Hur rengör och desinficerar man en diskmaskin?

Smutsen som samlas i diskmaskinen efter varje disk bör tas bort regelbundet. Regelbunden rengöring förlänger inte bara maskinens livslängd utan säkerställer också att den fungerar korrekt. Det beror på att en diskmaskin som är igensatt med smuts inte kan fungera korrekt. Här är några tips på hur du enkelt rengör den.

Underhåll din diskmaskin

Tips för rengöring och desinficering av en diskmaskin

Diskmaskinen är en praktisk apparat, men den bygger lätt upp, speciellt i områden där vattnet är särskilt hårt. Smutsrester och fettavlagringar är också källan tillobehagliga lukter när de ackumuleras. Diskmaskinen måste därför rengöras noggrant regelbundet. de vit vinäger, den sodaaska eller citronsyra är effektiva för att övervinna alla dessa problem.
  • vit vinäger
Desinfektionsmedel, deodorant och anti-kalk, vit vinäger är den idealiska produkten för att rengöra diskmaskinen. Det räcker med att köra maskinen tom med cirka två liter vit vinäger. Det är bäst att göra detta flera gånger om året, särskilt om vattnet är hårt för att förhindra kalkavlagringar.
  • Sodakristaller
För att eliminera fettavlagringar, läskkristaller är de mest lämpliga. Fettavlagringarna som täpper till rören och orsakar dålig lukt blir ett dåligt minne efter tvätt med sodakristaller. Häll bara tre matskedar sodakristaller i diskmaskinen innan du kör den tom. I slutet av cykeln kommer de dåliga lukterna att ha försvunnit helt.
  • Citronsyra
Citronsyra är ett kraftfullt avfettningsmedel och avkalkningsmedel. Återigen, häll bara citronsyra (5 matskedar) i maskinen och kör den tom.

Rengör de olika komponenterna i diskmaskinen

Det är nödvändigt att tvätta separat löstagbara delar av diskmaskinen för att eliminera tandsten och fett som sätter sig i mellanrummen. Att göra detta :
  1. Fyll en behållare med ljummet vatten och en halv liter vit vinäger;
  2. Blötlägg de avtagbara delarna av diskmaskinen i detta vatten;
  3. Låt verka i cirka tjugo minuter;
  4. Skrubba delarna med en mjuk borste;
  5. Torka och sätt tillbaka på plats.