Så här viker du ett täcke: 6 praktiska tips för att spara utrymme

Oavsett om det är när det kommer soliga dagar, eller när det är dags att byta ut sommartäcket mot vintertäcket, är täcken ofta besvärliga. Deras förvaring är en riktig huvudvärk på grund av deras stora storlek. För att optimera utrymmet i en interiör och samtidigt hålla sängkläder fria från damm och smuts finns det några vanor att ta till sig. Tips för genialisk vikning och förvaring.

Hur man viker ett täcke

Hur viker man ett täcke ensam?

Vik ett täcke på egen hand för att förvara det i en garderob eller en låda är ett riktigt titaniskt verk, med tanke på dess dimensioner och vikt. Tekniken varierar beroende på tillgängliga tillbehör.

 • I närvaro av en hängkrok, tillräckligt robust för att bära täckets vikt och volym, placera de två parallella sidorna av täcket på det med två tång. Anslut en efter en de två hängande sidorna i botten med den övre delen som hålls fast av de två klämmorna för att ge en rektangulär form. Detta är enklare för förvaring vid fotändan av sängen. Å andra sidan, för förvaring i ett skåp, föredrar en kvadratisk form som tar mindre plats. För att göra detta, koppla en av de två sidorna av det hängande täcket med den andra genom att ta bort en klämma. Upprepa denna operation beroende på täckets storlek.
 • I avsaknad av hängkrok kan täcket vikas på sängen eller på en område tillräckligt stor att förlänga den. Den första operationen är att sprida ut den innan du kopplar en sida till en annan tills den bildar en rektangel eller en kvadrat beroende på det planerade arrangemanget.

Hur viker man ett täcke för två?

För två blir det lättare att vika även om det är lättare att vika ett lakan eller ett örngott! Att göra detta :

 1. Håll varje sida av täcket på armlängds avstånd för att få två parallella sidor på båda sidor av varje person;
 2. Ansluta sig varje sida hålls av varje person för bilda en rektangel ;
 3. Fortsätt att vika genom att omfördela de parallella sidorna och ansluta dem tills önskad form.

Vikning och förvaring av ett täcke: andra tekniker

Det är inte alltid nödvändigt att vika täcket för förvaring.

 • För att spara energi och utrymme, baraslå in och lite lämna vid slutet av sängen. Denna enkla teknik erbjuder båda utrymmes sparande och röraoriginalitet. Därmed kommer täckets vikt och volym inte längre att vara begränsningar.
 • Bind den med en snyggt band att fungera som ett dekorativt element på strö.

Det finns alltså inget behov av att bädda och bädda upp sängen före och efter läggdags. Och även hushållslinne kan användas som dekoration.

Hur viker man ett täcke för att spara utrymme?

Tack vare denna enkla, men effektiva vikteknik, drar skåpet fördel av verkliga utrymmesbesparingar:

 1. Bred ut täcket på aplan yta ;
 2. De vik ihop den på mitten, så att det är upp och ner;
 3. Vik ihop halv av den vikta delen;
 4. Vik täcket den här gången över dess bredd, till en tredje part ;
 5. Vik den andra tredjedelen av dess bredd för att få ett täcke hopvikt 3;
 6. Böj den andra änden till en fjärdedels längd ;
 7. Upprepa vikningen en sista gång;
 8. Att glida täcket i 1:a vecket tidigare bildats.

Var förvarar man ett täcke?

Enligt konfiguration och dentillgängligt utrymme i bostad, lägenhet eller storhus går det att adoptera olika förvaringstips.

I en stor paviljong, valen är flera: i en skåp, a omklädningsrum, a bröst eller en vinden. Men en fuktskydd och damm är det som gäller och det är en bra idé att investera i ett lock eller andra lufttäta behållare.

I lägenhet, är det nödvändigt att hitta praktiska och ergonomiska förvaringstips. Alltså utrymmena under sängen Var i längd kan utnyttjas.

 • I tvättstugan

Tvättstugan är ett idealiskt förvaringsutrymme för sängkläder, speciellt om sovrummen är trånga. Därför är det lämpligt att installera en trädbevuxen byrå eller ett metallskåp i tvättstugan för att få plats med dem. Robusta möbler är att föredra, speciellt de som baseras på motståndskraftiga material som medium skivor med hänsyn till hyllor. Välj dessutom en metall av god kvalitet för att bättre bevara kvaliteten på täckena.

 • Genialisk förvaring i sovrummet

De lådor och förvaringspåsar är nödvändiga för utrymmesbesparande förvaring. När täckena är ordentligt vikta, sätt in dem i dessa tillbehör innan du skjuter dem i tur och ordning under sängen. Ge företräde åt vadderade versioner, som ger bättre skydd mot fukt.

Den platsbesparande lösningen för ett täcke

För att spara utrymme när det gäller täckenförvaring och minska volymen på dina sängkläder, favor vakuumpåsar och aspiranter på bekostnad av enkla omslag. Dessa erbjuder en minsta utrymmesbehov med sin funktion att dammsuga tomrum, både i ett hus och i en lägenhet. Denna lösning gör det möjligt att uppskatta ytterligare utrymmesbesparing med 75 % samtidigt som du håller täcket borta från insekter, damm och mögel. Sätt in kuddar och filtar innan du dammsuger. Locket evakuerar därmed luften och minskar i volym. Därför glider den lätt under sängen, i garderoben eller i andra möbler.

Zooma på Compactor Home

Praktisk och smart, Compactor Home är en uppsättning förvaringstillbehör såsom lådor, hyllor eller korgar designade för optimera utrymmet i en interiör samtidigt med dekorativ touch. För att minska röran som orsakas av täcken och sängkläder, förvara dem helt enkelt dragkedja, kompressionsväskor eller hårda bröst med olika mönster och färger.

 • Täckekompressionsväskan

Kompressionspåsar är riktiga förvaringsallierade för täcken, kuddar och filtar. De är utrustade med en ventil som en gång sugen erbjuder maximaltförvarings rum ytterligare.

 • Styva påslakar

Utrustad med en kompressionspåse med högpresterande ventil, dessa kassa är praktiska och estetiska förvaringsalternativ. Dessutom har den yttre stammen spännband för optimal kompression. Välj de idealiska måtten efter det tillgängliga utrymmet i huset eller i lägenheten.

 • Fodral med dragkedja

För att bli av med allt efter att gästerna har åkt finns det en lösning: vakuumskyddet med dragkedja. Den glider lätt in i skåp eller under sängar samtidigt som den förblir skyddad från dammkvalster och lite forma. Detta tillbehör gör det också lättare att lasta bagage i bilen för semester eller flytt. Välj den storlek som passar täckets volym. Vakuumpåsen med dragkedja finns även i olika utföranden för en harmonisk återgivning i en interiör.