Hur man gular vit tvätt: 7 tips

Oavsett om det är kläder, dukar eller till och med gardiner, tenderar vit tvätt att gulna med tiden. Denna förändring i färg beror på flera faktorer. Med rätt spetsar och rätt produkter är det fullt möjligt att återfå utstrålningen från vita sängkläder. Fokus.

Låt tvätten blötläggas för att lossa den

Natriumperkarbonat för gulning

Detta är en produkt baserad på sodaaska och D'syresatt vatten. de natriumperkarbonat presenteras antingen i form av färglöst kristallint fast ämne, eller i form av vitt granulärt pulver. Oavsett dess form är det en utmärkt blekning verkar på all slags organisk smuts. Lösligt i vatten tar det bort gulaktiga spår samtidigt som man undviker det gråa. Ekologisk och effektiv tar den bort fläckar från te, svett, frukt eller till och med fett. För att dra nytta av dess egenskaper, helt enkelt en matsked natriumperkarbonat i tvättmaskinens trumma. För att få det måste du gå till apotek, den ekologiska butiker eller på Internet.

Blanchera tvätten med citron

För att behandla gula fläckar på tvätten är det inget som slår användningen av naturlig produkt, utan risk och till ett lågt pris, som citron-. Denna citrusfrukt bleker effektivt blekt tvätt. jagJag rengör utan att skada vävnaderna. För detta, häll två skedar citronsaft på de gula fläckarna som tidigare tvättats med tvål. De naturliga produkterna som har en långsam verkan är det nödvändigt att räkna med minst en halvtimme för honom att agera. Om fläckarna kvarstår måste processen upprepas in gnuggar då och då. För bästa resultat går det också atttillsätt salt till citronsaft. Kombinationen av ciron och salt bildar ett blekmedel som tar bort svettfläckar och andra smutsrester.

Bakpulver för att ta bort gula fläckar

Från flera användningsområden av detta magiska pulver är dess renande verkan en av dess största fördelar. Biologiskt nedbrytbar, praktisk och giftfri, det är hushållsprodukten par excellence. I tvätten är bakpulver ett rengöringsmedel som tar bort smuts och gulaktiga fläckar orsakas av svett eller fukt. Detta skonsamma slipmedel återställer glansen till vita sängkläder. För en maskintvätt, att betala två koppar bakpulver i trumman. För en handtvätt, Lägg till en halv kopp bakpulver i vatten och blötlägg den gulnade tvätten i den. Det är lämpligt att insistera på fläckarna i y sprinkla produkten direkt och i gnuggning.

Avjäst med bakpulver

Detta vita pulver, som främst används i matlagning, finner också sin plats i hushållet. Lätt att använda, vissa komponenter i bakpulver låt tvätten blekas. Du måste bara hälla en eller två koppar jäst i bakmaskinen tvätta eller i en handfat fylld med vatten innan tvätten blötläggs. För en handtvätt, det är nödvändigt vänta en timme innan du tvättar tvättmedel.

Ta bort gula fläckar med väteperoxid

Denna kemiska lösning används ofta som antiseptisk, blekmedel och desinfektionsmedel. Som ett resultat presenteras det som ett utmärkt rengöringsmedel speciellt för vita sängkläder. de fläckborttagningsförmåga av denna lösning bleker kläder, gardiner och alla tyger. Det är lämpligt att använda 30% väteperoxid. Kvantitetsmässigt är det nödvändigt att planera en kopp väteperoxid för sju koppar vatten. Innan du fortsätter med den vanliga tvätten måste du blötlägg tvätten i lösningen under två till tre timmar. Tvätta sedan tvätten kl tvål, med betoning på de gula märkena.

Blanchera tvätten med vit vinäger

Blekningskemikalier överfall Tvätt. Det är bättre att välj ett naturligt rengöringsmedel till exempel vit vinäger. När vit tvätt börjar gulna kan den återgå till sin ursprungliga färg tack vare vinägern. Dessutom, antingen för hand eller maskin, är vinäger särskilt effektiv för tvätt av smutsig vit tvätt. För manuell tvätt, att betala tre till fyra koppar vinäger i vatten. Låta blötlägg tvätten i en timme. Vid maskinen behöver du bara häll vinäger i det vanliga tvättmedelsfacket. Förutom att lossa har vinäger fördelen avmjukna Tvätt. Dessutom eliminerar den dålig lukt. För att notera det syrorna i vinäger blekar utan att skada. Däremot kan vinäger lämna en karakteristisk lukt. a tvåltvätt räcker för att tvätta bort det. Att avsluta, Skölj massor av tvättKallt vatten.

Använd mjölk för att bryna tvätten

När tvätten blir gul behöver du inte köpa för dyra tvättmedel. För att ta bort fläckar, använd mjölk är en annan lösning. För att göra detta är det nödvändigt värm en tillräcklig mängd mjölk. Blötlägg sedan tvätten i vätskan. För ett resultat är det lämpligt attanvänd mjölk utan att tillsätta vatten. Efter en timme, lägg tvätten i maskinen eller gnugga fläckarna för hand. Om tyget inte tål värme så brakall mjölk användning krävs. I detta fall bör tvätten blötläggas i en blandning av mjölk, lite vatten och qnågra isbitar. Efter en timme, fortsätt med den klassiska tvätten.

Rätt steg för att rengöra gulnande tvätt

Att behålla glansen i vit tvätt under lång tid är mycket möjligt genom att anta goda vanor.

  • Separera tvätten i tvätten

Om alla kläder, lakan och andra sängkläder i alla färger blandas ihop vid tvätttillfället kan de missfärgas och skava av. Eftersom vitt är extra känsligt för smuts är det en stor chans att det blir mattare efter tvätt. Lösningen är därför att separera tvätt efter färg före tvätt.

  • Var uppmärksam på tyger

Vissa fibrer håller kvar smuts mer. När man tvättar kläder är det en bra idé att ta hänsyn till typen av tyg. Att skilja de vita sängkläderna från varandra tar tid, men det här tricket är väldigt metodiskt. För detta är det möjligt att tvätta akryl och vinyl, linne och bomull tillsammans. När det gäller ömtåliga fibrer som ull och siden rekommenderas handtvätt.

  • Behandla fläckar omedelbart

Ibland är det inte nödvändigt att tvätta hela tvätten. Helt enkelt upptäcka gula märken under förtvätt. Detta förhindrar att fläckar sprids runt. När resterna är borta, fortsätt med den klassiska rengöringen. Det är lämpligt att behandla fläckarna omedelbart. Ju längre tvätten dröjer, desto svårare blir det för fläckar att fastna. Om fläcken är nyligen, den'varmt vatten är ett bra botemedel, förutsatt att tyget tål hög temperatur.

  • Skölj väl

Det är nödvändigt att planera en bra mängd vatten för att skölja. Ibland kommer de gulaktiga fläckarna från det smutsiga vattnet. För att säkerställa en bra tvätt bör du komma ihåg att rengöra tvättmaskinen regelbundet. Faktum är att smutsrester kan matta vit tvätt.