Så här polerar du din bil: 6 praktiska tips

Med tiden tappar färgen på bilen sin lyster även vid frekvent tvättning. Dåligt väder, små repor och smuts smutsar ner lacken. För att förbättra kroppens utseende måste du polera och polera bilen. Ett fåtal tekniker gör att du kan återställa bilen till dess glans genom att använda rätt produkter.

Polera och polera din bil

Ta viktiga steg

Att få bilen att glänsa kräver mycket arbete, till att börja med rengöring. Detta är det första steget för att få fram en lysande färg. När bilen har svalnat, ta med en stor hink medtvåligt vatten för intensiv tvätt. Använd endast a biltvål, för att inte skada färgen. Torka av en svamp eller trasa över hela kroppen. Skölj noggrant för att ta bort skum och torka med en mikrofiberduk, lämna inga spår av fukt. För större tvätt, föredra högtryckstvätt.

När bilen har tvättats väl, fortsätt till putsning. Detta steg består av ta bort små repor och färgdefekter på kroppen. Många slarvar med polering. Att polera bilen ger dock lacken ett jämnt utseende samtidigt som bilen förbereds för vaxning. Korrekt polering ger vika för en perfekt jämn lack.

När bilen är ren och ordentligt polerad är det dags att glänsa. Denna process tar bort ett tunt lager av lack för att avslöja det under. Tack vare putsning, återfår bilen sin ursprungliga glans som om en helt ny lack precis lagts på. Polera bilen Var 3:e månad hjälper till att behålla färgens glans längre.

Använd ett lack

För en lyckad polering måste man tänka sig viss utrustning, i synnerhet polerpastan eller poleringen. Det är en slipande produkt som jämnar ut kroppen genom radera alla oönskade spår. Var försiktig, polera i kontakt med vatten eller direkt solljus ger ett kontraproduktivt resultat. Det rekommenderas därför att ställa bilen i skuggan. Skaka flaskan väl före varje användning. Använd en trasa eller polering av bomull och applicera lacket i små cirkulära rörelser. När hela den lackade ytan är täckt, låt verka i några minuter, medan de ytliga reporna försvinner. Eftersom denna produkt tar bort ett tunt lager av lack med brister, kan alltför ofta användande radera all färg. Polera din bil tre gånger om året är mer än tillräckligt. För hand, låt två eller tre timmar för att avsluta poleringen helt. Manuellt arbete tar tid, men det gör att du kan vara mer exakt och ger bättre kontroll över trycket som utövas.

För att påskynda poleringen, använd en putsare. Som namnet antyder är detta ett verktyg designat för att polera bilen. Den imiterar manuella rörelser i mycket hög hastighet. Polermaskinen ger karossen sitt nya utseende. Dess hantering kräver dock god teknik.

  1. Applicera lacket på dynan i kors eller rund form.
  2. Dutta på dynan på en del av karossen för att förhindra stänk.
  3. Starta polermaskinen och överlappa varje sektion uppifrån och ned, sedan från höger till vänster. För en väl jämn yta, bibehåll ett jämnt tryck.
  4. Att trycka hårt och köra polermaskinen för länge kan skada färgen.
  5. Avsluta poleringen med en mikrofiberduk.

Använd ett lack

Vissa produkter låter dig få din bil att glänsa efter att ha polerat den: polerar. De agerar på färgen till accentuera gnistan. Dessa produkter lägger till en skyddande film till färgen för att kompensera för det skikt som tas bort under poleringen. Även om den avsatta filmen bara är tillfällig, ger den näring åt färgen så att den håller längre.

Precis som polish reagerar polish dåligt på solljus. Observera att dessa två produkter är olika. Poleringsprodukter ska appliceras varje månad för att behålla bilens glans. För att applicera dem, använd mikrofiberdukar. Häll produkten på duken och fördela den över karossen. Passera sedan en annan torr trasa för att avsluta poleringen. Detta steg tar mycket kortare tid än att polera.

Applicera ett skyddande vax

Vax eller vax är en produkt som ska appliceras på bilens kaross för att skydda den. Hon beter sig som en barriär mot smuts som damm och sandkorn. Det hindrar små partiklar från att nå färgskiktet genom att fånga dem. Eftersom skyddsvaxet samlar på sig smuts måste det förnyas varje månad.

För att applicera vaxet:

  1. Installera bilen i ett garage, borta från solen och dammiga vindar. Bilskyddsvax kommer ofta med en applikator.
  2. Täck färgen med vax genom att göra cirkulära rörelser.
  3. Vänta några minuter tills vaxet torkat.
  4. Torka av vaxet med en mikrofiberduk för att jämna ut ytan. Denna sista uppgift kan trötta ut handen eftersom det tar lång tid.
  5. För att påskynda processen, använd en putsare vid mycket låg hastighet.

Blanka fönster och strålkastare

Smutsiga rutor och strålkastare smutsar ner bilens utseende. Att göra glänsande fönster från bilen, blötlägg en svamp i tvålvatten. Använda sig av Marseilles tvål eller diskmedel för att löddra vattnet. Förutom rengöring avfettar de effektivt. Spendera en tidning för torkning av fönster. Denna metod får dem att glänsa utan att lämna det minsta spår. För att undvika fläckar på bilen, tvätta rutorna före polering. Det skulle vara synd att se spår av tvålvatten på en redan oklanderlig kropp. Fortsätt på samma sätt för strålkastare och speglar.

Polera däcken

En blank bil passar inte ihop med smutsiga hjul. För en blank bil till fälgarna, rengör grov smuts från däcken med en vattenstråle. Det är också möjligt att skrubba däcken med en svamp och en hink med tvålvatten innan du omedelbart sköljer med rent vatten. Om vattnet torkar på hjulen lämnar det märken som är svåra att torka. Tillhandahålla en tandborste för rengöring av svåråtkomliga hörn. Gnid in fälgarna med en svamp indränkt i vinäger och torka sedan med en trasa. Vad gäller själva däcket är det bara att polera det med lite vegetabilisk olja för en snygg finish.