Hur man använder Feng Shui för sin organisation i huset?

Feng Shui är en förfäders kinesisk disciplin som hjälper till att hitta en viss stabilitet, en balans mellan hans liv och hans inre utrymme, en port till lycka. Med andra ord låter det dig hitta den bästa organisationen i ditt hem så att det blir harmoni.

Designa en Feng Shui-interiör

Vad är Feng Shui?

de Feng shui är en gammal kinesisk praxis för att studera rymdens och miljöns energier, inklusive deras interaktioner med varje individ. Detta livsfilosofi lär alla hur man når moralisk, intellektuell och fysisk fullhet tack vare ett optimalt arrangemang av sin boendemiljö. Du bör veta att den kombinerar sunt förnuft, tro, spådom och tradition. Förutom, den bygger på fem element, nämligen jord, vatten, eld, trä och metall för att alla ska ha det bra organisation inne i sitt hem.

Vikten av balansen mellan Yin och Yang

Det bör noteras att dessa element är beroende av varandra både för att existera och för att förstöra varandra. En bra fördelning och användning av dessa 5 element bidrar alltså till att balansera Yin och Yang. Om Yin, eller skuggan, symboliserar natten, vänligheten, det inre, månen, kvinnligheten, representerar å andra sidan Yang, eller ljuset, dagen, fastheten, exteriöriteten, solen, dagen . Tao, det vill säga den rätta balansen mellan Yin och Yang, frammanar universums harmoni. Detta innebär att för att uppnå lugn i en Hus, är det nödvändigt att upprätthålla en viss Energi balans i hemmet och i individens miljö samt i hans inre liv.

Lufta ut huset och rengör det noggrant

För att uppnå denna balans i hemmet, Feng shui rekommenderar att ventilera huset väl. Tveka inte att damma av hörnen på varje utrymme medan du tvättar gardiner, kuddar och mattor. För att förnya energin i hemmet är det viktigt att ventilera alla rum så mycket som möjligt och att städa upp. Med detta i åtanke är det lämpligt att ändra placeringen av föremål och möbler.

Ordna om rummen

Du bör veta att ett antal små föremål som ackumulerats under åren har absolut ingenting att göra med balansen Hus. Därför är de till ingen nytta. Det är tillrådligt att lägga undan i lådor, inte bara för att lägga dem utom synhåll, utan för att utföra en smart sortering efteråt. Behåll i själva verket Hus onödiga, skrymmande eller föremål som inte längre motsvarar nuvarande önskningar och smaker gör ingenting för den inre balansen. Tack vare förvaring Feng shui, det går att spara tid genom att bli av med onödiga saker som tidningar, tidskrifter, gamla tallrikar eller utslitna kläder. Samtidigt måste vi behålla det som är användbart. På det här sättet, interiören blir både mer funktionelloch trevlig att leva.

Försök att flyta trafiken

de Feng shui lär också att etablera en bättre organisation i hemmet och främja cirkulationen. För att göra detta behöver du bara flytta från ett rum till ett annat i ditt rum Hus. Om det är svårt att göra detta på vissa ställen, så kommer chi, som kommer att stöta på hinder. Som en påminnelse, den chi är energin som cirkulerar i människors och djurs kropp och sinne, på jorden och i universum. Det är därför tillrådligt att försöka få en bra balans mellan Yin och Yang i dekorationen. Prydnadssaker och skrymmande möbler måste tas bort för att skapa klarhet och lugn i hemmet.

Metoden är densamma för inredning av skåp, hyllor och bokhyllor Feng shui rekommendera till lämna minst 25 % ledigt utrymme för att tillåta optimal cirkulation av Chi. Slutligen, tveka inte att lämna tomma utrymmen i Hus att tillföra energi och frihet till både sinnet och kroppen när boende går förbi.

Sätt allt på sin plats

En bra organisation är grunden för Feng shui och därför en optimal balans mellan Yin och Yang. Detta innebär att du måste ta dig tid att städa i Hus för att kunna hitta en plats för varje föremål. Det är lämpligt att investera i vackra förvaringslådor med läsbara etiketter för förvaring av smycken, papper, modeaccessoarer etc. Den här metoden är faktiskt idealisk för att enkelt hitta olika föremål och tillbehör. Tack vare henne kommer alla att ha nytta av en stor sinnesro. Till exempel kommer städmaterial att arkiveras i ett enda skåp, mat i köket, böcker på biblioteket, nycklar i entrékoppen, etc.

Lek med dofter och färger

För att uppnå Tao, den Feng shui rekommenderar att satsa på kraften i parfymer att främja cirkulationen av energi i ett rum. Tveka inte att spela på en träig doft på hösten, läcker på sommaren, blommig på våren och full av varm fräschör på vintern. Dofterna av lotus, lila, körsbär, jasmin eller plommon kan perfekt utnyttjas för detta ändamål. Likaså måste de aromatiska och fruktdofterna ständigt sväva i köket för att optimera denna energicirkulation i huset.

När det gäller färgerna bör de alltid återspegla denna känsliga balans mellan Yin och Yan. Den första visar den stimulerande och kreativa sidan med de olika pastelltonerna samt de coola färgerna som blått och grönt. När det gäller den andra symboliserar den energi och dynamik med ljusa och varma färger som gult, orange, rött och rosa. Det går alltså att dra på dessa olika färger och deras blandning för att skapa den balans som eftersträvas av Feng shui i Hus.

Skapa en gynnsam atmosfär i varje rum

Det är tillrådligt att analysera varje rum med stor noggrannhet för att definiera den bästa atmosfären att skapa i varje rum.
  • Entrén: det är ett viktigt utrymme för Hus där den Feng shui ger all sin energi. Det är faktiskt genom entrén som de olika energiströmmarna kommer in i hemmet. Det är därför viktigt att det är det så ljus som möjligt, fri och oklanderlig. Det är lämpligt att dekorera den med speglar och av Buketter av blommor.
  • Vardagsrummet: a ren inredning och av små möbler med rundade former uppmuntra godis. Däremot ska man undvika onödigt tryck genom att ta bort förvaringsutrymmen ovanför möbler eller dörrar, samt tavlor som är för stora eller väldigt färgglada. Närvaron av en eldstaden är användbar i den mån dess eld uppmuntrar välbefinnande.
  • Köket: vassa eller glänsande redskap bör förvaras utom synhåll. Dessutom, eftersom detta rum kombinerar vatten och eld, två inkompatibla element, är det inte tillrådligt att ställa ugnen och diskmaskinen sida vid sida. När det gäller bänkskivan eller ön rekommenderas det att välja rundade linjer för att minska negativa vågor så mycket som möjligt. Slutligen, den köket är alltid snyggt och rent för att hjälpa till att slappna av sinnet och kroppen för alla som passerar detta rum.
  • Sovrummet: det är lämpligt att placera sängen så att den kan röra sig runt. Detta vilorum måste vara städa och andas enkelhet. Inredningen ska vara så enkel som möjligt och ha en ljusstyrka som inbjuder till avkoppling. Elektroniska föremål får inte finnas där, annars kommer de att störa denna harmoni så svår att hitta.
  • Badrummet: för att främja balansen mellan Yin och Yang, är det lämpligt att använda naturliga material, bra belysning och pastellfärger. För att behålla denna cirkulation av goda energier, tveka inte att bränna rökelse och tända ljus samtidigt som du placerar olika växter i hörnen av rummet.