Rengör allt i huset med alkoholvinäger

Med vit vinäger behöver du inte lägga dina pengar på dyra rengörings- och underhållsprodukter. Faktum är att vinäger deodoriserar, desinficerar, avfettar och tar bort fläckar. Den finns till låg kostnad i medelstora och stora butiker. Denna produkt finns även i en ekologisk och livsmedelsversion för att anpassas till alla användningsområden.

Använd vit vinäger för att rengöra allt

Använd vinäger i matlagning

de vinäger är helt naturligt och det kommer från jäsning av spannmål eller frukt. För rengöring, den vit vinäger med 8% ättiksyra är den mest lämpliga. Miljövänlig och mångsidig, den används för kylskåp, fönster, köket, den kaffebryggare, den skärbrädorr eller toaletten. För mer effektivitet är det ofta utspädd i varmt vatten, men var försiktig med ångorna av uppvärmd vinäger. I köket används vit vinäger för att rengöra:

  • kranarna ;
  • Skärbrädor;
  • Disken.

Angående kranar, bör de slås in i en pappershandduk impregnerad med vit vinäger. De kommer att komma ut avkalkat och som ny! För ökad effektivitet är det möjligt att hälla salt på hushållspapper. Vit vinäger är också perfekt för rengör en skärbräda. Gnid bara med en svamp indränkt i vit vinäger. Om smutsen fortsätter att fastna på skärbrädan kan den blötläggas direkt i produkten i 5 till 10 minuter. När det gäller disken, tillsätt vit vinäger i sköljvattnet för att få tallrikarna och glasen att glänsa. Kopparpannor rengörs genom att gnugga dem med grovt salt blandas med vit vinäger.

Förutom rengöring är vit vinäger bra för att deodorisera och rensa igen ett handfat. Du måste blanda det med bakpulver och hälla allt i röret.

Det är också indikerat att skrämma bort myrkolonier. Detta kan göras genom att spraya vit vinäger på de delar där dessa insekter brukar passera.

Mot ogräs, spraya bara produkten ovanpå oönskade växter. Tveka inte att upprepa denna operation på nya skott.

Rengör med vinäger i vardagsrum och trädgård

Vit vinäger gör underverk i vardagsrummet, speciellt för fönsterputsning. Metoden går ut på att blanda 5 doser vatten med 1 dos vit vinäger. Den resulterande blandningen är en av de mest effektiva för glasytor. Detta rengöringsmedel är också idealiskt för att ta bort smuts från tyger och mattor. Torka bara av kaffe-, vin- eller bläckfläckar med en trasa fuktad i vinäger. Eftersom det finns en viss risk för försämring av tyget är det lämpligt att göra ett test på en osynlig del.

I trädgården är vinäger den idealiska produkten för att renovera blomkrukor och ta bort spår av kalksten. Om målningsarbeten ska utföras på plattsättning tar det bort de fläckar som finns på ytan som ska målas om. Metoden att applicera förblir densamma: gnugga smutsen med en svamp eller en trasa impregnerad med vit vinäger. Om resultatet inte är tillfredsställande, upprepa operationen så många gånger som behövs.

Använd vit vinäger i resten av huset

Som vit vinäger ärfiende till kalksten, tveka inte att använda den för att eliminera alla spår av tandsten i huset. Denna produkt är också indikerad för att ge glans och glans tillbestick och glasögon. Blötlägg bara besticken i vit vinäger över natten. Tänk på att även om vinägern inte är giftig, så är resterna från rengöring det. För rengöring av mikrovågor, värm en skål med vatten och vit vinäger. När den erhållna produkten kokar, stoppa apparaten och låt blandningen verka i 2 timmar.

Förutom fläckar och smuts kan vit vinägereliminera bakterier och kommer som ett bra alternativ till blekmedel. Effektiv mot dålig lukt, detta rengöringsmedel är idealiskt för deodorisera kylskåp och husdjursburar. Kom ihåg att till skillnad från lukten av blekmedel skrämmer lukten av vit vinäger katter. Dessa kan till och med överge en kull rengöras med vinäger. Det bästa är att testa metoden för att se reaktionen hos katten. För att eliminera alla spår av mögel, ta med en gammal tandborste doppad i vit vinäger. Gnugga delarna där dessa spår blir inträngda. Förutom dess effektivitet är denna lösning också 100% naturlig.

Fördelarna med vit vinäger för hemmet

Oavsett apparat, köksredskap och rummet som ska städas är vit vinäger den idealiska allierade. Även om den är tillverkad industriellt är den fortfarande naturlig. Med litern på mindre än en euro är det här mest prisvärda rengöringsprodukten. Det är också lika effektivt som bikarbonat. Det är fortfarande viktigt både dagligen och för vårstädning.

Deodorant, desinfektionsmedel, avkalkningsmedel, rengöringsmedel ... vit vinäger är formidabelt för få glans allt som finns i huset. Dessutom bryts denna produkt ned fullständigt och snabbt för att inte lämna några spår av dess passage. För mer effektivitet kan den blandas med andra produkter som eteriska oljor, natriumbikarbonat och svart tvål.

Försiktighetsåtgärder som ska vidtas

Trots sin mångsidighet är vinäger inte lämplig för:

  • De naturstenar såsom marmor, kalksten samt lackade och känsliga ytor;
  • De gummipackningar, eftersom de blir porösa;
  • Elastiska kläder;
  • Vissa syntetiska sängkläder.

Även om vinäger blandas underbart med andra produkter, det blandas inte bra med blekmedel. För att undvika obehagliga överraskningar rekommenderas det att testa produktens effektivitet på en liten del av ytan som ska rengöras. När det kommer till förvaring behöver du bara hålla den skyddad från ljus. Dessutom har den inget utgångsdatum.