Bra upplösningar: urval av applikationer för att odla dig själv

Början på året är ofta ett tillfälle att ompröva din livsstil: läs fler böcker, ät ekologiska produkter, träna idrott osv. Att öka dina allmänna kunskaper är också en bra lösning att ta. För att uppnå detta enkelt kan bokälskare hämta inspiration från detta urval av kulturrelaterade appar.

Odla dig själv med appar

1. Magnus

Denna app anses av vissa vara konstverkens Shazam. Magnus gör det faktiskt möjligt att identifiera en målning och känna författaren. Denna app kan ge sina användare omfattande information om det aktuella arbetet, såsom:

 • datumet ;
 • det material som används;
 • den konstnärliga rörelsen;
 • etc.

Dess funktion är mycket enkel: den skannar alla målningar som visas för den.

Magnus popularitet förklaras av att funktionerna är gratis. Databasen drivs av ett samarbete mellan miljontals användare som brinner för bildkonst.

2. Wikipedia

Wikipedia online-uppslagsverk visas inte. Det är en väsentlig referens i sökandet efter information, vare sig det är för utbildnings- eller kulturdokumentationssyfte. Det ger tillgång till en stor databas, varför kulturentusiaster inte längre klarar sig utan den, även om vissa akademiker är ganska ovilliga till innehållets tillförlitlighet.

Många Wikipedia-sidor behandlar konst, av politik, av degeografi, av mat, av mode, av sport, samt tematiska nyheter från fyra kontinenter. Till detta kommer historiska data som tillhandahålls av proffs, vilket är föremål för ständiga kontroverser. Allt detta gör att den fria encyklopedin kan garantera kvaliteten på dess innehåll.

3. Cultureclic

Cultureclic är också ett värdefullt verktyg för öka din kunskap om arv. Informationen avser:

 • konstverk ;
 • märkliga byggnader och monument;
 • djurparker;
 • fågelreservat;
 • lekplatser för barn;
 • etc.

Allt De turistiska platserna som en stad eller region erbjuder sig att besöka syns där. När användaren filmar omgivningen kring dessa monument finns mer information tillgänglig. Den enda nackdelen är att denna applikation bara fungerar i Frankrike.

4. Arte

Denna kulturkanal är känd för sina många dokumentärer, sällsynta filmer, reprisrapporter samt för sina serier. Det är alltså en viktig källa till kultur och lärande. Fördelen medArte ansökan, det är intuitivt, vilket gör det lättare att komma åt information.

5. Min gatukonst i Paris

Denna app är designad för dem som vill lära sig mer om graffitikulturer samt om ursprunget till verk och urbana skapelser. Det låter sina användare ta parisiska promenader och känna till gatukonstkulturer.

6. Vem är du

Den här appen fungerar ungefär som Pinterest, förutom att den handlar om konst. Användare har möjlighet att ta bilder av verk, ställa om sin situation i ett virtuellt museum och på så sätt sprida konstnärliga upplevelser. Ett av huvudmålen med Who art you är att sammanföra konstentusiaster runt en global och delad plattform.

7. Google Arts & Culture

Detta ger dig ett verkligt inhopp i hjärtat av exceptionella konstverk. Den introducerar sina användare till mer än 120 museer, byggnader och gallerier från hela världen. Google Arts & Culture har många funktioner:

 • Förklaringsblad: de ger information om det historiska monumentet;
 • zooma för att se tabelldetaljer.

Utöver det har Arts & Culture-appen också andra viktiga fördelar: möjligheten att skapa en privat samling med dina favoritverk och att dela dem med släktingar. Användare har rätt till virtuella rundturer av monument eller kulturella platser, som att besöka Taj Mahal.

8. Minitopo

Denna applikation är helt ägnad åt kultur. Det låter dig interagera med experter genom snabbmeddelandekonversationer. Dessa experter kan vara sångare, vinodlare, arkitekter eller till och med konstnärer. Fördelen med att kommunicera med dem är att de kan dela med sig av sin kunskap genom spännande anekdoter och berättelser. För mer fördjupning läggs ljud och bilder till i texterna. Applikationen kan hjälpa sina användare att förstå vissa mer eller mindre komplexa ämnen (som solsystemet, designmöbler, orkidéer).

9. Kulturcoach

En annan källa till kulturell kunskap är Cultural Coach-appen. Detta spel har nu över 4 miljoner användare. Den har det speciella med att föreslå spetsiga, fascinerande och lärorika frågor. Applikationen är lätt att använda eftersom den erbjuder 10 frågor uppdelade i 10 olika kategorier. Om användaren kan svara rätt går de vidare till ett svårare steg. Annars går han tillbaka till mindre enkla frågor. Cultural Coach är därför en del av ansökningarna som tillåter förbättra den allmänna kunskapen.

10. Jag är intresserad

Denna applikation erbjuds av tidningen jag är intresserad. En av dess styrkor är att den tillåterförbättra den allmänna kunskapen samtidigt som man har roligt. Fyra nya frågor ställs varje dag, såsom:

 • "Vem ger stjärnorna sitt namn? "
 • "Vem skapade journalen? "
 • "Var kommer frasen bateau-mouche ifrån? "
 • Etc.

Dessa frågor täcker olika ämnen. På varje fråga ger spelet förklaringar om ämnet för att ge mer information till användarna. Dessutom kan favorit Q&A sparas, spelas upp och delas med vänner.

Slutligen, för att lära dig mer om historiska ämnen, kan du gå direkt till poddarna för jag är intresserad.

11. QuizUp

I åratal, QuizUp-appen anses vara det stora frågesportspelet. Dess särdrag är att det erbjuder frågeformulär som täcker en mängd ämnen, såsom:

 • Litteratur;
 • Berättelse ;
 • musikaliska komedier ;
 • Videospel ;
 • etc.

Det är möjligt att spela i shuffle-läge eller mot vänner eller riktiga spelare. Ju mer användaren framgångsrikt slutför de dagliga utmaningarna och turneringarna, desto mer är han bland de bästa spelarna på världsrankingen. Det är också möjligt att tjäna märken för att bevisa din expertis inom ett specifikt ämne.

Den här listan över odlingsappar är inte uttömmande. Det finns många andra. Denna mångfald säkerställer att internetanvändare enkelt kan hitta information för skojs skull och utbildning samtidigt. Förutom att använda de applikationer som är installerade på de olika enheterna, är andra lösningar effektiva för att berika ens kulturkunskap. Bland de bästa är uppenbarligen läsning. Faktum är att istället för att sitta fast framför TV:n eller på Pinterest, spendera en timme om dagen i läsa en äventyrsroman eller ett verklitterär är en god vana. Man bör vara noga med att välja intressanta böcker. Enligt en kinesisk författare är "kultur inte en lyx, det är en nödvändighet."