Råd mot löss: hur man rengör och desinficerar huset?

Så fort en familjemedlem har lössangripna hår är det mycket troligt att dessa insekter redan har spridit sig runt huset. De växer snabbt och invaderar interiörer i hög hastighet. Kampen mot lössen gäller inte bara hårbotten. Det är också viktigt att behandla hela huset.

Allt om kampen mot lössen

Lusbekämpning: behandla tvätten varm

När det kommer till att kamma håret, leka med håret eller helt enkelt ta på huvudet är det möjligt att löss faller och landar på lakanen, på mattan eller på kläderna. Desinfektion är därför viktigt för att utrota alla spår av löss. Det är bevisat att dessa insekter inte kan tolerera en temperatur högre än 60 ° C. Lyckligtvis stöder de flesta textilier denna konditionering. För att behandla tvätten, lägg den helt enkelt i maskinen vid minst 60 ° C. Alla tyger i konstant kontakt med de boende i lokalen måste desinficeras:

  • Örngott;
  • Lakan ;
  • Kläder.

Särskild vikt bör läggas vid personliga tillhörigheter, såsom mössor, mössor och halsdukar. För att kampen ska bli effektiv är det att föredra att städa allt på samma dag. När desinfektionen är klar, undvik att använda andras personliga tillhörigheter för att begränsa risken för ytterligare spridning.

Applicera en spray mot löss

Löss har svårt att bära lukten av lavendel. För att slutföra kampen mot löss utan att angripa huset med en insekticid lukt, är det lämpligt att använda lavendel eterisk olja. Så här gör du:

  1. Fyll en halv spruta med vit vinäger;
  2. Tillsätt vatten till 4/5 av behållaren;
  3. Häll några droppar eterisk olja av lavendel eller lavandin, med en hastighet av 20 droppar för en 100 cl behållare;
  4. Rör om lösningen och spraya i alla hörn av huset, inklusive sängen, ludd, matta och soffan. För att åtgärden ska bli effektiv rekommenderas att stänga fönstren under behandlingen. Det här tillåterkväva löss.

Var försiktig, eteriska oljor kan vara en källa till allergi för känsliga personer. De ska också undvikas i spädbarnsrum.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found