Hur håller man rosor längre?

Röda, vita, lila eller gula, rosor är kända för sin skönhet och doft. Så mycket att alla blomsterälskare skulle vilja behålla dem så länge som möjligt. För att behålla dessa vackra blommor är det viktigt att respektera vissa regler från plockning till vas, inklusive deras dagliga underhåll.

Håll en bukett rosor länge

Plocka rosor

För att förlänga livslängden på blommor av trädgården placeras i vaser, särskilt rosor, rekommenderas att plocka dem svalt. De drar faktiskt nytta av nattvila och förbli vackra mycket längre när de är skär tidigt på morgonen.

Förberedelse före placering i vasen

Innan deras silning, en förberedelse som respekterar konstens regler är avgörande för att bevara rosornas fräschör under lång tid.

 1. Deras stjälkar måste vara fasad skärning för att säkerställa ubättre vattenupptagning av vasen och för att undvika luftbubblor som hindrar vattencirkulationen inuti skaftet. Det är lämpligt att använda en vass kniv istället för en sax som tenderar att krossa grenen.
 2. de vas måste vara fylld med ljummet vatten handla om 38 till 40 °C upp till max, eftersom rosor absorberar det lättare än isvatten.
 3. Ta bort alla nedsänkta löv.
 4. Tillsätt tre matskedar citronsaft och en matsked socker i vasens vatten. De säkerställer bättre bevarande av rosorna.
 5. Häll en påse med 'aspirin eller en matskedbleka för att förhindra spridning av bakterier. Denna försiktighetsåtgärd hjälper till att förhindra mögel, som ofta angriper stjälkarna.
 6. Fördjupa en bit av kopparmynt i botten av burken, eftersom detta material är ett utmärkt fungicid.
 7. Det är också möjligt attlägg till en gren av tuja eller frånmurgröna till buketten rosor för förhindra att vattnet i vasen stagnerar.

Ta hand om rosor i en vas

Några enkla gester bidrar också till bättre bevarande av rosor:

 1. Ordna vasen som innehåller dem i en väl ventilerad plats, borta från en direkt värmekälla såsom solljus eller en värmare;
 2. Placera det tillräckligtbort från frukterna eftersom eten som produceras av dessa påskyndar åldrandet av rosor;
 3. Byt vatten i vasen dagligen, eftersom hälsan hos en bukett rosor beror på det;
 4. När rosorna börjar vissna, den återuppliva genom att blötlägga spetsarna på stjälkarna i kokande vatten. Så fort de återfår lite fräschör, klipp av svansen som just har sänkts ned (alltid i partiskhet) ;
 5. Skär stjälkarna i vinkel under rinnande vatten med en vass kniv varje dag eller var tredje dag grand max för att undvika luftbubblor.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found