Hur undviker man kattkissar i trädgården?

Katten gillar att ströva runt överallt, särskilt utomhus. Under sin promenad gör han ibland avföring i trädgården. Väldigt snabbt blir det en vana varje gång han gör det. Men detta husdjurs urin skadar växter och orsakar obehagliga lukter. Här är några tips för att fixa det.

Undvik kattkissa i trädgården

Håll katter borta från växter

Det bästa sättet att förhindra en katt från att göra avföring i trädgården är att hålla den från att besöka denna zonindelad. Det här djuret gillar verkligen att gå utomhus och att klämma sig mellan växterna. För att förebygga det bör du använda ett kattavvisande medel, som t.exolja av kade. Det stöter effektivt bort kattdjur utan att skada växterna. Här är ett recept gjort med cade oil:

  1. Fyll en behållare till hälften med kadeolja;
  2. Tillsätt en sked diskmedel;
  3. Fyll med vatten;
  4. Rör om och spraya sedan i områden som katten ofta möter.

Plantera för att hålla katter borta

Det finns vissa växter som katter hatar. Det räcker att plantera den i trädgården för att förhindra att husdjuret vågar sig dit och kissar. Dessa växter kommer att fungera som luktbarriär för kattdjuret, förutom att dekorera uteplatsen. Det är till exempel fallet med citronverbena. Denna aromatiska växt avger en doft som håller katter borta. Då lukten av djur ofta är väldigt känslig är det också en bra idé att plantera aromatiska örter i trädgården, som rosmarin, lavendel eller timjan.

Locka katten till mer lämpliga platser

Om husdjuret envisas med att kissa i trädgården är det bäst att släppa det, men på ett annat sätt. Det kan ta lång tid att ändra sina vanor. För att hitta en kompromiss är det möjligt att plantera örter som lockar katter i ett specifikt område, och installera en kattlåda eller en sandlåda där. För att uppmuntra katten att kissa där måste området rengöras och rengöras regelbundet. I det här fallet är de mest effektiva växterna:

  • Kattmynta;
  • Kattmyntan;
  • Tyskaren;
  • Vänderot.