Hur rengör man tapeter ordentligt?

Väggar täckta med tapeter är inte immuna mot olyckor. Så en fläck av fett, bläck eller färg kan lätt smutsa ner dem. Rensa upp röran snabbt. Innan du fortsätter är det dock viktigt att känna till fläckens och tapetens natur. Här är några tips för att underhålla denna förnekare perfekt.

Ren tapet

Vit vinäger för tvättbar tapet

Vit vinäger, en ekonomisk produkt som finns i alla kök, är perfekt för rengöring av tvättbara tapeter. För att göra detta, fukta helt enkelt en svamp med denna produkt, med en hastighet av en matsked vit vinäger per liter vatten. För att undvika överfuktning av tapeten under operationen måste du vrida ur svampen innan du börjar. Rengöring sker från botten till toppen. Det är nämligen absolut nödvändigt att snabbt torka av ytan med en ren trasa efter att ha torkat av svampen för att inte blöta svampen.

Tvålvatten för icke tvättbara ytor

Icke-tvättbara tapeter bör inte bli blöta. För att rengöra denna typ av material på rätt sätt är det lämpligt att använda en trasa lätt fuktad medtvåligt vatten.

Tvättmedel eller sodakristaller för tvättbara tapeter

En blandning av vatten och tvättmedel eller sodaaska passerat över denna typ av tapeter är tillräckligt för att effektivt ta bort fläckar och smuts. När rengöringen är klar, glöm inte att göra det Skölj ordentligt, torka sedan av den med en ren trasa.

En svamp på metallisk eller vinyl tapeter

Metallisk eller vinyl tapeter är ett mycket hållbart material. Används i fuktiga rum eller i barns sovrum tål den friktion. För att rengöra den räcker det mer än väl med en svamp fuktad med tvålvatten.

Diskmedel för non-woven vinyltapeter

Den här typen av tapeter rengörs enkelt med en svamp fuktad med vatten och lite diskmedel som måste vridas ur ordentligt.

Vatten för japansk tapet

Medan japansk tapet ger en touch av elegans till ett rum, är den fortfarande ömtålig. För att rengöra den ska du använda en svamp indränkt i vatten, torka sedan snabbt av en torr trasa över ytan så att den inte skadas av vätskan.

Hur rengör man halmtapeter?

Att rengöra halmtapeter är inte komplicerat. Ett kallt slag från en hårtork räcker för att damma av det. Om spår finns kvar på ytan är det möjligt att torka av det med en fuktig svamp för att ta bort dem.