Hur blir man av med flygmyror?

Under sommaren och regnperioden etablerar myror sina egna kolonier och blir flygmyror. Dessa insekter är främst på jakt efter mat och en plats att lägga ägg i fred. Även om det är ofarligt, kan närvaron av bevingade myror i hemmet bli obekvämt, särskilt när det gäller hygien. Det finns många tips och produkter för att bli av med det snabbt.

Kämpa mot flygmyror

Använd repellerande medel mot flygmyror

Flygmyror fungerar annorlunda än vinglösa. Denna art befinner sig i svärmningsfasen under vilken de försöker para sig, äta och etablera en koloni. Bevingade myror består därför av hanar och honor som bara försöker säkerställa förlängningen och överlevnaden för sin art, vilket får dem att gå in i hemmen för att hitta något att äta. Det finns dock olika effektiva produkter för att hålla dem borta från köket.

 • Vit vinäger: det skrämmer bort många insekter, inklusive bevingade myror. För att göra detta, häll den vita vinägern i en sprayflaska och spraya dörrarna och fönstren. På så sätt kommer flygande insekter inte att frestas att komma in i hemmet. Om myrorna redan är inne i huset, spraya i deras riktning samtidigt som de lämnar fönstren öppna så att de kan lämna.
 • Geranium eterisk olja : Det är en doftande naturlig essens som håller myror på avstånd. Använd endast måttliga mängder på rattarna på dörrar och fönster för att stöta bort insekter. Häll även några droppar i kök, vardagsrum, matsal och sovrum så att insekterna inte vågar sig dit. Tveka inte att upprepa operationen flera gånger i veckan för att tricket ska bli effektivt. Långtidsbehandling rekommenderas till och med.
 • Pepparmynta eterisk olja : processen är densamma som för eterisk pelargonolja, men denna produkt kan också spädas i vatten och kompositionen ska sprayas i riktning mot flygmyrorna för att skrämma bort dem.
 • Insekticider : dessa produkter som säljs kommersiellt är avsedda att döda alla invaderande insekter. De är mycket effektiva, men många väljer naturliga (eller hemgjorda) produkter som inte förorenar miljön.

Eliminera matkällan för insekter

Bevingade myror vågar sig inte in i ett hus om de inte har nosat upp mat. Det kan vara brödsmulor, en syltfläck, saftdroppar på golvet, godis som ligger runt osv. Det bästa sättet att förhindra att dessa insekter angriper hemmet är att ta bort deras matkällor.

 • Lämna inte matrester i köket. Oavsett om det är för de flygande myrorna eller arbetarna är smulor en verklig källa till invasion. Allt som behövs är en bit kött kvar på brickorna för att locka till sig en hel koloni. Detta råd gäller alla rum i huset, speciellt sovrummen för att undvika obehagliga överraskningar.
 • Lämna inte smutsig disk i diskhon. Även efter att ha städat köket kan flygmyror fortfarande lockas in i huset om det ligger smutsig disk i köket. Lukten lockar dessa insekter i massor. Lösningen är att diska efter varje måltid eller sänk åtminstone tallrikarna och redskapen i vatten med diskmedel.
 • Stäng papperskorgen med deras omslag. Även om de står utanför hemmet är soptunnor favoritställena för insekter. Förutom myror (flygande eller inte) attraheras flugor också av skräp. Även om sopkärlen är avsedda för att deponera sopor, är det viktigt att städa så att det inte blir smuts runt huset.

Att fånga de flygande myrorna

Om bevingade myror invaderar huset finns det många fällor för att fånga dem. Här är tipsen för att fånga dem:

 • Öppna a flaska som innehåller lite sirap och lämna den nära insekter. Dessa kommer in i behållaren och kommer inte längre att kunna lämna den. Rengör flaskan med vatten och ta bort myrorna. Upprepa operationen så ofta som de flygande myrorna invaderar huset.
 • Använd dammsugaren i riktning mot de flygande myrorna. Enheten kommer att "suga upp" alla insekter och döda dem samtidigt. Töm sedan vakuumpåsen i en försluten behållare och släng den direkt i papperskorgen.
 • Placera klibbiga fällor. Det kan vara självhäftande papper eller klibbiga band som säljs i butik. Dessa fällor är mycket effektiva och praktiska. Flygande insekter attraheras av dessa produkter och fastnar på ytan av tejpen eller papperet utan risk för läckage. När de väl är limmade dör de på plats.

Satsa på smarta anti-flygande myrtips

Det finns många smarta tips för att hantera flygmyror och andra insekter. Detta är fallet för följande metoder:

 • Fläkt : att ventilera ett hus handlar inte bara om att öppna fönsterluckor. Tvärtom, du måste hålla dem stängda och välja en fläkt. Flygande insekter gillar inte draget. Genom att aktivera en fläkt hemma stannar inte flygmyror, flugor och myggor.
 • Elektrisk flugdödare : den här enheten skickar små elektriska laddningar kan döda insekter som flugor, flygmyror, etc. Det är därför ett tillbehör att ha till hands för att driva ut dessa skadedjur ur huset. Lämna fönster öppna för att köra bort dem.
 • Sockervatten avsatt på utsidan : i en liten skål, häll vatten till brädden och lägg 2 bitar av socker inuti. Denna lösning lockar till sig flygmyror och hindrar dem från att komma in i huset. Dessutom, när de väl kommer i kontakt med vatten, fastnar de utan möjlighet att läcka. Detta trick är mycket effektivt för att bli av med dessa skadedjur.
 • Rökelsepinnar : dessa produkter parfymerar huset och stöter bort insekter. De sätter sig på kanterna av fönster eller dörrar och ger ifrån sig en doftande rök som stör bevingade myror. Detta tips rekommenderas dock inte i hem med spädbarn eller personer med astma.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found