Hur blir man av med smuss utan att döda dem?

Snäckor är små insektsätande djur med brun kropp som ofta förväxlas med små gnagare. De spelar en viktig roll i ekosystemet, särskilt i trädgården. De blir dock besvärliga när de förökar sig. I händelse av en invasion, här är några tekniker för att bli av med dem eller åtminstone skrämma bort dem.

Håll snävlar borta utan att döda dem

Känn igen en smus för att veta vad som väntar

Ingen gillar att leva med gnagare som härjar allt och äter vad som helst. Dock är shrew ingen gnagare. Det är ett däggdjur som slukar insekter och ryggradslösa djur. Med sin morfologi som liknar musens, kännetecknas shrew av sin mindre storlek från 7 till 8 cm och hans avsmalnande kropp. Hans spetsig nosparti är särskilt karakteristisk med mobila vibrissae.

Håll näbbarna borta från huset utan att döda dem

Tvärtemot vad många tror, shrews är inte skadliga. De spelar också en viktig roll i trädgårdar och grönsaksträdgårdar. Om deras närvaro på arbetsplatsen eller i huset är ett problem är det alltid möjligt att ta bort dem utan att döda dem. Till exempel behöver du bara hitta en plats för dem i trädgården eller grönsaksplatsen.
 • Ackumulera döda löv
I ett hörn av trädgården är det lämpligt att lämna en hög med döda löv att samlas för att locka smuss. Faktiskt, som de älskar att snoka runt i löven som fallit till marken, kommer de att lockas irreparabelt.
 • Skapa en komposteringshörna
Så att snäckorna stannar utanför huset, sätta upp komposteringshörnan i trädgården är en lösning. Det är också lämpligt att förse dem med lämpligt skydd. Några stenhögar, sluttande plankor lutade sig mot en vägg och de kommer att stanna i sitt hörn utan att störa. Det bästa sättet att inte locka dessa djur till ditt hem är att se till att denna nya livsmiljö förblir torr.
 • Håll ett vilt hörn
För att locka shrews till trädgården rekommenderas det att föredra naturliga trädgårdstekniker. Detta kommer att göra dessa däggdjur mer bekväma utomhus. I synnerhet rekommenderas det att vara noga med att inte rensa allt trädgårdsutrymme. Det är bättre att reservera ett vilt hörn där shrews kan vistas.

Skrämma bort smuss

För att permanent skrämma bort näbbmuskler rekommenderas att sätt upp skydd runt hela huset. Ju svårare det är för dem att komma åt livsmiljön, desto mindre frestade blir de att komma och bosätta sig där. En hälsosam livsstil och ett välskött grönområde är också viktiga förutsättningar för att snävlar ska hålla sig borta. Således förblir ett noggrant underhåll av huset det bästa förebyggandet mot smuss och andra smågnagare.

Behåll renlighet

Även om det verkar logiskt, hjälper den här metoden till att hålla smuss ur huset. Detsamma gäller för uteplatsen. Det är rekommenderat :
 • Utför regelbundet underhåll av trädgården genom att stapla döda löv i ett specifikt område.
 • Behåll rester i köket, i dedikerad förvaring, speciellt skafferiet och kylskåpet.
 • Behåll papperskorgar stängd och kom ihåg att tömma dem regelbundet.

Använder järnull

Järnull är ett material som spetsar inte klarar av att knapra på. Av denna anledning är det tillrådligt för att stänga alla hål och mellanrum i huset med denna utrustning. Risken för inträngning av näbbmus kommer att minska.

Att bli av med smuss för gott

Om de trots dina bästa ansträngningar för att hålla smussarna borta ändå lyckas ta sig in i huset, finns det andra sätt att bli av med dem för gott.

Ring ett skadedjursbekämpningssystem

För definitiva resultat är det möjligt att kontakta a kvalificerad struktur som snabbt kommer att bli av med dessa djur. Förutom att besöka varumärkets hemsida är det en försiktighetsåtgärd att läsa kommentarer och åsikter från tidigare kunder. Att ha all användbar information till hands är viktigt för att spara tid och göra rätt val. Väl där kommer skadedjursbekämparen att ta sig tid att studera invånarnas livsstil och vilken typ av smus som invaderar hemmet eller trädgården. Detta kommer att göra det lättare för honom att välja den bästa metoden för att snabbt ta sig igenom det. Vanligtvis är förstörelse av bon nödvändigt.

Bli av med det själv

En näbbjakt är ett annat alternativ för dem som föredrar att ta situationen i egna händer. För att göra detta, köp bara naturliga repellenter för att permanent stöta bort dessa djur. Det rekommenderas att du skaffar en organiskt avstötande medel som inte har någon påverkan på hälsa och miljö.
 • Installera bete
Är det möjligt attbete näbbarna att fånga dem. Först och främst måste du känna till det perfekta betet för de närvarande näbbarna. Papper, insekter, döda löv är alla beten som kan locka dem.
 • Gillra en fälla
Skärmfällor är också ett effektivt alternativ för att bli av med dem. Många märken erbjuder dem för närvarande på marknaden. Detta är det enklaste sättet att bevara ekosystemet. För installation, placera fällorna i huset med ett bete för att fånga smussorna. Det finns en mängd lättanvända fällor tillgängliga. De är tillgängliga från € 7. Likaså är det inte komplicerat att göra en shrewfälla själv. Den väsentliga utrustningen är:
 • En tesked
 • Jordnötssmör
 • Hink
För att sätta fällan, doppa bara skeden i jordnötssmöret och lämna den väl synlig, halvtom, på kanten av ett skåp. Vikten av shrew kommer att få den att välta med skeden i hinken placerad under skåpet. När näbben är fångad kan den släppas ut i naturen.
 • Adoptera en katt
Även om det inte är gnagare, snävlar hatar katter. Genom att adoptera en, blir det lätt att bli av med dessa invasiva djur. Naturligtvis är detta alternativ endast giltigt för personer som inte har allergi mot katthår. En invasion av smussmusslor bör hanteras så snart som möjligt. För att göra detta, börja med fällorna för att befria djuren från huset. Om dessa medel visar sig vara ineffektiva krävs ingripande av en specialist. Det finns inget behov av att döda dem, eftersom de är användbara för balansen i ekosystemet.