Rengör allt i huset med bakpulver

När det kommer till att städa huset är bakpulver en bra allierad. Dess kvaliteter är många: den är mångsidig, giftfri och billig. Faktum är att kostnaden för denna mirakelprodukt är lägre än för någon annan rengöringsprodukt, och detta för en liknande effektivitet.

Mormors tips för att städa med bakpulver

Rengör i köket med bakpulver

Förutom dess rengöringsegenskaper, den största fördelen med bikarbonat när det kommer till matlagning är att det är ätbart. Som ett resultat är riskerna för föroreningar och särskilt berusning nödvändigtvis begränsade. För att deodorisera kylskåpet, lägg 100 g av denna produkt i en kopp och placera den sedan bredvid fläkten i den övre delen. Det är viktigt att röra om bakpulver regelbundet och byta ut blandningen var tredje månad. För brända kastruller och kastruller innebär metoden att hälla 10-20 g av denna produkt i botten av redskapet och tillsätta kokande vatten till det. Låt stå mellan 3 och 8 timmar för att bakpulver ska få effekt. I händelse av att den brända delen kvarstår är det nödvändigt att göra koka upp blandningen i pannan eller pannan i några minuter.

Natriumbikarbonat är också effektivt för repfri rengöring av vissa ytor:

 • varma tallrikar ;
 • handfat;
 • kylskåp ;
 • mikrovågsugn ;
 • varmluftsugn ;
 • arbetsplaner ;
 • bord i trä, marmor eller melamin.

Oavsett typ av yta, strö en fuktig trasa eller svamp med bakpulver och gnugga. Skölj sedan och tveka inte att tillsätta bakpulver när kornen av produkten har försvunnit. För att rengöra diskmaskinen, byt ut hälften av den diskmedelsprodukt som vanligtvis används mot bakpulver. Det är fullt möjligt att minska dosen av tvättmedelsprodukten beroende på smutsen och mängden disk. Tänk på att den inte är lämplig för aluminium.

Bortsett från dess rengöringsegenskaper kan bakpulver också släcka en brand i köket. Du bör veta att när den kommer i kontakt med värme (60 ° C), sönderdelas denna produkt till CO2, vatten och natriumkarbonat. Den är därför perfekt för att släcka brandutbrottet som orsakats av oljan som har antänts. För att göra detta räcker det att projicera produkten på botten av lågorna. Även om den är mindre effektiv än en brandsläckare, klarar den lätt små bränder.

Lossa tvätten med bakpulver

Bakpulver lämpar sig för att förtvätta skjortärmar och kragar, och ta bort blod- eller fettfläckar. Processen är enkel, eftersom allt du behöver göra är att späda produkten i en sprayflaska och spraya blandningen på tvätten som ska förtvättas. Doseringen är 60 g bakpulver för en liter vatten. Det är också effektivt för bli av med dålig lukt tvätt, som t.ex svettas där den tobak. Strö produkten på smutsiga kläder som samlas i tvättkorgen. Den kommer att fortsätta sin deodoriserande och rengörande verkan när denna smutsiga tvätt går till tvätten. Undvik bara att använda natriumbikarbonat på siden och ull.

För att deodorisera tofflor och skor, strö dem med 50 g bakpulver och låt verka över natten. Du bör veta att tack vare sin porösa struktur kan denna produkt fånga och neutralisera olika lukter. Regelbunden användning tillåter begränsa utvecklingen av svampar finns i skor.

Rengör badrummet med bakpulver

Efter matlagning och tvätt gör bakpulver även underverk i badrummet. badrum. Den är idealisk för rengöringsborstar och kammar. De bör blötläggas över natten i bikarbonat eller vatten. En liter ljummet vatten kräver cirka 30 g av detta rengöringsmedel. På morgonen är det bara att skölja av tillbehören. Denna lösning är effektiv eftersom natriumbikarbonatet löser upp damm och talg kvar på kammar och borstar. Varmt vatten förstärker dess renande effekt. Detta gäller även för tandborstar, eftersom denna produkt kan ta bort matrester, föroreningar och beläggningar som har samlats där.

Natriumbikarbonat är också idealiskt för rengöring:

 • diskbänken ;
 • kranarna;
 • duschen ;
 • badkaret ;
 • plattor ;
 • skarvar.

För att tvätta dem är metoden att hälla produkten på en fuktig svamp och gnugga. Om fläckarna motstår är det nödvändigt tillsätt citronsaft eller vit vinäger till blandningen. De senare har effekten att stärka rengöringskapaciteten hos bakpulver. Tänk på att den även kan lösa upp organisk smuts, fett och rensa igen smuts. Dessutom begränsar det utvecklingen av bakterier och mögel.

Tvätta vardagsrummet med bakpulver

För att tvätta fönstren vardagsrum eller andra rum, häll bara natriumbikarbonat på en fuktig trasa eller svamp. Sedan måste du gnugga, skölja och vrida ur. Tveka inte att tillsätta renare när de små kornen har lösts upp. Om fingeravtryck, markörer och pennor på lackade eller målade ytor, måste metoden som beskrivs ovan tillämpas. Genom att lösas upp snabbt riskerar inte bakpulverkornen att repa ytor.

Denna produkt kan ocksåsanera dammsugarpåsar genom att begränsa lukter och stoppa spridningen av allergener. För att göra detta, aspirera cirka 45 g natriumbikarbonat så att det blandas med innehållet i påsen. Det eliminerar också de unkna lukter som är karakteristiska för garderober. Dessutom gör bakpulver det enklare att rengöra kuddar och madrasser samtidigt som mögel- och dammkvalsterallergener begränsas. Både mattor och mattor blir som nya igen efter att ha rengjorts med natriumbikarbonat. Strö helt enkelt ut produkten över hela ytan som ska saneras och borsta så att den tränger djupt in i fibrerna. Låt verka i cirka tio timmar innan du aspirerar.