Hur man behåller en advokat: 3 praktiska tips

Det finns många sätt som advokater förbereder sig på. Dessa frukter är uppskattade för sin välsmakande smak och sina många fördelar. Olika konserveringsmetoder gör att de kan förvaras längre. Tanken är att samtidigt bevara frukternas näringskvalitet och deras visuella kvalitet, särskilt deras vackra naturliga färg.

Håll avokado länge

Håll en avokado i det fria

Avokadon som är kvar i en fruktkorg i det fria och i rumstemperatur kan förvaras i sju till tio dagar, beroende på deras löptid vid köpet. För maximal bevarande får frukterna inte förekomma ingen fläck eller vara övermogna när de köps. Det måste de också vara anbud vid beröring runt pedunkeln. Dessutom deras Färg måste vara enhetlig.

Bevara en advokat i kylskåpet

För att säkerställa att advokater mogna inte för snabbt, det går att ställa dem i kylen. Så de kommer att hålla sig kvar två veckor.

Denna metod kan också användas i det fall vi har skär en avokado, men att vi inte vill äta det helt och hållet på den tiden. I det här fallet är det bättre att förvara det i kylskåpet. Däremot riskerar fruktköttet som utsätts för det fria oxidera och få en svart färg. Det är då nödvändigt att använda citron juice, av bikarbonat ellerolja för att undvika denna oxidation.

 1. Pensla det exponerade avokadoköttet med citronsaft eller olja. För bakpulver, strö lite på köttet. Undvik att lägga för mycket av det, det kan ge en bitter smak till frukten.
 2. Lägg sedan avokadon i en lufttät låda eller i matfilm.
 3. Placera den vid kylskåp, se till att konsumera det inomhus två dagar.

Förvara din avokado i frysen

Att placera avokado i frysen kommer att hålla dem tillräckligt länge. Med den här metoden kan vi faktiskt behålla dem upp till sex månader, eller till och med lite mer i vissa fall, samtidigt som de behåller sina näringskvalitet. Metoden består av:

 1. Skölj frukten medKallt vatten ;
 2. De dela på hälften i längd ;
 3. Ta bort kärnan;
 4. Ta bort köttet med en matsked;
 5. Krossa den med en gaffel eller en mixer för att göra en potatismos slät i konsistensen;
 6. Lägg till 15 ml citronsaft, eller bara en halv sked om du inte gillar syran för mycket;
 7. Rör om allt i en mixer om möjligt för att få en homogen blandning;
 8. Överför citroncoulis till en lufttät matlåda hålla en höjd på 2 till 3 cm tomt utrymme mellan moset och locket ;
 9. Märk behållaren med tydligt frysdatum och fruktens namn.

Att veta :

 • a fryspåse med dragkedja öppning eller plastpåse avsedd för vakuumförpackning kan helt ersätta den lufttäta behållaren.
 • Under konsumtion, a upptining i kylen för några timmar är nödvändigt.
 • Om grön färg mäsk förvaras inte förrän den är upptinad, den är absolut inte ätbar längre.