Noll avfall: byt ut badrumsartiklar i plast

Åtgärder för miljön måste integrera det dagliga livet genom en hälsosam livsstil och mer omtänksam konsumtion. Med detta nollavfallsperspektiv kan alla tillbehör som används i hemmet, inklusive badrummet, ersättas med andra mer miljövänliga. Biologiskt nedbrytbara tandborstar, konjac-svampar eller återanvändbara skivor, många alternativ finns nu för att göra detta.

Alternativ till plast i badrummet

Varför förbjuda engångsartiklar?

Plast är ett verkligt miljögissel, och har varit det i flera år. Det värsta är att detta material knappast är nedbrytbart. För att bli av med det är det nödvändigt att mobilisera en hög energikostnad, vilket genererar en hög nivå av föroreningar.

Emellertid föremålen kl Disponibel är till största delen gjorda av plast. Ökningen av plastavfall är ett hot mot det marina livet idag. Faktum är att omkring 8 till 9 miljoner ton plast dumpas i haven årligen, vilket äventyrar världens marina liv. Därför måste olika åtgärder vidtas, inklusive antagandet av ett mer ansvarsfullt konsumtionsmönster av alla.

Komposterbara tandborstar

Tandborstar är nu mer miljövänliga. Vissa varumärken utvecklar dem i materialåtervinningsbart, speciellt trä, för identisk effektivitet. Versioner bambu finns också kommersiellt tillgängliga. Samtidigt, varför inte ge företräde till blocktandkrämer för att minska påverkan på miljön?

Engångsrakhyvlar

Rakhyvlar är väsentliga när det gäller hygien och är en integrerad del av vardagen. För närvarande erbjuder vissa tillverkare återanvändbara modeller i rostfritt stål, vilket säkerställer en optimal rakning utan att generera avfall. Dessa tillbehör depilerar effektivt skägget och andra delar av kroppen. Vid slitage är det bara att sätta i ett nytt blad.

Sminkborttagningsskivor

Trots deras praktiska funktion är sminkborttagningsskivor bland de största förorenarna på grund av deras massiva produktion av avfall. Dessutom avviker odlingen av bomull från de regler som fastställts när det gäller respekt för miljön. Det kräver faktiskt en stor mängd vatten och bekämpningsmedel för en snabb skörd. Idealet är alltså att använda tvättbara tygskivor eller fortsätt till sminkborttagning med vegetabilisk olja.

Plastförpackningar

För att minska användningen av plast, gedigen vård, speciellt utan förpackning, är utmärkta alternativ. De som drabbas hårdast är deodoranter, schampon och tvål. Förutom deras överkomliga pris är dessa produkter tillverkade med respekt för miljön och är mer rengörande än de flytande versionerna.

Bomullsservetter

Plastbomullspinnen är ett av skräpet som invaderar haven. Nu förbjuden till försäljning, den kan ersättas av öronpetaren, liten pinne i rostfritt stål Var i trä, återanvändbar eller tvättbar. För att använda den, repa bara insidan av öronen med den. Var försiktig, undvik att trycka in den som med konventionella bomullspinnar.

Tvättbara intima skydd

Sanitetsbindor och tamponger är också verkliga ekologiska och hälsoplågor. Dessa produkter utsätter känsliga delar av kroppen för giftiga ämnen. Tack vare menskoppen är det möjligt att njuta av optimal komfort utan att producera onödigt avfall. ZD intimskydd finns också tillgängliga, inklusive period trosor och tvättbara dambindor.

Fokusera på plastförpackade produkter att ersätta i badrummet

Efter plastföremål förtjänar vissa badrumsprodukter också att väljas bättre:

  • Duschgelén

I Frankrike säljs 511 000 duschgeler varje dag. Dessa "hygieniska" produkter är inte för planeten. Idealet är att använda kalla förtvålda tvålar, naturligt rika på glycerin. För fans av dusch tvål, är det möjligt att vända sig till laddningsbara versioner, resolut ekologiska.

  • Deodorant

Det är tydligt att majoriteten av deodoranter som säljs i stormarknader är skadliga för hälsan, för att inte tala om deras extremt förorenande förpackningar. Det bästa är att gynna fasta eller hemgjorda deodoranter. Kom dock ihåg att förvara dem svalt för att förhindra smältning.

  • Schampo

Noll-avfall och ekonomiska, solida produkter är mer intressanta än klassiskt schampo. Torrt, fett eller normalt hår, bristande volym eller benägen för mjäll, alla hårbotten är bortskämda. För en mer djupgående behandling, satsa på ayurvediska pulver. Till exempel har Amla förnyande dygder. Denna växt är perfekt för att lösa håravfall. Tvätten Shikakai är under tiden känd för att stimulera tillväxt. Torrschampo är också ett bra alternativ. Även om den inte har egenskaperna hos en tvättprodukt, är den här produkten en riktig allierad för fett hår eftersom den fångar upp överflödigt talg. Applicera bara en liten mängd i hårbotten och borsta sedan håret.

  • Tandkräm

Det är sant att fast tandkräm inte är särskilt vanligt. Dessutom kräver det lite anpassningstid, för att inte tala om dess brist på smak.

  • Ansiktskrämer och behandlingar

Det går också bra att byta ut gamla dagkrämer med sheasmör eller fast kokum. I kombination med andra aktiva ingredienser garanterar dessa produkter återfuktning och daglig vård. Lätt att använda, de ska helt enkelt appliceras på ett vått ansikte för ett mindre fet resultat.

  • Ansiktsrengöringen

Ansiktsrengöringen finns också i versioner med noll avfall: för fet, torr eller aknebenägen hud, regenererande eller exfolierande.

  • Hårmasker

Ekonomiska, ekologiska och praktiska, hårmasker med kokos eller olivolja är en effektiv ersättning för produkter berikade med kemikalier som är giftiga för hälsa och miljö.

  • Exfoliatorer och skrubbar för huden

Skrubben är inget undantag från regeln. Denna skönhetsrutin är också noll-avfall tack vare kaffesumpen eller mycket fina sockerkorn. Dessa produkter exfolierar djupt för mjuk hud på bara några få sessioner.

  • Läppbalsam eller pinnar

Natural är utan tvekan den bästa formulan för att återfukta eller reparera läppar. Som sådan är vegetabiliska oljor som jojoba eller kokosolja, samt vegetabiliska smör de mest rekommenderade. Dessa produkter är ekologiska och rena och kombinerar effektivitet och respekt för miljön.

  • Engångsbomull

Det idealiska är att använda de tvättbara bomullstygerna. För de mer kreativa är det möjligt att göra dem i små kvadrater av mikrofibrer, perfekt lämpade för applicering av lotioner. För att spara pengar, börja med att spraya ansiktet innan du torkar med bomullstuss. Det är också möjligt att använda handapplicerade behandlingar som bland annat vegetabiliska vaxer.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found