Hur rengör du din italienska kaffebryggare ordentligt?

I aluminium eller stål är italienska kaffebryggare ganska krävande inom rengöringsområdet, eftersom deras material inte tål rengöringsmedel eller aggressiv rengöring. Efter varje användning ska de tvättas i varmt vatten innan lufttorkning. Annars kan flera föroreningar byggas upp och skada enheten.

Rengör en italiensk kaffebryggare

Handtvätt en italiensk kaffebryggare.

En italiensk kaffebryggare riskerar olika försämringar om den är dåligt underhållen. Först är det viktigt att komma ihåg att det inte stöder rengöring i diskmaskin. Eftersom materialet i designen kommer in i bilden är denna typ av apparat knepig att tvätta.

Tvätta bort koffeinrester utan att skada den italienska kaffebryggaren

Med tiden byggs svarta fläckar av koffeinrester upp inuti den italienska kaffebryggaren. Så här tvättar du dem utan att skada dem:

 1. Fyll kaffebryggaren medvatten ;
 2. Lägg till lite citron juice ;
 3. Göra koka upp hela;
 4. Töm redskapstanken;
 5. Skölj noggrant;
 6. Låt torka.

Rengör de vita fläckarna på den italienska kaffebryggaren utan att skada den

Det kan också hända detvita fläckar form på nivån av de inre väggarna av italiensk kaffebryggare. Det handlar bara om kalkavlagringar. Gör så här för att ta bort dem:

 1. Blanda lite vit vinäger med liteVarmt vatten;
 2. Fyll kaffebryggarens behållare med vinägerlösning;
 3. Gör det koka upp;
 4. Töm behållaren efter att vinägerlösningen kokar;
 5. Skölj med mycket vatten innan du låter torka;
 6. Upprepa processen efteråt två veckor.

Tvätta ihållande fläckar från en italiensk kaffebryggare utan att skada den

I händelse av att vissa fläckar kvarstår på den italienska kaffebryggaren trots flera försök att rengöra den, är det lämpligt att använda bra medel. Användningen avbleka kommer säkert att lösa problemet med smuts som inte tas bort av en vinägerlösning kompletterad med citronsaft.

Lysa upp väggarna på den italienska kaffebryggaren utan att skada den

Som allt redskap av aluminium eller stål, kaffebryggarens väggar tenderar i allmänhet att mattas med tiden. Eftersom den inte tål aggressiv rengöring är tricket som kommer att ge tillbaka det glans ursprung bygger på syrliga frukter. Juicerna från dessa frukter kan fungera som effektiva rengöringsmedel. De av rabarber ochaprikos rekommenderas särskilt eftersom de fungerar effektivt.