Hur rengör man en sisalbeläggning ordentligt?

Sisalbeläggningen klär golvet på ett naturligt sätt. Men dess rengöring är en riktig konst. Denna operation kräver apparater, vardagsprodukter, några kemikalier och armbågsfett. Ja, vi måste också sätta våra egna. Fokus på städning.

Rengöring av sisalgolv

Rengöring av en sisalbeläggning

De naturfiberbeläggningar är mycket populära. Sisal mer och mer förförd. Faktum är att dess krämvita färg lämnar ingen oberörd. Eftersom det är lätt att färga, erbjuder golvtillverkare det i en mängd olika färger. Detta eleganta, silkeslena och känsliga material på samma gång förtjänar mer uppmärksamhet. I allmänhet a djuprengöring är att göra var sjätte månad. För detta ändamål är det lämpligt att strö beläggningen rikligt med Sommières land och ta en paus på fem timmar innan du går vidare dammsugaren.

Städning kl torrschampo två gånger om året hjälper till att bibehålla sisalens mjukhet och glans. Passagen av en dammsugare två gånger i veckan tar bort kvalster och damm. Observera att den mycket snäva stickade väven minskar dammbildning.

Områden med risk för sisal

För att korrekt underhålla detta naturliga golv är det viktigt att veta att vissa platser inte är lämpliga för det och att viss skötsel är nödvändig. Innan du listar tips och vanor att skaffa sig för dess underhåll, bör du veta att sisal är mycket genomsläpplig. Han gillar inte fukt eller vätskor i allmänhet. Sårbar för fläckar håller den också kvar damm.

Därför rekommenderas det att installera det på platser med relativt låg luftfuktighet. Denna typ av beläggning bör också undvikas i områden med hög trafik. Det är bättre att inte placera den i badrummet, köket och i alla våtrum.

Hur optimerar man rengöringen av en sisalbeläggning?

För att korrekt underhålla denna beläggning är olika metoder möjliga.

 • Vattnet är dess främsta fiende. Om sisal blir blöt, är det lämpligt att agera omedelbart, eftersom det kan krympa, krulla, tappa färg eller visa glorier. Om vatten rinner över sisal, ta en svamp samt en pappershandukar för att snabbt torka ytan. För att förhindra bildandet av glorier, hårtork inställd på kall luft är en effektiv lösning.
 • Det är också möjligt att strö över Sommières jordfläck och låt stå i en halvtimme innan du dammsuger. Denna metod är lämplig för bensin- eller smörfläckar. I frånvaro av Sommières land, talk till baby- eller vetemjöl eller majsmjöl också göra susen.
 • De akrylfärg är en vattenbaserad färg, men när den är torr beter sig den som en lösningsmedelsbaserad färg. Därför rekommenderas att strö fläcken med en pulvertvättmedel innan du tar bort den kl aceton och kl Vit ande.

Rengöring med ättiksyra och 90° alkohol

Två tvättmedel är särskilt effektiva: ättiksyra och 90° alkohol.

 • Med undantag för tomatfläckar som också elimineras kl Vit ande, vissa fruktfläckar som körsbär gör inte motstånd90° alkohol appliceras med en trasa.
 • Efter att ha applicerat det på fläcken rekommenderas det att gnugga området med ättiksyra eller citron. Används ensam, eliminerar det senare också jordgubbsfläckar och av senap.

De blåbärsfläckar eller från druva kan tas bort med en bit indränkt bomull ättiksyra och 90° alkohol.

de eldningsolja eller tjära är inte resistenta mot lacknafta. Häll bara upp det på en trasa och gnugga in det. Denna metod är också effektiv för att ta bort envisa spår av lack, av Spackel eller från oljemålning. 90° alkohol och aceton är bra val.

Ta bort sisal: 13 tips

Andra metoder är effektiva beroende på fläcken på sisalgolvet.

 • Vinfläckar bör torkas med en svamp så snabbt som möjligt för att förhindra att de fastnar. Tillämpningen av en pulvertvättmedel samt passagen av dammsugaren kommer att få dem att försvinna. Denna metod är effektiv mot läsk- och kaffefläckar.
 • För att ta bort a mögelfläck eller mjölk, bara häll schampotorka på det drabbade området, vänta några minuter och borsta.
 • Som beta och spenat, den choklad städar sig kl pulverfläckborttagningsmedel. Några minuter efter appliceringen måste pulvret aspireras.
 • Ta bort överflödiga ägg med knivbladet och använd sedan samma fläckborttagningsmedel som för rödbetor och choklad. I båda fallen, vakuum.
 • När det gäller currysåsen, täck den först med hushållspapper och stryk med ett strykjärn på medelvärme. Avsluta jobbet med fläckborttagningsmedel.
 • Vid fett- eller asiatiska såsfläckar är det bäst att absorbera dem med hushållspapper innan rengöring med en trasa indränkt i utspädd ammoniak.
 • Även om ätbar olja och vinäger är olika till sin natur, elimineras båda med en trasa indränkt i tetrakloretylen. En bit hushållspapper och ett strykjärn räcker för att ta bort klibbiga rester.
 • För kola, det är nödvändigt att klia överskottet med en sked innan du fortsätter på samma sätt som för den klibbiga resten.
 • Honung är lättare att ta bort eftersom du bara behöver täcka den med läskpapper och spraya ånga på den.
 • Ingenting kan vara lättare än att ta bort tuggummi. Bara härda det med en isbit skrapa den sedan med en träspatel.
 • Om sisal är täckt med lera, rekommenderas att låt torka innan du tar bort den genom att borsta eller dammsuga. Om fläcken kvarstår, badda området med torr tvål och citron juice.
 • Ibland kan sisal smutsas ned med hushållsprodukter som t.ex vax-. I det här fallet är det lämpligt att skrapa bort överskottet med en spatel och dutta fläcken med en acetondränkt bomull.