Rensa terrassen med vinäger

Ogräset som växer på uteplatsen och uppfarten är fult utöver att de potentiellt skadar de olika beläggningarna. Så här renar du terrassen med vit vinäger, en produkt gjord av bearbetade växter. Användningen av ett naturligt och ekologiskt ogräsmedel som vinäger rekommenderas verkligen för att övervinna ogräs samtidigt som naturen bevaras.

Ta bort ogräs från en uteplats

Varför använda vinäger för ogräsbekämpning?

Även om den består av kemikalier somättiksyra, vinäger kommer från växtvärlden. Alkoholvinäger, allmänt känd som Vit vinäger, tillverkas av rödbetor. Det är en ekologisk ogräsmedel särskilt effektiv, men dess användning bör endast begränsas till behandling av ytor som terrassen, uppfarten eller grusytor. Att rensa terrassen med vinäger är därför den bästa lösningen för att undvika användningen av ett kemiskt ogräsmedel. Faktum är att den här typen av ogräsbehandling, även om det är effektivt, är det skadligt för djur inklusive husdjur.

Använd vinäger för att rensa uteplatsen billigt

Genom att välja vit vinäger blir det onödigt att köpa en ogräsbekämpningsprodukt i en specialiserad butik eller i en stormarknad. Dessutom, om ytan som ska behandlas är stor, har valet av vinäger en klar fördel på grund av dess överkomliga pris. För att rensa de sammankopplade gatstenarna på en uppfart eller uteplats, hitta bara en flaska vinäger i köksskåpet och du är klar!

Förbered en hemgjord vinägerbaserad ogräsmedel

Vissa ingredienser behövs för att göra vinägerbaserad ogräsmedel, eftersom denna produkt måste spädas ut före användning. Tillsatsen av andra aktiva substanser hjälper också till att stärka dess verkan. Därför är det nödvändigt:

  • Cirka 5 liter vatten;
  • 200 ml alkoholvinäger;
  • 1 kg joderat salt.

När allt är blandat, spraya bara detta ogräsmedel rikligt på ogräset. Tänk på att denna produkt endast ska användas på altanen och uppfarten, där ingen växtlighet växer. Salt gör jorden steril och därför olämplig för tillväxt av någon växt. Rensa terrassen med vit vinäger är också fördelaktigt genom att det är en effektiv och hållbar lösning. Det kan dock vara användbart att extrahera rötterna från de mest envisa ogräsen, eftersom detta ogräsmedel främst verkar på bladen.

Även om det fortfarande är viktigt att bevara kvaliteten på intilliggande jordar, tillsätt inte salt med joder. Det ideala förhållandet för att göra hemmagjord ogräsmedel kommer då att vara cirka en liter vatten till en liter vit vinäger. Lika effektiv kommer denna blandning att bränna löven av ogräs, på bara en dag med bra solljus. Å andra sidan kommer flera dagar att behövas om behandlingen utförs på vintern.