Alternativ till Amazon för online shopping

När de handlar online, oavsett produkt, tänker de flesta spontant på Amazon för att snabbt få det de behöver levererat. Men med tanke på etisk och hållbar konsumtion finns det flera andra nätbutiker som tillåter hemleverans, utan ansträngning, samtidigt som de konsumerar bättre. Här är några alternativ till Amazons onlinebutik.

Var kan man köpa online utan att gå via Amazon?

Varför bojkotta Amazon?

Anledningarna till att vissa bojkottar Amazon beror i synnerhet på utredningar som fördömer dess påverkan på miljön och sociala. I själva verket, enligt dessa undersökningar, är den främsta orsaken till denna bojkott på grund av föroreningarna som orsakas av de berg av paket som varumärket levererar mycket snabbt. Förutom förstörelsen av osålda produkter som praktiseras av denna onlinedistributionsjätte, är denna snabba leverans, enligt genomförda undersökningar, en källa tillVäxthusgasutsläpp ganska viktigt.

Organisationerna jämförde "uppskattningar och offentliga data" för att få en "storleksordning" för Amazons verksamhet. Enligt deras beräkningar producerade denna verksamhet växthusgas som uppskattades till 58,8 miljoner ton år 2018, vilket motsvarar Portugals gasutsläpp samma år.

En annan fråga gäller skattesektionen, som dyker upp varje gång GAFAM nämns. Vissa föreningar anklagar faktiskt den amerikanska gruppen för att dölja en stor del av omsättningen den uppnår i Frankrike och inte betala sina skatter.

Slutligen, när det gäller den sociala aspekten, fördömer författarna till undersökningarna den storskaliga användningen av otrygga kontrakt, särskilt under semesterperioden. Dessutom utsätts anställda också för ansträngande hastigheter på grund av produktivitetskrav. Dessutom, för landets ekonomi, beklagar utredarna också ett underskott. I själva verket, enligt deras rapport, uppskattades det att för ett jobb skapat av Amazon, minskas två jobb i den kommersiella och lokala sektorn.

Av alla dessa skäl uppmanar föreningar sedan fransmännen att bojkotta Amazon.

Vilka är alternativen till Amazon?

Här är några alternativ per domän till onlinebutiksjätten Amazon:

 • Cdiscount

Denna onlineförsäljningssajt erbjuder alla typer av produkter till låga priser. Oavsett om det gäller apparater, mat, böcker, prydnadsföremål och mycket mer, det är möjligt att hitta allt där.

 • Darty

Med mer än 250 butiker utspridda över hela Frankrike är Darty en onlineförsäljningssajt dedikerad till hushållsapparater. För köp av en stora hushållsapparater, såsom en diskmaskin eller kylskåp, erbjuder varumärket hemleverans och installation.

 • Bagare

Med cirka 130 butiker över hela Frankrike erbjuder Boulanger produkter som liknar Dartys och fungerar också på samma sätt.

 • Bokhandeln

La Librairie har som mål att vara en onlinebokhandel som stödjer oberoende bokhandlar gentemot jätten Amazon. Den här webbplatsen samlar digitala böcker, de senaste litterära utgivningarna eller till och med råd från bokhandlare. Varumärket erbjuder böcker för både vuxna och barn, såsom personlig utveckling eller historieböcker, etc. Genom att handla online på denna sida är det möjligt att hämta beställningen från den lokala bokhandeln för att dra nytta av fri leverans.

 • Mollats bokhandel

Denna sida tillhör bokhandeln Mollat ​​i Bordeaux. Detta är den första oberoende bokhandeln i Frankrike. Det erbjuder ett brett utbud av böcker oavsett om det är inom litteratur, vetenskap, konst, ekonomi, juridik och många fler, såsom barnböcker, böcker inom datavetenskap, serier, etc.

 • Décitre.fr

Det här är platsen för ett företag som har varit engagerat i böcker sedan 1907. Det erbjuder bland annat böcker för skolor eller universitet, nya eller begagnade.

 • Cultura

Vid försäljning av kulturprodukter, Cultura är en av de bästa. Förra året vann faktiskt den här sidan Favor'i Grand Prix och slog Fnac och Rakuten, båda säljer även kulturprodukter. Webbplatsen erbjuder musikinstrument, böcker, videor, digital underhållning och mer.

 • Camif

Camif är ett varumärke som erbjuder ett brett urval av möbler och dekorativa element, såsom mattor, belysning eller dekorativa föremål, designade i enlighet med dess miljöansvarsfulla värderingar. Deras leverans är gratis från € 39 vid köp.

 • Min bulkshopping

My Bulk Shopping är en webbutik som endast erbjuder bulkprodukter, i synnerhet för att undvika förpackningar som genererar mycket avfall. Städprodukter, mat eller kosmetika och många fler, varumärket erbjuder allt du behöver för en hållbar livsstil som främjar noll avfall.

 • Ansvarsfull påklädning

Dressing Responsable är en e-butik specialiserad på etiskt mode. Det är faktiskt möjligt att vara uppmärksam på miljön och att konsumera ansvarsfullt samtidigt som man hänger sig åt E-handel. Denna webbutik har mer än 50 varumärken och designers av kläder, smycken och andra accessoarer som Panafrica, Veja eller Jules & Jenn. Dessutom erbjuder varumärket även etiska lyxkläder och accessoarer som kombinerar modernitet, hantverk och hållbar utveckling.

 • Cocote

Cocote är en ansvarsfull och fransk marknadsplats. Det definieras som en hållbart alternativ till Amazon och gynnar lokala och ansvarsfulla producenter inom områdena fritid, skönhet eller mat, etc. Varumärket är måna om att främja kortslutningar genom att etablera sig i hjärtat av de största städerna i Frankrike. Den samlar erbjudanden från miljöansvariga företag som uppskattas till ett antal överstigande 2 000, oavsett om de är fysiska butiker, onlineförsäljning eller drives.

 • Natur och upptäckter

Nature & Découvertes är en e-butik som också finns i flera städer i Frankrike. Varumärket erbjuder tusentals produkter, samt presentidéer inom områdena skönhet, wellness, personlig utveckling, resor, matlagning, barn, alternativ medicin, etc. Det erbjuder även leverans i butik med avhämtning inom 1 timme för tillgängliga produkter. Dessutom erbjuder den gratis hemleverans från 49 € i köp.

 • Etsy

Etsy är en onlinebutik som erbjuder produkter från tusentals oberoende designers över hela planeten. Möbler, kläder, smycken, dekorativa föremål eller skönhetsprodukter och många fler, plattformen ser ut som en riktig Ali Baba-grotta.

Några fler alternativ till Amazon

För elektronik erbjuder de franska sajterna LDLC och materiel.net ny utrustning. För renoverade och garanterade elektroniska produkter är Back Market-webbplatsen ett annat intressant alternativ. Sajterna Son-video.com eller Cobra är specialiserade på Hi-Fi.

För vissa brädspel, webbplatsen Philibert erbjuder ett brett utbud av titlar för både unga och gamla.

När det gäller klädesplagg är sajterna Sloweare, Recycled Market, Faguo, modetic.com, Veja eller 1083 alla möjliga lösningar.