Hur förvandlar man sin smartphone till en videoprojektor?

Smartphones skärmar blir allt större och de flesta enheter är för närvarande 5,5 eller 6 tum stora. Bekvämt att se en video solo, men inte tillräckligt för att göra en film med andra. Om du förvandlar din telefon till en videoprojektor ökar visningsytan upp till 8 gånger. Här är alla tips för att uppnå detta.

Att göra en videoprojektor med en smartphone

Använd en kartongprojektor som säljs som ett kit

Många tillverkare erbjuder nu kartongprojektorer. Säljs som byggsats, de måste monteras själv. För att montera de olika kartongbitarna behöver du inte vara expert. Dessutom går monteringen ganska snabb. På bara 15 till 20 minuter är det möjligt att montera projektorn av kartong. Det är inte ovanligt att vissa människor hamnar vilse på vägen. Ingen panik ! Gå bara till YouTube för att hitta en video tutorial så att satsen kan monteras korrekt. Kanske kommer det att vara till mer hjälp än de mycket korta instruktionerna.

 1. Börja med att placera glaslinsen i änden av röret. Även gjord av kartong, fungerar detta rör som en lins. För att resultatet ska bli tillfredsställande måste detta objektiv placeras optimalt;
 2. När monteringen lyckats återstår bara att skjuta in smarttelefonen i öppningen som är avsedd för den. I förväg är det nödvändigt att göra några inställningar på mobilen, eftersom den kommer att ta hand om att spela upp videon. Du måste skjuta upp ljusstyrkan på din skärm till maximalt. Detta är ett obligatoriskt steg. Det rekommenderas också att vända smarttelefonens skärm 180 grader för att njuta av en omvänd landskapsvy. För din bekvämlighet rekommenderas användning av gratisappar för IOS och Android;
 3. För projektionen måste du välja en mörkt rum där ljuset inte passerar. Bilden ska vara projiceras på en vit vägg för bättre rendering.

Telefonprojektorn för att förvandla din smartphone till en videoprojektor

För att kunna se filmer och filmer på en projektor kan flera medel användas, utan att investera i en videoprojektor. Faktum är att många smartphonetillverkare idag erbjuder enkla och praktiska enheter som Telefonprojektor. Lätt att använda, det är en enhet gjord i en svart kartong. Den bäddar in ett förstoringsglas för att reflektera telefonens bilder på en projektor. Placera bara mobilen på baksidan och starta videon. Detta kommer automatiskt att projiceras på väggen eller annan helst vit yta. En mycket enkel och särskilt effektiv process!

Praktiska sätt att ansluta en smartphone till en videoprojektor

Det finns nu en hel rad verktyg som låter dig ansluta en smartphone till en videoprojektor. De är praktiska och effektiva. Navigera bara på telefonen för att komma åt den här funktionen. De flesta verktyg som skickar videor från telefonen till projektorn är dock inte alltid lätta att använda. Vissa kan vara en riktig huvudvärk.

Här är några snabba och enkla tips för att skicka bilder från din smartphone till en projektor:

ApowerMirror

För att strömma videor eller göra en presentation på en videoprojektor, användApowerMirror är ett av de rekommenderade alternativen. Denna programvara tillhandahåller viktiga funktioner, inklusive skärminspelning, helskärmsvisning och screentryck, bland annat. Dessutom innehåller den en whiteboard-funktion som låter dig rita linjer och former på den projicerade skärmen. Så här använder du den här applikationen och sänder smartphoneskärmen till en projektor:

 1. Förbered videoprojektorn genom att ansluta VGA-kabeln till datorns externa videoport;
 2. Ladda ner och installera applikationen på mobilen. Båda enheterna måste vara anslutna till samma Wi-Fi-miljö;
 3. Starta programmet på datorn och smartphonen. "M"-knappen längst ner på telefonen ska väljas. När datorn upptäcks klickar du bara på "Mobilskärmsspegling". Smarttelefonens skärm visas sedan på videoprojektorn.

Miracast

Strömmande mediaenhet, den Miracast låter dig spegla skärmen på en smartphone till en videoprojektor. Detta är ett bekvämt och effektivt sätt att visa telefoninnehåll som en handledning, bildspel eller presentation på en större skärm. Så länge den trådlösa telefonen och projektorn stödjer Miracast är det möjligt att ansluta dem. I händelse av att mobilen är den enda som stöder Miracast måste du köpa en Miracast-videoadapter för att ansluta till HDMI-port projektor.

För att kunna återställa skärmen på en smartphone till en videoprojektor:

 1. Köp en Miracast videoprojektor. Du kan hitta dem i en butik eller från en webbutik;
 2. Projektorn måste vara påslagen innan du ansluter Miracast på HDMI-porten till USB-porten samt nätsladden;
 3. Anslut smarttelefonen till Miracast genom att trycka på knappen "Visa" som visas i meddelandefältet;
 4. När namnet Miracast dyker upp måste du trycka på det och vänta på att smarttelefonen ska anslutas till videoprojektorn.

Chromecast

För att visa medieinnehåll lagrat i en smartphone på en projektor, Chromecast är rätt verktyg. Det är en strömningsenhet för att skicka videor i HD- eller 4K-upplösning till en projektor. Dessutom kan den användas för att strömma videoinnehåll som kommer från olika streamingtjänster som YouTube, Netflix och Hulu. Så här fortsätter du med Chromecast-installationen:

 1. Anslut denna till HDMI-porten på baksidan av projektorn. Glöm framför allt inte att avaktivera batterisparläget på telefonen;
 2. Anslut den till Chromecast på samma trådlösa nätverk;
 3. Med telefonen måste du ladda ner appen Google hem, tryck på "Meny" och visa sedan skärmen;
 4. Flera förslag visas och välj bara namnet på Chromecast-enheten.

Dessa är alla sätt att visa skärmen på en telefon på en videoprojektor. Deras effektivitet är densamma och dessutom har de samma funktioner. Men för att njuta av en kraftfull och lättanvänd enhet är det bättre att satsa på ApowerMirror. Detta är utan tvekan det bästa alternativet. Den är särskilt uppskattad för dess praktiska funktion. Du behöver bara följa bruksanvisningen till punkt och pricka för att kunna montera den korrekt. Dessutom behöver du inte leta efter utrustning för att kunna dra nytta av den. Ladda bara ner motsvarande app och du är klar. Dessutom är priset på enheten överkomligt. Således är det möjligt att dra nytta av alla dess funktioner samtidigt som du uppnår en bra affär.

Gör en DIY-videoprojektor med din smartphone

Innan du tittar på vad som erbjuds i handeln att ha en videoprojektor kombinerat med en smartphone hemma är det fullt möjligt att göra en själv! Enkelt, ekonomiskt och ekologiskt handlar det om att återanvända en skokartong och lite material:
 • En skokartong
 • En smartphone
 • Ett förstoringsglas
 • Svart färg
 • Svart elektrikertejp
 • Ett stort gem
 • En skärare
 • En penna
När materialet har samlats in är stegen att följa mycket enkla:
 1. Förbered skokartongen genom att måla den svart, insidan och locket;
 2. Placera förstoringsglaset på en av lådans kortsidor och rita konturerna med pennan;
 3. Skär tydligt cirkeln som motsvarar konturerna av förstoringsglaset med hjälp av skäraren;
 4. På baksidan av lådan, på motsatt sida, borra ett litet hål för att passera telefonens laddningskabel;
 5. Ta bort handtaget på förstoringsglaset eller lägg det på sidan så att det inte stör, placera förstoringsglaset i öppningen och fixera det med elektrikertejpen;
 6. Ta gemet och vrid det för att bilda ett stöd som ska placeras i lådan, där smarttelefonen måste stå rakt, parallellt med förstoringsglaset.
När DIY-videoprojektorn är klar räcker det nu för att optimera smartphonen:
 1. För att motverka den optiska effekten av förstoringsglaset måste du invertera bilden från telefoninställningarna;
 2. För en iPhone, gå till Inställningar> Tillgänglighet> Tillgänglighetsgenväg> Touch> Assistive Touch> En vit knapp visas på vilken du måste klicka för att komma åt "Enhet"> Välj "Vänd skärmen"> Välj "Höger";
 3. För en Android, använd Ultimate Rotation Control-applikationen.
Slutligen, allt du behöver göra är att skapa de bästa förutsättningarna för bekväm visning:
 1. Om det inte finns några vita väggar att projicera bilden på, vänd på en affisch eller häng upp ett vitt ark som en skärm;
 2. Justera bildens skärpa genom att placera telefonen i lådan på hållaren och flytta fram och tillbaka för att hitta det perfekta avståndet;
 3. Ställ in smartphonens ljusstyrka på maximal;
 4. Starta videon och placera telefonen i lådan och stäng den sedan.
Glöm inte att släcka ljuset innan du njuter av projektionen!