Hur rengör man badkaret med vit vinäger?

Spåren på badkaret kvarstår trots hushållsprodukterna som används för att eliminera dem? Bättre att välja naturliga lösningar som gör mirakel. Vinäger, en nyckelingrediens i vissa preparat, är perfekt för att få badkaret att glänsa. Andra produkter som finns i köket för att underhålla badrummet ska upptäckas.

Rengöring av badkaret med vinäger

Rengör badkaret med vit vinäger för mer effektivitet

För att ta bort spår av tandsten och kalksten av ett badkar, inget slår vit vinäger! Lätt att hitta, denna naturliga produkt återställer matta ytor till sin glans på ett ögonblick. Fungerar som avkalkningsmedel och används också som desinfektionsmedel. För att använda den måste du:

  1. Häll den vita vinägern i en sprayflaska innan du spraya den på ytorna som ska rengöras;
  2. Låt lösningen verka i några minuter;
  3. Gnid med en svamp;
  4. Skölj med mycket vatten.

Eftersom doften av vit vinäger är ganska stark, är det lämpligt att blanda råprodukten med citronsaft, citrusskal eller några droppar eteriska oljor som du väljer för att minska den. Du kan lägga dem direkt i flaskan.

Välj surhetsgraden för din alkoholvinäger

När du köper en flaska vit vinäger i en stormarknad uppmärksammar du ofta inte dess surhetsgrad (ofta mellan 8 till 10%). Ändå har det en verklig inverkan; ju högre procent, desto kraftfullare är ättikan. Det är därför nödvändigt att vara försiktig så att den inte projiceras på mycket ömtåliga ytor.

Andra effektiva produkter för badrumsunderhåll

Det finns många naturliga produkter som effektivt kan rengöra ett badrum. Bland de mest använda finner vi:

  • Citronen ;
  • Bikarbonat ;
  • Tandkräm ;
  • Lerstenen.