Hur blir man av med myggor effektivt?

Sommarens väderförhållanden gynnar spridningen av myggor. Dessa angriper hela kroppen och orsakar svår klåda. Dessutom kan repor leda till sekundär infektion av lesionen. Lyckligtvis finns det många metoder för att jaga, utrota eller skydda dig mot dessa skadliga insekter.

Myggmedel

Basilika: en myggavvisande växt

Myggor gillar intelukt av basilika. Så, för att undvika att bli stucken, placera bara krukor av denna växt på kanterna av fönster, på ett trädgårdsbord eller bredvid sängen. Vad mer, basilika hjälper till att lugna ett myggbett. För att göra detta, krossa bara några löv och använd dem sedan för att gnugga det stucken område.

Håll myggor borta med citrongräs

Lukten av citrongräs hjälper också till att skrämma bort myggor. Denna tropiska örtartade växt är nu exploaterad och presenterad i eterisk olja, i grädde eller in ljus doftande. Därför finns det flera sätt den kan användas för att stöta bort myggor. Till exempel, för en lugn sömn, räcker det att placera en bomull impregnerad med citrongräsessens på nattduksbordet. Det är också möjligt att spraya ett plåster eller applicera citrongräs på huden.

Använder pelargon mot myggor

Pelargoner pryder trädgårdar, balkonger och fönsterbrädor med sitt stora utbud av färger. Dessutom liknar deras lukt som citrongräs och hjälper till att stöta bort myggor. Därför är det lämpligt att ha en kruka av denna växt i trädgården eller på terrassen för stöta bort dessa insekter. Pelargoner hjälper också till att skydda kroppen från bett. För att göra detta, gnugga bara din nacke, armar, händer och ben med pelargonblad.

Lavendel: en växt med mild antimyggdoft

De lavendel- har en behaglig, lugnande doft som myggor inte alls gillar. Alltsåeterisk olja extraherad från denna växt stöter effektivt bort dessa skadedjur. Lavendel har också andra fördelar:

 • Lindring av klåda, symtom på depression samt neuralgiska, spastiska och reumatiska smärtor;
 • Behandling av sömnlöshet, rastlöshet, matsmältningsbesvär, uppblåsthet och cirkulationsstörningar.

Skrämma bort myggor med mynta

De mynta är en väldoftande växt som skrämmer bort myggor. Dessutom är essensen av denna växt effektiv mot mygguppfödning. Det minskar också risken för sjukdomsöverföring från insektsbett. För att använda mynta mot myggor kan olika metoder användas:

 • Ordna buketter av mynta i huset;
 • Gör en salva för huden genom att krossa några myntablad;
 • Krossa myntablad och tillsätt sedan några droppar vatten för att få de krossade bladen att dofta mer.

Vitlök och te: den perfekta duon mot myggor

För att skydda dig från myggbett kan inget vara enklare än äta vitlök. Faktum är att genom att konsumera några bitar vitlöksklyftor stöts myggorna bort av deras lukt som innehåller svavel. Detta trick tillåter dock bara begränsa risken för bett. Lösningen för att helt skydda dig från myggor är att kombinera vitlök med te. Det finns två lösningar för detta:

 • Första metoden
 1. Brygg te med en pressad vitlöksklyfta;
 2. Häll lösningen i en kopp och placera sedan koppen på en fönsterbräda.
 • Andra metoden
 1. Macerera vitlöksklyftorna i varmt vatten i några timmar;
 2. Häll lösningen i en sprayflaska;
 3. Spraya i alla rum, speciellt på gardiner, fönster och dörrkarmar.

Lime och kryddnejlika: perfekt för att hålla myggor borta

Myggor tål inte lukten av kalk och kryddnejlika. För att uppnå ett perfekt avstötande medel med dessa två ingredienser:

 1. Skär en lime, stick sedan den med kryddnejlika;
 2. Placera allt i sovrummet eller i andra rum som besöks av myggor.

Använd dalmatisk pyrethrum för att hålla sig borta från myggor

de Dalmatisk pyrethrum är en örtartad växt med insektsavstötande och insekticida egenskaper. Den är 40-60 cm lång och angriper nervsystemet hos myggor och har fördelen att tåla temperaturer på -10 till -12 ° C. För att hålla myggor borta med denna växt behöver du bara:

 1. Torka de dalmatiska pyrethrumblommorna och mal dem sedan för att få pulver;
 2. Applicera pudret i slutet av eftermiddagen så att solen inte ändrar sin effekt.

Det är dock tillrådligt att förvara dalmatisk pyrethrum utom räckhåll för barn och husdjur på grund av dess höga toxicitet.

Citronmeliss: en myggavvisande växt med hälsofördelar

Används vanligtvis för att behandla olika åkommor (agitation, ångest, hjärtklappning, spasm, etc.), citronbalsam är också effektivt för att stöta bort myggor. Faktum är att bladen avger en citronig och behaglig doft som håller dem på avstånd. För att använda den effektivt är det bästa att placera en kruka med denna växt på en fönsterbräda, i trädgården, på terrassen eller på balkongen. Så inga fler bett.

Tomat: en fruktgrönsak som är både närande och myggavvisande

De tomat är perfekt till aptitretare och desserter, men även mot myggor. För att hålla sig borta från dessa insekter, han de avtäckta delarna av kroppen ska gnuggas med skrynkliga tomatblad. Således kommer lukten att stöta bort myggor. För mer effektivitet rekommenderas:

 • Installera körsbärstomatplantor i kruk på uteplatsen;
 • Lägg några lakan på nattduksbordet för att skydda dig från myggor under sömnen.

Vilka lösningar för att skydda spädbarn från myggor?

För att förhindra att myggor angriper små barn, undvik att smörja in dem med eterisk olja eller sprida den runt dem. De bästa lösningarna för att skydda de små från dessa insekter är:

 • De fans (att installeras på ett bra avstånd från vaggan);
 • De myggnät;
 • Stäng fönster och dörrar så fort kvällen kommer;
 • Kläder för spädbarn lätta, lösa och täckande kläder ;
 • Skydda små barn från nattliga myggangrepp genom att tillhandahålla en burk basilika i sitt rum eller på verandan.