Rengör allt i huset med sesquikarbonat

En blandning av bakpulver och natriumkarbonat, sesquicarbonate är ett helt nytt ämne som används som rengöringsmedel. Denna produkt har fördelen av att vara ekologisk och icke-giftig för människor. Tack vare dess avskalande och avfettande egenskaper kan den övervinna envisa fläckar, oavsett om det är på golv, kakel, trä, väggar, huvar eller tyger.

Rengör med sesquikarbonat

Vad är sesquikarbonat?

de sesquikarbonat är en helt naturlig kemisk förening som är resultatet av blandningen av natriumbikarbonat och natriumkarbonat. Det kommer fortfarande i form av ett vitt pulver, men förblir fortfarande en 100% mineral- och naturlig produkt, eftersom den inte har genomgått någon kemisk omvandling.

Sesquicarbonate kombinerar egenskapen skrovlig bakpulver med fastigheten fläckborttagningsmedel natriumkarbonat. Detta pulver har flera användningsområden såsom vattenavhärdare, fläckborttagningsmedel eller stripper. Associerad med perkarbonat, den är också effektiv för tvätt. Samtidigt som den är multivalent har denna produkt också fördelen att den är ekonomisk, effektiv, icke brandfarlig, giftfri och respektfull för miljön. Erhållen från salt, krita och vatten, så det är lösligt i vätska. Sesquikarbonat har fördelar, men försiktighet bör iakttas när du använder det.

Försiktighetsåtgärder vid användning av seskvikarbonat

Det är sant att sesquikarbonat inte är skadligt för kroppen och miljön. Ändå måste vissa försiktighetsåtgärder vidtas när det gäller dess användning och förvaring. För det första, även om bikarbonatet är livsmedelskvalitet, förblir användningen av seskvikarbonat strikt ordnad oätlig och endast för rengöringsändamål. Flera rekommendationer måste följas:

 • Förvara sesquikarbonatet i en lufttät behållare skydda mot direkt solljus och fukt.
 • Blanda det inte med vit vinäger. Denna åtgärd har effekten av att minska dess effektivitet. Produkten är ineffektiv på aluminium även om den anpassar sig till någon annan metall eller legering.
 • Förvara den utom räckhåll för barn, eftersom dess absorption i stora mängder kan vara skadlig för hälsan. Som med alla rengöringsprodukter är det viktigt att följa dessa råd.
 • Var alltid försiktig även om produkten inte utgör en stor fara.

Golvstädare

Vissa fläckar på golvet kvarstår trots användning av konventionellt tvättmedel. För dess underhåll är användningen av sesquikarbonat ett bra tips. Helt enkelt:

 • Blanda 1 tesked per liter med det rengöringsmedel som vanligtvis används. Naturprodukter är att föredra.
 • För mycket smutsiga eller feta golv, tillsätt 1 matsked av produkten per liter varmt vatten. De fläckavlägsnande egendom av blandningen kan förstärkas genom att tillsätta en matsked per liter flytande svart tvålvatten. Med denna naturprodukt är golvet och plattorna gnistrande och uppvisar en exceptionell glans.

Ett bra avfettningsmedel för envisa uppgifter

Sesquicarbonate är perfekt för thta bort envisa fläckar och för att rengöra feta fläckar på kåpor eller väggar som svärtats av rök. Tricket är att:

 • Häll en matsked sesquikarbonat i 1 liter varmt vatten;
 • Rengör de smutsiga ytorna med blandningen;
 • Låt torka.

Operationen kan upprepas så många gånger som behövs för att bli av med ihållande fläckar. Produktens fläckavlägsnande egenskaper övervinner alltid det.

Ett fläckborttagningsmedel för ren tvätt

Tack vare sin fläckborttagningsförmåga är sesquikarbonat också en idealisk lösning för smutsig tvätt. Genom att blanda 1 matsked sesquikarbonat med det vanliga tvättmedlet i tvättmaskinens trumma ökas tvätteffektiviteten tio gånger. För att öka avfettningseffekten, natriumperkarbonat rekommenderas också i kombination. Observera att sesquikarbonat är mycket effektivare än det senare vid låg temperatur eller till och med under 40 ° C. För den som tvättar för hand är sesquikarbonat väldigt effektivt med svart tvål. Undvik dock att använda den på ull eller siden, eftersom produkten kan skada dessa material. Sesquicarbonate ska alltid användas i kombination med andra produkter och inte användas ensamt för ett mer tillfredsställande resultat.

Sesquicarbonate: en anti-kalkprodukt

Med sitt pH på 9,8 har sesquikarbonat också kvaliteten som ett vattenavhärdare och är därför mycket effektivt för förhindra kalkbildning. För att dra nytta av dess effekter kan den läggas till badvatten som badsalt för att bevara huden eller till poolvatten för att avlägsna kalk. Det är också möjligt att strö insidan av hushållsapparater med denna produkt för att undvika bildning av skalan.

Andra möjliga användningsområden för sesquikarbonat hemma

Sesquicarbonate kan användas för underhåll av duschdraperier. Detta linne är vanligtvis tillverkat av ett speciellt material, så det räcker med att blötlägga det i en blandning av 1 l vatten och en matsked seskvikarbonat i flera timmar. Skölj dem sedan noggrant innan du låter dem torka.

Denna produkt är även utmärkt för rengöring av koppartillbehör i huset, oavsett om det är grytor, timpani eller stekpannor.

Det hjälper till neutralisera obehagliga lukter. I fallet med illaluktande skor är det lämpligt att:

 • Sprid lite sesquikarbonatpulver inuti skorna samtidigt som du undviker lädret;
 • Låt sitta över natten innan du rengör ordentligt med en torr trasa.

Trä kan även underhållas med sesquikarbonat. Denna produkt är särskilt effektiv för neutralisera mögel. För att fortsätta med underhållet av träet:

 • Blanda vatten och sesquikarbonatpulver tills tjock lösning;
 • Förhindra att pulvret löses upp helt i vatten;
 • Använd en borste och gnugga blandningen kraftigt över ytan som ska rengöras;
 • Observera en kort exponeringstid för att låta produkten agera;
 • Vänta inte tills produkten har torkat innan du sköljer av med vatten.

Sesquicarbonate ses nu som en helt ny mirakelrengöringsprodukt. Den finns i olika former: i en 500 g tub, i en 1 kg påse och även i 25 kg påsar. Sesquikarbonat blir allt mer populärt och ersätter Borax.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found