Hur matar och underhåller du din skinnsoffa på rätt sätt?

För ökad livslängd, särskilt när det gäller elasticitet, kräver läder särskild uppmärksamhet på daglig basis. Det är faktiskt viktigt att regelbundet mata detta material med riktade produkter för att dra nytta av det längre. Mjölk för läder, fettkrämer eller spray, det finns en lösning anpassad för varje sort som erbjuds på marknaden.

Underhåll din skinnsoffa

Varför och hur underhåller man en skinnsoffa?

Trots sin robusthet är läder ett levande material som kräver ett minimum av daglig skötsel. Så för att njuta av skönheten i ett vardagsrum under lång tid är det viktigt att underhålla lädersoffan regelbundet.

Denna operation kräver en mjuk trasa.

 • Använd en fuktig mikrofiberduk för att rengöra välvårdade och perfekt underhållna läder;
 • Rengör hela soffans yta med en bomullstuss och sminkborttagning av mjölk med cirkulära rörelser;
 • Tillämpa färglöst skokräm och baserad på ekologiska ingredienser, effektiv för att glänsa, vaxa och underhålla läder.

När ska man rengöra en skinnsoffa?

Förutom specifika fläckar krävs en stor soffrengöring minst en gång i månaden. Men tvättning är nödvändig om det nyligen finns smuts eller efter att feta fläckar har täckts med talk.

Hur rengör man en skinnsalong noggrant?

För en djuprengöring, här är några mirakelprodukter att använda:

 • Marseilles tvål

Börja med att damma av soffan innan du gnuggar den med denna produkt. En våt handske är idealisk. Skölj med en ren, fuktig svamp tills ingen tvål finns kvar. Denna operation gör det möjligt att effektivt rengöra lädret med bibehållen flexibilitet.

 • Rengöringsmjölk och vinäger

Blötlägg en bomullstuss eller en mjuk trasa i Rengöringsmjölk. Häll i vit vinäger innan du lägger den på lädret. Låt produkten verka i några minuter innan du polerar med en mjuk trasa upprullad som en pad.

 • Rengöringsmjölk och ammoniak

Blötlägg sedan en bomullstuss i rengöringsmjölkammoniak, innan du gnuggar den på skinnsoffan.

 • Vit lersten

Strö över lite lersten på en fuktig svamp. Gnid fläckarna inbäddade i lädret med den. Skölj med en mjuk, fuktig trasa.

 • Glycerintvål

Gnid den glycerintvål på en fuktig tvättlapp. För den försiktigt över lädret i cirkulära rörelser. Fortsätt efter område och skölj sedan omedelbart. Byt ut handsken så många gånger som behövs. Låt torka innan du torkar av med en trasa indränkt i kroppskräm. Använd fortfarande cirkulära rörelser, avsluta med att polera med en mjuk trasa.

 • Sadelrengöringsmedel för häst

Produkter dedikerade till rengöring sadel är ett effektivt alternativ för att underhålla en mycket smutsig skinnsoffa eller fåtölj.

 • Speciella läderschampon

De erbjuds på marknaden och ger djuprengöring samtidigt som de bevarar färgen på materialet.

Tips inför rengöring av en skinnsoffa

Innan du fortsätter med själva rengöringen är det nödvändigt att iaktta några försiktighetsåtgärder:

 • Testa tvättmedlet

Applicera med en bomullspinne rengöringsmedel på en osynlig del av skåpet eller inuti en ficka. Om färgen på lädret eller tyget ändras, välj ett annat tvättmedel.

 • Under rengöring av läder

Föredrar en bomullstuss som erbjuder skonsam rengöring. Utför operationen med cirkulära gester.

Åtgärder som ska förbjudas

Så här håller du en skinnsoffa längre:

 • Undvik produkter som t.exaceton eller lösningsmedlet, mycket strippande på läder;
 • Undvik att överfukta lädret med risk för att skada det;
 • Skydda lädersoffan från solen eller någon annan värmekälla, som bidrar till att den torkar ut och spricker. Undvik därför att installera den nära en öppen spis, spis eller kylare;
 • Undvik att småäta i en skinnsoffa, eftersom det kan orsaka otäcka fläckar. I avsaknad av snabb behandling kommer dessa att skada materialet på lång sikt.

Vårda en skinnsoffa med fuktkräm

För alltid återfukta lädret, fuktkräm för ansiktet är ett bra alternativ. Lägg den bara på en bomullstuss eller mjuk trasa innan du använder den för att torka av soffan.

Rengöringsmjölk som fuktkräm till en skinnsoffa

Som med ansiktskrämen, blötlägg en bomullstuss i den innan du skickar den på skinnsoffan.

Det speciella oleo-kalkstenslinmentet i läder för att återfukta en lädersoffa

Tillämpa calcial foder på en bomullstuss. Som innehållervegetabilisk olja ochlimevatten, denna produkt har både fläckavlägsnande, närande och rengörande egenskaper.

Receptet på oleo-limestone liniment:

 1. I en liten salladsskål, rör i lika delar olivolja och limevatten;
 2. Blanda blandningen för att få ett jämnt, homogent och konsekvent resultat;
 3. Överför lösningen till en behållare.

Kom ihåg att polera lädret med en bomullsduk, med tanke på dess ganska feta konsistens. Liksom ekologiska och naturliga produkter är dess hållbarhet begränsad till högst 2 månader. Förvara den borta från ljus och damm, i ett köksskåp.

Matar en skinnsoffa med mjölk

Mjölk är en annan effektiv rengöringsprodukt för att underhålla läder. han löser upp smuts på djupet medan fuktgivande perfekt denna fråga. Blötlägg en bomullsduk i den innan du försiktigt masserar ytan.

Babymjölk för att mata en skinnsoffa

Denna produkt förhindrar effektivt sprickor samtidigt som den ger näring åt lädret. Applicera den på en tvättlapp innan du gnuggar soffan i cirkulära rörelser. Upprepa operationen så många gånger som behövs.

Att använda ett bananskal för att mata en skinnsoffa

Skala bananen och samla sedan upp skalet. Gnid in skinnsoffan med insidan för en glänsande, väl återfuktad finish. Rengör avlagringar med en bomullstrasa.

Mata en skinnsoffa med vegetabiliskt glycerin

Vegetabiliskt glycerin hjälper till reparera sprickor på läder. Applicera den på en bomullstuss och använd den sedan för att gnugga de drabbade områdena noggrant. Låt verka i några minuter för bättre assimilering av produkten. Polera med en mjuk trasa.