Zero-waste: 22 idéer för att göra tygrester

Zero waste är en del av rörelsen för att öka människors medvetenhet om miljön. Syftet med en betydande minskning av avfallet som produceras på daglig basis bidrar effektivt till att bevara planeten. Här är idéer för återvunna tygrester för att återanvända dessa material för ansvarsfull konsumtion, samtidigt som du har roligt.

Återvinn tygrester

Att göra en tygpåse

Engångsplastpåsar, som förbjöds 2016, ger nu plats för papperspåsar, utan att vara mindre tillfälliga. För att minska ansamlingen av påsar efter shopping är tygpåsar också utmärkta alternativ. Enkla att göra, praktiska och miljövänliga, de underlättar på ett trevligt sätt hushållens dagliga liv samtidigt som de gör en gest för planeten.

Fokusera på tawashi

Från Japan, den tawashis är slitstarka dukar dedikerade till rengöring. Det är en vävd svamp i format och material tillgängliga efter behov. För skrubba, underhålla eller torka, dessa tillbehör har allt. Lite mer: deras tvättbara sida för garanterade besparingar.

Att göra tvättbara matlock

Bevarandet av lämningar är en ansvarsfull gest. Ännu bättre är det möjligt att ersätta plastfilmerna med tvättbara lock. Sålunda drar livsmedel nytta av en optimalt skydd samtidigt som den begränsar plastavfall. De kan också göras i olika format för att anpassas till alla typer av behållare: salladsskålar, skålar, ramekins.

Den berömda brödpåsen

En daglig ritual, köp av bröd uppmuntrar ansamling av papperspåsar som ofta hamnar i papperskorgen. För att råda bot på detta, sy helt enkelt en baguettepåse i tygrester för att rymma bröd eller andra livsmedel. En annan fördel är att detta tillbehör tar mindre plats i köket.

Fokusera på bee wraps

De bee wraps är också bra kompromisser till plastfilmer eller aluminiumfolie. Dessa är tyger belagda med bivax designad för att effektivt täcka behållare genom skonsam uppvärmning med händerna. Dessa hållbara tillbehör ger långvarig användning både för att lagra en halv grönsak, för att slå in en tårta eller för att täcka smörgåsar. Även om dessa finns kommersiellt tillgängliga är det alltid roligare att göra dem själv av tunga tygrester och färg.

Gör en tvättbar pappershandduk

Trots sin praktiska funktion lämnar pappershandduken mycket övrigt att önska när det gäller föroreningar. Ändå, tack vare sömnad, är det möjligt att njuta av en kombination av nya tillbehör praktiskhet och respektera miljön. Gjord i mikrofibrer eller i tygrester, den finns för alla smaker och önskemål: knäppt, tryckt eller med tryckknappar.

Gör en tvättbar sminkborttagningshandske

Zero-waste kan också hittas i badrummet genom tvättbara sminkborttagningshandskar. Dessa är uppskattade för sin enkla hantering, för att inte tala om våtservetter som är perfekt anpassade till byta bebis. För en lyckad sömnad, använd en bambu tyg mjukare än bomullsfrotté.

En söt älskling

Detta hår elastiskt med lockelse årgång gjorde sin stora comeback inom frisöraccessoarer. För att göra det själv, ta bara med en liten remsa av tyg, sytråd och resår.

Ett hemgjort pannband

Knyt eller löst, håret är utsmyckat med en vacker pannband handgjorda.

En plånbok

Unmissable, den plånbok låter dig ha vardagliga saker nära till hands: livsviktigt kort, körkort, pass eller kreditkort. Organisationen är i rampljuset.

Ett bälte

Det är lätt att göra ett trendigt bälte av en liten bit tyg, en accessoar som kommer att dekorera underbart en klänning med hög midja.

En bandana

Vad kan vara bättre än en bandana för lindra ont i halsen passagerare eller för att få en snygg frisyr? Använd tygrester för att enkelt göra en.

En liten påse

Det är möjligt att göra en liten påse tillägnad insamling av sytrådar och nålar från tygrester för en noll avfallssöm.

En säkerhetsfilt

För att göra en snygg Teddy och gör de små glada, sy bara några stycken tryckt tyg mellan dem. Gör den i önskat format.

En servett

Det går enkelt att göra en servett med två rutor av tyg. Tveka inte att brodera för en trevlig personlig touch.

Dockkläder

Komplettera barndockors omklädningsrum av handsydda tygrester. Gör dem i format anpassade för varje modell.

Ett fall

Inget behov av att spendera en förmögenhet på ekologiskt kit gjord av tygrester. Nu kommer pennor, saxar, pennor, överstrykningspennor och mer att hitta sin plats i denna vackra, hemgjorda accessoar.

Spännband

Hur fantastiskt det än låter, tygrester kan också användas som råmaterial för att göra vackra hårspännen.

En fluga

Som ersättning för slipsar används flugor som enbra alternativ.

Vävnader

Förbjud nu pappersnäsdukar som är extremt förorenande. I händelse av tillfällig förkylning eller pollenallergi, gör en tygnäsduk kan du dra nytta av en viss komfort medan du gör en gest för planeten.

Sanitetsbindor

En sann fiende till badrummet, engångshygienskydd är allt mindre populära. Att gifta sig välbefinnande och respektera miljön, satsa på tvättbara bindor. De tvättbara trosskydd finns också kommersiellt tillgängliga till glädje för ekologer i hjärtat.

En lapptäckspläd

Operationen består av att samla ihop alla tygrester för att göra rutor, innan de grupperas till täcken. En sak leder till en annan, de förvandlas till tjock och mysig pläd.

Tips för att återställa tygrester

Det är viktigt att vidta några försiktighetsåtgärder när du gör alla typer av tillbehör:

  • Som det gäller bulkpåsar, föredrar lättare tyger för större komfort under lopp;
  • För tvättbara sminkborttagningshandskar, väljbambusvamp eller fleecetyget som erbjuder större mjukhet;
  • Undvik att köpa nya tygrester för att respektera nollavfallsandan. Således är baksidan av en gammal skjorta som är stor nog perfekt för att fungera som bas för bland annat en bulkväska;
  • I avsaknad av tygrester, välj butiker som erbjuder ekologiska material, särskilt de som är certifierade för kontakt med livsmedel. För att spara tid, tveka inte att besöka dedikerade webbsajter.