med naturliga produkter. Här är några mormorsmedel för att täppa igen diskbänken, handfatet, duschen eller badkaret.

Tips för att täppa igen rör

Tekniken att koka vatten för att rensa igen

Vatten är den naturliga produkten par excellence, och den lättaste att hitta. Det enkla sättet att rensa igen rören i diskhon eller badkaret är genom att värma eller koka vatten i en kastrull. Effektivare än kemiska avblockerare, varmt eller kokande vatten lossar organiskt material och hjälper till att avlägsna stopp i avlopp. Användningen av vatten vid hög temperatur smälter också en stor del av oljiga komponenter och vaxartade balsam eller andra ackumulerade oljor. Även om daglig användning av denna typ av produkter är oundviklig på daglig basis, är det viktigt att låta det varma vattnet rinna en stund. I händelse av att rester fortfarande blockerar genomgången av vatten, tveka inte att hälla varmt vatten i stora mängder i rören.

Använd bakpulver och vit vinäger för att rensa igen

Bikarbonat är ett naturligt rengöringsmedel samt en deodorant. Denna produkt kan användas för lossa smuts och fett fixerad inuti rören. När det gäller vit vinäger påskyndar det processen för att avblockera rörledningar. Vinäger är en syra som, om den lämnas i ett rör tillräckligt länge, livnär sig på organiskt material.

Till att börja med är det bäst att fortsätta med avblockeringssteget. Det första steget är att ta bort allt vatten från diskhon, diskbänken eller badkaret. För att utföra en snabb rengöring måste du hälla ½ kopp bakpulver i rören och sedan lägga till ½ kopp vit vinäger. Att tillsätta vinägern mycket långsamt rekommenderas så att det fungerar gradvis och djupt. Låt sitta i 15 till 30 minuter för att det ska fungera. Bakpulver och vit vinäger avger bubblor när de kommer in i rörsystemet. För att slutföra deras effektivitet, häll en kastrull med kokande vatten ner i avloppet för att lösa upp lera och rester. de citron juice kan också användas istället för vinäger, men dess verkan är mindre.

Rensa rören med bakpulver och salt

Som tidigare nämnts, bikarbonat har bevisad rengöringseffektivitet. För att optimera dess verkan är det klokt att kombinera det med en annan naturprodukt som grovt salt. Denna lätt att hitta ingrediens är både och slipande och antiseptisk. Det kan ta bort klibbig mat som fastnar i rören med tiden. En lösning av bakpulver och salt är idealisk för att lösa upp avfall i rören. Efter en paus på 20 till 30 minuter säkerställer den kemiska reaktionen som produceras av dessa två element en effektiv avtäppning av rör. Om dessa har varit blockerade under en längre tid bör lösningen lämnas att verka i flera timmar, eller till och med över natten. Tillsätt cirka 100 g till 200 g bakpulver och salt för att säkerställa arbetet med att rensa.

Förbered en tvållösning för att rensa igen rören

Tvål har alltid ansetts vara den bästa rengöringsprodukten för sanitet och kök. Tack vare dess smörjande egenskaper hjälper den till att gradvis avlägsna stort avfall. Det är alltså möjligt att täppa till rör med denna produkt. För att förenkla processen, blanda helt enkelt flytande tvål eller fast, eller till och med diskmedel, med kokande vatten. Häll därefter detta preparat i de blockerade kanalerna. Tvållösningen kommer lösa upp fett och smuts som har samlats i rören. Vatten som strömmar genom rören kommer att spola allt skräp ner i huvudavloppet.

Använd en trädgårdsslang för att rensa igen

En trädgårdsslang kan hjälpa snabb avblockering av rör utan att behöva använda några andra naturliga produkter än kranvatten. Använd bara den flexibla slangen från trädgården. Skjut in munstycket i en öppning och öppna ventilen så att resterna som fastnat dräneras in i ledningen. För att snabbt bli av med skrymmande organiskt material är det nödvändigt att öppna vattenkranen med maximalt tryck, men kontrollerat för att förhindra översvämningar i köket eller badrummet. Fram och tillbaka med denna slang är effektivt om avfallet kvarstår i röret.

Illermetoden för att täppa igen rör

För att undvika användningen av en naturlig eller kemisk avblockeringsmedel är allt du behöver göra göra en iller för att rensa igen rören. Du behöver inte investera i dyr hårdvara, tricket är att böja en enkel hängare i form av en krok. För att göra detta måste du lossa hängaren och sedan böja en av dess ändar. Kroken kommer att användas för att återvinna resterna som fastnat i rören. För denna manuella avblockeringsmetod är den första reflexen att ha på sig en mask för att undvika dåliga lukter frigörs av organiskt material. Det är nödvändigt att fortsätta med utvinningen av rester tills den minsta smutsen har avlägsnats från rören. Tålamod och uthållighet är viktigt. När rören är fria från skräp, använd varmt eller kokande vatten för att rengöra hela dräneringssystemet noggrant.

Några tips för att förhindra blockering av rör:

  • Häll i en liter varmt vatten eller vit vinäger en gång i veckan i diskhon eller tvättstället förhindrar bildning av glödskal och fettavlagringar i rören.
  • Undvik att lämna eller kasta hår, matbitar eller annat skräp oavsett hur litet det är i handfatet, handfatet eller badkaret.
  • Ställ in en filtreras som kommer att fungera som en fördämning för olika organiskt material och avfall.
  • Att ta för vana att rengöra diskbänk, diskbänk och badkar med en tvålsvamp efter användning minskar avsevärt risken för igentäppta rör.
  • Användningen av en Diskmedel Avfettningsmedel för att tvätta köksredskap rekommenderas varmt.

Så fort vattenflödet saktar ner, kom ihåg att kontrollera att det inte finns skräp i ledningarna. Faktum är att ju mer smuts som ska rensas samlas, desto svårare blir reparationerna.