Rengör allt i köket med alkoholvinäger

Säker, vit vinäger rengör effektivt köket för att upprätthålla kvalitetshygien. För att säkerställa underhåll av redskap och elektriska apparater är denna hushållsprodukt idealisk för att enkelt desinficera och ta bort smuts. Här finns många idéer för att rengöra allt med vit vinäger i köket.

Mormors tips för att städa köket med vinäger

Rengör kranarna med vit vinäger

de vit vinägerdet är viktigt för att ta bort kalk som täpper till kranar. För att dra nytta av ett helt nytt tillbehör är det viktigt att använda en specifik rengöringsteknik med en produkt icke förorenande. Här är tipsen för att genomföra kran rengöring med vit vinäger:

  • Med en spruta

Med hjälp av en sprayflaska försvinner kalkplåstren magiskt. För att göra detta, låt den vita vinägern verka i cirka tio minuter och applicera den direkt på de drabbade områdena. En gammal tandborste räcker för att snabbt ta bort kalkfläckar.

  • Med pappershandduk

Om du inte har en spruta är det fullt möjligt att använda pappershanddukar för att få bort kalk från kranarna. Fukta bara papperet med vit vinäger och linda det runt kranen. Genom att låta den verka i några minuter, återfår alla beslag en andra ungdom. Additionen av salt- hjälper till att förstärka effekten av denna mirakelhushållsprodukt.

Desinficera bänkskivor med alkoholvinäger

Vit vinäger är idealiskt för att ta bort irriterande fläckar från bänkskivor. I vissa områden kan vattnet vara mer kalkhaltigt än i andra. Som ett resultat främjar det utseendet av spår på bänkskivorna. Tack vare egenskaperavkalkningsmedel vit vinäger, kalkfläckar tas lätt bort. Häll bara några droppar vit vinäger på det drabbade området och torka sedan av med en svamp för en ren, hälsosam bänkskiva.

Använd vit vinäger för att rengöra och skina disken

Sann multifunktionsrengörare, hjälper vit vinäger avfetta och av skina disken. När det tillsätts i diskmedel avlägsnas spår av fett på ett ögonblick. Den används direkt på grytor och kastruller för en grundlig rengöring. Denna magiska hushållsprodukt gör också shine glas och bestick. Blötlägg dem bara i en bassäng med vatten som vit vinäger har hällts i och skölj sedan noggrant med rent vatten.

Rensa ett handfat med alkoholvinäger

a igensatt handfat är ett verkligt problem i köket. Faktum är att matrester varje dag hopar sig i röret och till slut blockerar diskbänken. Dessutom ansamlas fett i röret och orsakar dålig lukt. För avblockera ochdeodorisera diskbänken, är det nödvändigt att blanda vit vinäger med bikarbonat, häll sedan preparatet i avloppet. Medan bakpulver rengör röret noggrant, kommer den vita vinägern att avfetta och ta bort vidrig lukt.

Avfetta köksredskap med vinäger

Förutom sin förmåga att glänsa är vit vinäger uppskattad för sin avkalknings- och avfettningsegenskaper. Det är en utmärkt allierad för avfetta många matlagningsapparater och köksredskap:

  • de ugn : regelbunden användning av ugnen främjar igensättning av svarta fläckar. För att ta bort de brända fettfläckarna är det viktigt att förbereda en blandning baserad på vit vinäger och av bikarbonat. Använd en svamp, applicera bara blandningen medan du gnider lätt på de smutsiga delarna.
  • De maträtter : vit vinäger är en mycket kraftfull avfettningsprodukt. Den används särskilt för diska av alla sorter. För att göra detta, tillsätt bara en kopp vit vinäger i diskmaskinen och du är igång. Dessutom appliceras denna hushållsprodukt direkt på disken för effektiv handtvätt.
  • Mikrovågsugnen: förutom att enkelt ta bort smuts, gör vit vinäger det möjligt att desinficera mikrovågsugnen för att säkerställa god livsmedelshygien. Apparaten är i drift omedelbart efter att ha värmt upp en skål med vit vinäger i den.
  • De väggar : I köket samlas fett snabbt på väggarna och bildar fula fläckar. För att råda bot på detta, torka helt enkelt av en trasa indränkt i vit vinäger på köksväggarna varje dag.

Avkalka elektriska apparater med vinäger

När tandsten ackumuleras, det försvagar elektriska apparater. Lämplig rengöring är nödvändig för att de ska kunna återfå sin effektivitet. Vit vinäger är viktigt för att underhålla elektriska apparater genom att ta bort fläckar och annan smuts. Dessutom tillåter detenkelt ta bort kalk som håller fast vid motståndet hos vattenkokare och kaffebryggare.

  1. För att göra detta, koka bara vit vinäger i vattenkokaren och låt stå i en timme.
  2. När det gäller kaffebryggaren är det nödvändigt att fylla vattentanken med vinäger och köra maskinen under en hel cykel.
  3. Sköljning med rinnande vatten räcker för att ta bort lukten av vinäger.

Polera golvet med alkoholvinäger

Utmärkt för att tvätta jorden, vit vinäger hjälper till återställa glansen till alla ytor. Dessutom säkerställer den optimal desinfektion för att förhindra spridning av bakterier och mögel. Vinägern verkar faktiskt för att eliminera fettavlagringar på plattorna för effektiv rengöring. Den tar också bort alla fläckar för ett perfekt blankt golv. Lägg bara till tre matskedar vit vinäger i en hink och mopp.

Rengör förkolnade ytor med vinäger

Idealisk för desinficering och avfetta brända ytor, vit vinäger är ett perfekt substitut för kemikaliebaserade rengöringsprodukter. I synnerhet underlättar det borttagningen av förkolnade matrester i kastruller, stekpannor eller till och med ugnen. Denna hushållsprodukt är också perfekt för att ta bort matrester från hällar och keramiska glasytor. Förutom att rengöra förkolnade ytor hjälper det till att ta bort den brännande lukten.

Ta bort rost med alkoholvinäger

Med tiden byggs rost upp i köket och försämrar vanliga bestick och matlagningsapparater. Vit vinäger hjälper till att övervinna detta allestädes närvarande problem. För att ta bort spår av rost, blöt bara föremålet i ett bad med alkoholvinäger i några timmar. Dessutomta bort rost på köksredskap hjälper även denna hushållsprodukt med tusen dygder att ta bort rostfläckar på plattorna. Att välja vit vinäger för att rengöra rosten säkerställer ett felfritt resultat.

Ta bort formen med vinäger

Riktiga skadedjur, mögelsvampar invaderar snabbt väggar och kakel. Vit vinäger är lösningen för ta bort mögel från köket. För att göra detta, använd helt enkelt en svamp indränkt i vit vinäger för att gnugga de drabbade områdena. Som en förebyggande åtgärd är det viktigt att upprepa operationen regelbundet. Tack vare denna mirakelhushållsprodukt har mögelsvampar svårt att växa och försvinner så småningom helt.