Hur blir man av med skogsbuggar?

Oskadlig jämfört med de i sängen, orsakar träbaggar fortfarande betydande skador i trädgården, grönsaksplatsen eller hemmet. Om det är en enda insekt flyttar du bara runt den genom att slå in den i papper. När det gäller en hel koloni är det nödvändigt att anta en specifik teknik för att bli av med den.

Kämpa mot skogsbuggar

Hur ser denna insekt ut?

Svedbugen känns vanligtvis igen på sin grön, grå eller brun klänning. Dess storlek kan variera från några millimeter till ca 4 cm. Hon reser också i grupp. Liksom amerikanska, randiga, fält eller vägglöss, kännetecknas träbuggar av sina bitsugande oral apparat. Dessa insekter har en livslängd på 4 till 9 veckor, och deras larver tvingas äta efter var och en av deras fem molts. Medan de flesta skogsbaggar föredrar att njuta av det svala utomhus, föredrar vissa de varmare inomhustemperaturerna.

Wood bug: allt du behöver veta om denna insekt

Kroppen av vedlusen, flygande till skillnad från vägglössen, är rund form och något utbuktande. För att identifiera det exakt är det lämpligt att söka efter bilder av vägglöss på internet eller i ett uppslagsverk. Under kallare perioder övervintrar denna insekt i hemmen eller under trä eller löv. Återkomsten av soliga dagar markerar häckningssäsongen för skogsbaggar. Honorna lägger mellan 300 och 500 ägg som kläcks efter 7 dagar. Att räkna mellan 4 och 6 veckor innan larverna blir vuxna. Kosten för de senare består i allmänhet av saft av växter, grönsaker, frukter, blommor eller unga plantor. Det är bra att veta att denna insekt inte suger blod från djur eller män.

De olika typerna av vägglöss, flygande eller inte

Det finns olika typer av vägglöss, alla med sina egna egenskaper. Skogsbaggen flyger, vägglössen biter och representerar en pest för storstäder som Paris eller New York, vissa suger blod och andra avger obehagliga lukter. Bland de vanligaste arterna finns:

 • skogsbaggen, grön till färgen, inte farlig för människor
 • den grå insekten, mycket vanlig i trädgårdar
 • den djävulska insekten, en polyfag och invasiv insekt, grå till färgen, sticker inte men orsakar stor skada i trädgårdar och grödor
 • den rödbruna vägglössen, en invasiv parasit vars bett potentiellt kan orsaka allergier som liknar ett insektsbett

Var kommer träbaggar ifrån?

Vuxna skogskryssar övervintrar i bostäder och i ströhögar av trä och löv. De lägger sina ägg från våren. Vägglöss lever också i skog och mark och tenderar att komma nära närliggande hus.

Vad äter en skogskryp?

Svedbaggar är särskilt förtjusta i frukt och grönsaker som äpplen, auberginer och tomater.

Är en brun insekt en skogskryp?

Grönt på våren, brunt på vintern, skogsbaggen är lätt att känna igen. Men dess färg kan förväxlas med den på vägglössen, rödbrun.

Vad är skillnaden mellan skogsbugg och fältbugg?

Fältbaggen, eller maggotbaggen, är en bugg som lever på fälten och är svartvit till färgen.

Ska vi vara rädda för bettet av skogsbaggen?

Till skillnad från vägglössen, vars bett kan vara allergiframkallande och måste behandlas, är den gröna buggen ofarlig eftersom den inte biter. Ingen risk för bett därför, vare sig i trädgården eller hemma.

Betydelsen av en invasion av gröna insekter: Varför kommer vägglöss in i hemmen?

Skoglöss kommer in i hemmen för att föda sig själva men också för att de attraheras av värmekällor och försöker skydda sig mot kyla på hösten och vintern. Om trä lagras i huset eller i trädgården, är en invasion av gröna insekter också sannolikt.

Skador som orsakas av förekomsten av träbuggar

Till skillnad från vägglöss, som biter, biter och är blodsugande, träbaggar är inte skadliga för människor. De är inte heller smittbärare. Men denstank att de ger ifrån sig kan vara obekvämt. I händelse av en yttre attack eller fara, frigörs dessa feromoner av insekten för att avvärja dess angripare.

När skogsbaggarna har lyckats infiltrera hemmet kan de visa sig inkräktande. Dessutom, när dessa insekter kom in i huset, irriterade de sig ljud stör dag och natt. Träbaggar är inte förtjusta i blod, men de förstör frukt och grönsaker som paprika, tomat eller aubergine. Dessa små bestar jagar också blad och blommor.

Vad lockar vägglöss?

Som nämnts ovan, är skogsbaggen förtjust i grönsaker som aubergine, paprika och tomater.

Flyger vägglöss?

Till skillnad från vägglöss har träbaggar vingar.

Hur och varför utrotar man träkryss?

Mindre skadliga än vägglöss, men träbaggar avger en obehaglig lukt. Om de invaderar ett utrymme kan det infekteras med en ful och obehaglig lukt. De orsakar också buller och kan orsaka betydande skador på grönsaksträdgårdar. Det är därför viktigt att utrota dem innan en koloni bosätter sig. För detta finns naturliga medel.

Hur man blir av med och bekämpar trä- och trädgårdskryp: effektiva lösningar

Säkert för människor, behöver inte skogsbuggar verkligen bekämpas. Men för att förhindra att frukter, grönsaker och blommor vissnar eller ruttnar är det bäst att skrämma bort dem med effektiv behandling. Destruktion av larver rekommenderas också. Det finns flera tips som hjälper till att hålla vägglöss borta från skogen. Bland dem: naturliga bekämpningsmedel.

Att bli av med skogsbaggar med kiselgur

Denna teknik består av spridning kiselgur utomhus och i huset. Denna produkt presenteras som ett kritigt pulver. Kiselgur eller till och med amorf kiseldioxid är ett slags naturligt stensediment. Den är sammansatt av aluminium, järnoxid och kiseldioxid. Detta pulver är effektivt för att bekämpa olika skadedjur, inklusive vägglöss. Detta bekämpningsmedel torkar insekten efter att ha brutit skiktet av kitin som omsluter hans exoskelett.

För att kiselgur ska fungera måste den spridas över kanter på fönster, dörrar och i hörn signalerar förekomsten av skogsbuggar. Det går även bra att betala direkt på insekter. För bästa resultat, överväg att använda obehandlad kiselgur för bästa resultat.

Som kiselgur, de'kattmynta eller den kattmynta hjälper också till med att bli av med skogsbuggar. Stegen för användning är desamma som för kiselgur.

Gör ett vitlöksavstötande medel för träbuggar

Träbaggar, som de flesta insekter, stöder inte starka lukter. För att hålla dem borta utan att nödvändigtvis döda dem, räcker det med att koka ihop en insektsavstötande.

Att göra detta :

 1. I en behållare, häll två koppar vatten, cirka 500 ml, och två teskedar avvitlök i pulver ;
 2. Blanda väl ;
 3. Ta en sprayflaska och häll lösningen i den;
 4. Spraya avstötningsmedlet på kanterna av fönster, favorithörn av insekter och på växternas löv.

Plats skalade vitlöksklyftor i rummet och på platser som är angripna av skogsbuggar hjälper också till att skrämma bort dem.

Gör ett myntbaserat insektsmedel

Som vitlök, mynta är också effektivt för att bli av med skogsbuggar genom att skona dem. Faktum är att luktkraften hos denna aromatiska ört är tillräcklig för att hålla dem borta från växter och huset. Här är de väsentliga stegen för att koka ihop ett myntbaserat repellent:

 1. I en behållare, gör en blandning av vatten och mynta med en hastighet av 500 ml vatten och 10 droppar eterisk myntaolja ;
 2. Överför sedan denna lösning till en sprayflaska;
 3. Spraya på attackerade växter, gömställen och entréer av skogskryssar;
 4. Tveka inte att upprepa denna operation tills skogsbuggarna försvinner.

Det är möjligt att ersätta den eteriska oljan av mynta med hackade färska myntablad (3 teskedar) eller eterisk olja av neem (5 till 10 ml per 1 liter vatten).

Utrota skogsbuggar

Om trädgården eller huset är angripet av skogsbaggar, strävan insekter är en snabb och enkel lösning. Innan du fortsätter med sugdesektion är det dock viktigt att vidta vissa försiktighetsåtgärder.

 • Använda en dammsugare industriell eller a modell med engångspåse för att förhindra dålig lukt som frigörs av vägglöss från att tränga igenom enheten eller behållaren i flera månader;
 • Om dammsugaren har en engångspåse, snabbt tömma efter användning och häll innehållet direkt i en förseglad soppåse ;
 • För att förhindra att de sugna insekterna glider in i enheten, linda in dammsugarslangen med av en strumpa. Fäst den med tejp;

Sedan är det bara att ta bort strumpan, knyta av den och kasta ut de fastnade stiften.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found