Hur man rengör läder ordentligt: ​​4 effektiva tips

Lädrets livslängd beror främst på rengöring och underhåll. Faktum är att utan ordentlig vård blir det matt, skört och känsligt för fläckar. Dessutom, om du gör det på fel sätt kan du förstöra det ännu mer. Det är därför tillrådligt att vidta alla försiktighetsåtgärder.

4 tips för rengöring av läder

Hur rengör man en skinnsoffa med Marseille-tvål?

Skinnsoffan blir ganska snabbt smutsig, speciellt om den är ljus i färgen. Med detta material är det nödvändigt att bli av med fläckar direkt. Ju längre dessa finns kvar, desto svårare blir de att eliminera. Dessutom måste lädret få en regelbunden rengöring, även om det inte finns några fläckar. Faktum är att dammet som lägger sig på soffan sakta och gradvis försämrar dess utseende.

För att rengöra en skinnsoffa behöver du inte investera i dyra fläckborttagningsmedel. de Marseilles tvål gör det möjligt att rengöra lädret utan att skada det samtidigt som det ger ett mycket bra resultat. Stegen för att rengöra en skinnsoffa med Marseille-tvål är följande:

 1. Börja med att ta bort damm med en mikrofiberduk.
 2. Klä en handske fuktad med Marseille-tvål.
 3. Gnugga försiktigt lädersoffan med handsken.
 4. Ta en annan fuktig handske och gnugga soffan för att skölja.
 5. Upprepa operationen så många gånger som behövs för att ta bort envisa fläckar.
 6. Avsluta med att torka soffan med en ren, torr bomullstrasa.

Rengör en skinnsoffa med vit vinäger och rengöringsmjölk

Rengöringsmjölken rengör lädret och underhåller det på samma gång. För att optimera effektiviteten av denna produkt bör den blandas med vit vinäger. Att göra detta :

 1. Börja med att damma av skinnsoffan genom att gnugga den med en ren trasa.
 2. Blanda rengöringsmjölken med bara några droppar vit vinäger.
 3. Lägg en liten mängd av denna blandning på en mjuk trasa och gnugga lädret. Operationen bör utföras jämnt över hela soffans yta.
 4. Avsluta med att gnugga lädret med en mjuk trasa impregnerad med fuktkräm. Babykrämer är mycket lämpliga för näring av läder.

Förutom att rengöra med rengöringsmjölk eller Marseille-tvål är det nödvändigt att damma av skinnsoffan minst en gång i veckan. Lädret ska gnuggas med en fuktad sämskskinn. Materialets kvalitet och utseende kommer därmed att bevaras.

Lädersoffan är inte immun mot mindre olyckor. Det viktigaste är att inte låta fläcken komma in i den, eftersom den blir ännu svårare att ta bort. Så fort det dyker upp är det viktigt att omedelbart badda fläcken med absorberande papper utan att gnugga.

Rengör en skinnsoffa med glycerin, talk eller äggvita

Det finns rengöringsmedel speciellt framtagna för läder på marknaden, men vanliga produkter som t.ex talk, äggvita eller glycerin att spara pengar.

Glycerin är en mångsidig produkt som används både för att smörja ömtåliga kuggar och för att återfukta huden för att förbättra dess elasticitet. Det är också effektivt för att rengöra läder utan att skada det. Att göra detta :

 1. Dutta lädret med en trasa impregnerad med glycerin.
 2. Gnid mycket försiktigt för att undvika att skada lädret.
 3. Ta bort överflödigt glycerin genom att torka av med en mjuk trasa.

Babytalk används inte bara för att skydda spädbarns ömtåliga skinkor. Den kan användas för att rengöra färgat läder. Helt enkelt:

 1. Doppa flanell i talk och gnugga lädret.
 2. Applicera sedan en pasta gjord med 1/3 av mjukt bivax och 2/3 avterpentin på läder.
 3. Låt torka. Lädret kommer att bli rengjort och särskilt glänsande.

Äggvita, däremot, rengör vitt läder. Det är nödvändigt :

 1. Doppa en ylleduk i äggvita.
 2. Gnid in lädret med denna trasa.
 3. Torka av och ta bort överflödig äggvita genom att gnugga försiktigt med en mjuk, torr trasa.

Detta trick rengör och glänser lädret. Den senare kommer sedan att bli blank och helt ren.

Rengör en skinnjacka eller byxor

En skinnjacka tvättas inte som en bomullst-shirt. Läderplagget bör ges specialbehandling för att inte skadas och förlänga dess livslängd. Det kan också vara lockande att tvätta läderplagget i tvättmaskinen. Var försiktig, resultatet blir helt enkelt katastrofalt! Faktum är att tvätt med vatten krymper, deformerar och skadar lädret.

För att rengöra ett läderplagg kan du använda tipsen ovan, det vill säga använda rengöringsmjölk eller Marseille-tvål. de liniment är också idealisk för rengöring av en läderdel. Det är effektivt för att ta bort fläckar. Stegen för att använda linimentet på läder är följande:

 1. Häll sötmandelolja i en skål.
 2. Tillsätt limevatten.
 3. Fukta en ren trasa med denna blandning och gnugga lädret.
 4. Torka av lädret med en ren, torr trasa.

Lädret bör torkas med en ren, torr trasa, aldrig i solen eller med en hårtork. Dessa kommer att orsaka irreparable sprickor på lädret.

Läderkläder kan också tvättas med tvålvatten. Stegen är som följer:

 1. Häll två teskedar av Diskmedel i ljummet vatten och blanda.
 2. Fukta en mjuk trasa med denna lösning. Duken ska helt enkelt fuktas och inte blötläggas. Duken ska vridas ur vid behov.
 3. Gnid försiktigt in läderplagget med den fuktiga trasan.
 4. Blötlägg trasan igen i ljummet vatten, vrid sedan ur ordentligt varje gång innan du återupptar rengöringen av lädret.
 5. Torka med en ren, torr trasa. Se till att det inte finns något vatten kvar på lädret. Undvik att placera plagget i solen. Häng helst på en galge och låt den torka i ett välventilerat skåp.

de bikarbonat låter dig rengöra fodret på en bit läderkläder. Strö helt enkelt baksidan av plagget med bakpulver och låt det verka i 24 timmar innan du dammar.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found