Hur blir man av med parkettloppor?

Att bli av med parkettloppor är nödvändigt för att leva i en hälsosam och trevlig miljö. Denna uppgift kan dock visa sig vara svårare än förväntat utan förberedelser. Lyckligtvis finns det olika lika effektiva lösningar för att sätta stopp för dessa små bestar. Översikt över möjliga alternativ.

Att bli av med parkettloppor

Att bli av med parkettloppor med terpentin

Använd dig av terpentin är säkert ett av de vanligaste sätten att bekämpa parkettspån. Användningen av denna produkt är inte från igår. Den innehåller ett antal recept från mormödrar. Men innan du använder det bör några försiktighetsåtgärder vidtas. Därför är det obligatoriskt att:
 • Håll husdjur och barn borta från rummet som ska behandlas;
 • Skydda ditt ansikte och händer med en mask och skyddshandskar för att undvika eventuell förgiftning;
 • Ventilera rummet ordentligt under behandlingen, och även under hela nästa dag, för att inte andas in stora mängder av produkten.
För övertygande resultat är det ideala att föredrar ren bensin. Operationen går ut på att sprida den senare över hela golvet, samtidigt som man säkerställer att den tränger perfekt in i varje spår. För ännu mer effektivitet, köra en ångtvätt på parketten är möjligt.

Effektiviteten av detta trick är bevisad. Förutom att hjälpa till att övervinna loppor, tillåter det en total uttorkning av deras äggför att undvika ytterligare spridning. Terpentin kan användas ensam eller i kombination med vax. I detta andra fall gör detta det också möjligt att vaxa parketten. I ett rent förebyggande syfte kan denna behandling utföras en gång om året, på våren.

Eliminera loppor från husdjur

Loppor älskar att jaga djur, det är ett faktum. Dessa parasiter kan föröka sig ganska snabbt och blir ännu mer invasiva så fort de angriper en hund eller katt. Det är därför det är viktigt att gå vidare så snart som möjligt grundlig och noggrann behandling av husdjur när de visar loppor. Bland de tillgängliga lösningarna är:
 • Användningen av en loppa schampo;
 • Användningen av en hårkam för att ta bort eventuella redan döda loppor som finns kvar i pälsen;
 • Användningen av en tvättlapp indränkt i en blandning av vit vinäger och vatten;
 • de bär lopphalsband är också mycket effektivt i dessa fall.
Att förbjuda katten eller hunden att sova i sängen förhindrar också spridningen av dessa små djur.

Förutom pälsen, en noggrann rengöring platser där djur brukar ligga ner är också ett måste. Det är därför viktigt att dammsuga hundens eller kattens korg samt alla delar som han ofta går till.

Betydande håravfall och ett ovanligt kliande husdjur är vanligtvis permanenta tecken på ett angrepp. Att veta hur man känner igen dem gör att du kan agera i tid.

Hur gör man en loppfälla?

Loppor är insekter som ljus naturligt utövar en viss attraktion. Detta är anledningen till att en loppfälla måste innehålla en ljuskälla. För att göra en, sätt bara ett tänt ljus i mitten av en tallrik, gärna ihålig, och fylld med en blandning av vatten och tvål.

Det kan vara användbart att multiplicera dessa fällor för att installera dem i alla hörn av huset där loppor är mest närvarande. Betad av ljuset kommer den senare att vilja närma sig det och kommer att drunkna i tvålvattnet. Denna operation måste utföras på natten, på rimligt avstånd från gardiner eller andra föremål som kan fatta eld. För att förhindra eventuella missöden är det också bäst att hålla husdjur och barn så långt borta från loppfällor som möjligt..

Använda citron för att bli av med loppor

Loppor gillar inte den sura smaken av citrus. Det är därför citronen är en av de mest använda naturliga ingredienserna för att bli av med det. För att övervinna ett loppangrepp på ett varaktigt och effektivt sätt:
 1. Macerera en citronskiva i två koppar vatten;
 2. Låt stå över natten;
 3. Spraya denna blandning nästa morgon i alla områden där loppor vanligtvis finns.
Denna metod kan användas både botande och förebyggande. I det senare fallet rekommenderas attanvända den varje månad. Å andra sidan, om lopporparkett- redan invaderar hemmet, bör frekvensen av användning av detta botemedel bli varje vecka.

Rengör huset för att förhindra invasion

de fullständig och noggrann städning av huset är ett viktigt steg för alla som vill göra slut på loppor. Oavsett vilken behandling som används mot dessa djur är det faktiskt inte ovanligt att vissa ägg fortfarande är skonade.

För att förhindra ytterligare tillväxt av dessa skadedjur är det viktigt att dammsuga alla mattor, golv, under möbler och i varje skåra i golvet. Dammsugare är effektivare än kvastar eftersom de senare tenderar att sprida äggen.

Efter att ha använt dammsugaren rekommenderas det starkt att inte behålla påsen. Det kommer att vara nödvändigt att bränna den senare. En annan lösning är att lägga den i plast innan du lägger den i en tättsluten frys. När påsen är frusen är det bara att slänga den. Detta är vad som kommer att döda lopporna.

Effektiviteten av vit vinäger på loppor

För bli av med loppor effektivtparkett, de vit vinäger är också en beprövad ingrediens. Det måste dock först spädas med vatten. Angående doseringen räcker 5 000 ml vatten till 1 000 ml vinäger.

Denna blandning kommer att användas till tvätta golvet i flera dagar. När denna tvätt är klar och ytorna är torra, kör en ångtvätt och en dammsugare för att avsluta.

När loppor invaderar en plats, är tvätten vanligtvis inte skonad eftersom dessa djur kryper överallt. För att rengöra den:

 • Du måste använda en blandning av vit vinäger upp till 25 centiliter och några droppartea tree eller eterisk myntaolja.
 • Det är viktigt att behandla alla tyger, särskilt klädesplagg och linne. Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt kläder, särskilt de som är fodrade med päls bland annat.