Hur tar man bort lim från ett fönster?

Oavsett om det är på ett husfönster eller ett bilfönster är det svårt att ta bort torkat lim. Limmet på klistermärken eller etiketter lämnar ofta spår som är svåra att ta bort. Dessa få enkla och enkla tips kan ta bort lim från glasruta eller plastyta.

Rengör lim från fönstren

Rengör lim från glas med nagellackborttagningsmedel

För att framgångsrikt ta bort en fläck av lim måste du förstfukta för underlätta dess rengöring. Du kan användavatten, eller produkter med en starkare verkan, som t.ex alkohol vid 90°C eller remover. Vi kan använda den som används för att ta bort nagellack. Här är stegen att följa för att ta bort limmet från ett fönster med dessa två produkter:

  1. Häll volymen av en kapsyl med lösningsmedel eller alkohol på en pappershandduk eller på bomull ;
  2. Gnid sedan papperet indränkt i lösningen på glaset, gör cirkulära rörelser för att mjuka upp resterna lim;
  3. Avsluta med att ansöka rengöringsspray på en trasa att försiktigt polera glaset för att permanent ta bort fläckrester samtidigt som du täcker lukten av nagellackborttagare eller alkohol.

Du borde veta att a liten mängd nagellackborttagningsmedel eller alkohol appliceras på en specifik plats ger bättre resultat snarare än att helt spraya glaset. Ett annat tips för att undvika spår av lim: använd maskeringstejp.

Hur man tar bort spår av starkt lim från ett fönster med avfettningsmedel

De avfettningsprodukter som säljs på marknaden kan vanligtvis ta bort limrester från fönster. De som marknadsförs i biltillbehörsbutiker är särskilt effektiva och hjälper särskilt till att få bort de mest envisa självhäftande fläckarna. Utvecklade för att få bort fett- eller motoroljefläckar, dessa avfettningsprodukter är lika effektiva för att ta bort spår av klistermärken, klister eller lim tack vare de kraftfulla avfettningsmedlen som utgör dem.

  1. Häll lite produkt på en trasa eller pappershandduk;
  2. Applicera och gnugga på området där det finns limrester;
  3. Skölj med en svamp indränkt i vatten för att undvika starka lukter.

Avfettningsmedel bör användas i små mängder i en välventilerat rum.

Rengör lim från glas med vit vinäger

Det är också möjligt att ta bort limrester som finns på ett fönster med hjälp av vit vinäger. Här är några viktiga steg för denna operation:

  1. Spraya en trasa eller pappershandduk med vit vinäger;
  2. Använd den blötlagda trasan och gnugga sedan limet tills det försvinner helt.
Om limmet, klistret eller etikettfläcken motstår, är det nödvändigt att fukta det drabbade området och sedan använda en skrapa vem vi kommer med repa fönstret, var noga med att inte repa brickan. Om ytan är för ömtålig, snarare än en skrapa, kan vi välja en mjukare åtgärd med en tvättlapp eller en pappershandukar, som vi kommer med skrapa och gnugga på limfläcken för att få det att försvinna.

Vilka produkter för att ta bort spår av lim

de vit vinäger, aceton, nagellackborttagare, professionella och specialiserade produkter som finns i järnaffärer och apotek, och alkohol, är alla effektiva produkter för att ta bort spår av lim.

Ta bort lim från en etikett eller klistermärke på glas

De tidigare nämnda metoderna fungerar även för att ta bort etiketter som ofta sitter på glasburkar, så att de kan återanvändas.